返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
: c; F; S8 @+ Z* h( r- \$ H大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
8 Z. m/ L, }% ]4 y! N- {1 f5.39.217.765.39.217.76: b, s7 H! ]7 F" f
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
% p2 h% o  d6 D9 l: I7 ^7 a' _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! H! t6 X6 q# r- P9 p% R8 e
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
6 Z( ?( g/ a  B( cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利5.39.217.76: U4 n/ B1 w* X" X1 w  \, w

8 d5 E. v% g; X+ [之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 I- P- f1 S) N: C+ W6 w7 K3 W

' J' n* X' ]' N! v6 E% E! Q6 _8 \呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
. F0 W. b& e- D1 d3 ]" ^# }公仔箱論壇
& t  [3 H. R7 A) {  m$ x. D& \! F5.39.217.76今晚恰巧8點幾 ...
+ I( g/ o- b, L  W+ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
0 @# S( F8 J0 M* W9 E公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 F6 Z; Q. c' u3 ?) F  g+ E
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
- t5 n$ u0 Q$ ?& y+ k% J公仔箱論壇& D0 m. N: W1 @- x# k
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
- J0 V7 ~/ l3 K( H, U: x) @公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 .../ `/ j. d4 H1 U5 x  E/ _* \$ U; z% G
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
$ n. s4 I/ Q# [! Q( Z4 h& Stvb now,tvbnow,bttvb
0 {' x) x8 i' K3 R% B: [4 e9 D2 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
) h/ d- X& R$ ^% O) o) ?

3 s2 \5 T3 p3 G( w! Q5.39.217.76睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: y' y% O6 _5 A5 y
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
公仔箱論壇! e) b( P% f0 H; O! {* E! j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 Y. H8 {7 I+ p6 Y1 S" v5 H& v
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
6 ^# ]' e. D  o$ z) y其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
8 x" _5 j, F; W2 H+ |3 x8 p
+ ^& u2 }( K  T8 t0 v( [! l5.39.217.76呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
5 p) ]$ _2 c, z6 otvb now,tvbnow,bttvb3 ?' `4 `. \7 D! e5 x) a
今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb9 R  \% ]. I& p2 ~% u% h
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇% I' w  W/ J+ c/ C/ c% U
公仔箱論壇; B) S0 u' r; Y1 ]6 D
3 B1 \- `/ l, Z4 Z: i: _% P! O( j
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。# I; H; t; r* O% B, N# v
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
2 `0 Q  u9 O' X0 O- ?1 Vtvb now,tvbnow,bttvb第二集就慢慢開始可以適應啦~
7 g# w5 L+ G4 j: l. p' [tvb now,tvbnow,bttvb期待今晚呢一集~ 公仔箱論壇, k& E$ j( N7 h7 \6 U# D8 J9 V; w
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
  @* M0 ]0 t* a# k; ?$ b
tvb now,tvbnow,bttvb9 L( X2 @, h! h
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
& G# {3 u8 A* h/ O
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! 4 t& F. i* e, x+ p& S* n3 n% Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 l8 u8 u% o# i, Q3 J7 o4 ^1 ~
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
9 N! G& Y8 i( D0 m5.39.217.76
' H0 r. R2 Q3 i* f另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
' T6 ]" a6 K% otvb now,tvbnow,bttvb
: d5 ^3 n6 o# T& e# Y" J5.39.217.76雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...& h' [/ N; U( [5 q/ p; V
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
5.39.217.760 U+ Q$ e0 o; h  _$ E& u& ?6 E
) g% S1 T. m! O6 @! K
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......% c4 y4 `# ]) g8 z9 p$ g8 f; E

( d3 Z* |8 L: P# y, FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,3 r$ L! R5 z) \# A3 J" W* G* z
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,5.39.217.767 a) o8 q! H% N1 `  w5 H5 k/ j
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
- R+ I9 W5 ~+ z5.39.217.76hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
6 }8 H- [/ E* a! Z9 S) j* Q7 s* [tvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
& F2 C5 w5 A9 k" j: l4 M, wtvb now,tvbnow,bttvb$ h4 y4 P7 ?# Q7 Z+ ]
+ d) p8 b' S" `( q% A
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
" E1 }- l1 A( L- C& @' ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
$ [4 w% T4 x% a* y8 j5.39.217.76對!tvb now,tvbnow,bttvb" B; W' Q) y" D. R0 V  F. j" H
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
8 e7 r4 D" _7 B  h8 [) b; Z另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

3 F7 b4 G9 ^8 D( `! i# e; D5.39.217.76
除左關禮傑做得好好之外,
* _, [6 N, {0 U1 {1 B& Q9 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
2 o. O1 W# T9 Z: a+ v# Zhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 V' G' F& F. n$ |' v. Y
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
5 ^6 V, |' q/ E  yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# U0 B; h+ b- U- K, L8 S呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
0 m" h& s- D3 |% A' o0 W0 b( o公仔箱論壇
" l, N' C- b/ s% i- q7 n# utvb now,tvbnow,bttvb
8 g# v5 }! y  p! L$ F! G公仔箱論壇
; r3 L; h$ q& [3 |5.39.217.76
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 8 H3 }* c" R; h0 d7 x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 P" u6 t  e4 Z6 x, O) y( A$ L
8 U9 W$ \1 D% M4 m7 |) \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
  M) ]# |/ w5 T4 p( itvb now,tvbnow,bttvb
: B* u8 [: j/ S' k- V, A% V# E/ \5.39.217.76呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
* j$ j) B- }: t3 I2713145
4 X! J- B2 F) ?4 t: CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, y' Y4 ^: c8 R0 K1 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# s8 ?' ~0 c/ L+ Y0 W3 G' u$ kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ...
: o+ t* K( n6 H* }0 y公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
; B8 c/ `6 R4 e/ J% |
都係講事實o者~~
: c$ R! G. Y& g( S我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.tvb now,tvbnow,bttvb1 _3 k8 ?! c6 k* H6 v7 O
公仔箱論壇2 K; K9 q' T9 L. ]/ G/ U7 }0 T: ]0 m
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.% z- s) Y4 Z6 l6 S( p4 I
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數