返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ f& C% T7 {7 @8 z1 Q0 v8 x- a! |8 C
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
9 B( c9 e% X8 x% K/ T* |5.39.217.76* l3 [/ z$ D. V9 D/ S6 B
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
7 a( j* U, z' J4 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇' z, A9 V' g, g# k3 a% U5 e& I0 Q
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
/ g8 D) s' l7 d) }- J8 q" s+ t5.39.217.76「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利6 s) I4 K6 H+ @
7 Y! E& L: m) y3 v7 |1 v8 g2 N, A* I0 |
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
  o  r$ V3 |3 b; m9 F3 |& D$ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& \, u7 i0 B" Y4 H
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)3 ~6 p, ?# W" Z5 ^6 j
公仔箱論壇3 f1 e4 q$ M5 y7 p; W
今晚恰巧8點幾 ...
( J7 z% j+ ^2 q8 s. c- i公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇! q  a& m# v8 f- R: e* s

' Q0 T1 d; O8 i  J" v5.39.217.76睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
' h3 s# n; b1 h: g: o' N5.39.217.767 l7 k4 m2 w2 v
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 ?; C+ `' @' `3 Q; u8 [) d
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
4 U' q6 s) A& U5.39.217.76mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
& K. ^, w" m$ ?/ W9 ^  o  K5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb  k; J: s3 Q# ?! `0 ^* V
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
公仔箱論壇3 S7 y4 n& l% F( l; Y
tvb now,tvbnow,bttvb2 w$ Q! S0 A5 W2 ^/ q
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
. s$ k9 _8 M* S) T. PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
' a7 r" P: w& I8 o6 K
, j1 X8 L$ l& a9 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
3 Z" Z& D" r4 }- d5 A/ Q0 R, t6 r其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
6 w, }' ~0 {% n' }/ l% c公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb+ x' V' @! o3 `  J
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)5.39.217.76' ^- G, \; g8 D. D& ]
公仔箱論壇3 Y! F- Y6 _# x+ E: M
今晚恰巧8點幾 ...
3 Q( ^" u1 J1 y! `7 k& D9 p3 n5.39.217.76tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
9 R4 z' ]' x  y2 q* v  x2 C# v5.39.217.76* n0 ]+ C$ \! o8 F" f
公仔箱論壇. N3 l8 y- G; V! D% T
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
* L* \# g: p/ c0 F# z' j# }% q; y同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 m0 k& R+ `% g
第二集就慢慢開始可以適應啦~ 公仔箱論壇* H/ C4 B! T( [- m# |
期待今晚呢一集~ 公仔箱論壇: U7 h% j! r5 B
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
5 v; O: E6 ?' F1 n  D

9 x$ ~4 Z  C1 i/ kzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 W( g( M, C2 @8 U* r  P+ @
tvb now,tvbnow,bttvb0 ?0 A5 z# B( l  K* K. m7 u$ ?+ Q
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! - F" r! n" L$ w' u
2 J. p5 R! U4 {' I- U, t, s% n
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
% s5 X" H) `' h+ O, U0 \+ G, jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 A/ I( p0 n7 f! G: \& z
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
+ O( ~7 d0 ]4 ^% u) z0 c5 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: @  r# V: `( g1 h. N, W+ E5.39.217.76雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
. {2 @1 }5 x1 O, _tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
* A* Q6 T' C3 J$ z: m, o5.39.217.76, \0 j* {( g  t/ }
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......  {) m& k( V% @1 e
5.39.217.76$ p% j; F6 i: d" ], Z7 v; d
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,0 I  D# N7 N3 `4 M+ ?& L* R
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇/ g5 Z3 n6 f' J. Q4 j# F! P1 h: @
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
1 K* H2 Y  M+ Q* ?8 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
% v& A8 h, ^: D/ }tvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
8 b# q; I0 p3 L7 [公仔箱論壇( z- L2 Z( j( u3 a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 B) ]) Z" U& Q6 d
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!8 v" B( x- c* [8 g" F, Z! I
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
( `, U, {! G; D1 Q8 k對!! a9 }# i2 H( Q2 z& p% ^1 M+ [
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
( H$ G$ T% o, ^9 p) Q, D4 W5.39.217.76另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) D) `2 B* ^. G/ ?5 l+ b/ u
除左關禮傑做得好好之外,
4 k* U$ D! t, r( w* Q, S4 a7 [# Q其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb& Z4 V' j: g; j
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇9 i) D+ S$ K. p
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。  |9 I$ v! V9 Q% i3 g  J" @

0 ~9 m7 r3 _* N! S9 W. `/ a5 d  dtvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。tvb now,tvbnow,bttvb6 |& b1 S, O8 E3 j  q+ a
+ @6 W+ E$ s5 q& N& _2 O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 x- n/ V: F5 u8 V4 U$ d
tvb now,tvbnow,bttvb7 C& o/ z$ l5 y: R0 k
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 + ?. O. @7 ^' ?7 {. ?, \$ H/ ^8 K

& e( u, L4 \3 L+ V7 [- p# }3 t! R8 htvb now,tvbnow,bttvb
: [% V. e& v3 \$ o# I& ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# k$ z2 a! Y6 r

( |7 G) X3 ^% t& Y0 m7 e公仔箱論壇呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
4 W3 v' U0 R4 ~tvb now,tvbnow,bttvb2713145公仔箱論壇7 W# B0 ?; i) _0 \* \
4 T# ~) Q( W% M- \8 ~
公仔箱論壇, X4 e( X, v% D$ _6 \8 T7 l( g
...5.39.217.769 `; ?( [8 k) M& o4 N
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
& x! A6 F9 W+ B% F5 `& kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都係講事實o者~~
% u1 M1 ^2 a( j- r6 T& `公仔箱論壇我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.公仔箱論壇  R- g* ~) e/ {: Q$ _
公仔箱論壇! \. c# |1 p! F. t8 n
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.! e# N3 N' Y% L4 e' ~! J
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數