返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

. s! N* D  z1 b' Q
" J8 s/ D; U) p# ~5.39.217.76
2 k0 c& W! L* T/ g* L公仔箱論壇公仔箱論壇( r6 E! ?: I6 w" c- v
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
& Z* ~& V. k6 [( x+ ~% ^* d7 A* J- M$ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。; {4 \! R( ^6 O0 t9 B# r; k
tvb now,tvbnow,bttvb, b; o  I2 R; I. D( d
網民立碑
% |7 N+ k; t; ~# Gtvb now,tvbnow,bttvb
3 k1 r3 p, Q5 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ w; J: _: k3 n" F( ~
: q! o" K/ p' a8 {" x$ Z' x

9 m4 |8 K( p* M- bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ Y9 _( g  D/ g+ v9 s! J2 H
【羅樂林連環死亡實錄】% j/ l2 ]+ ~! L: v( W; L
《病死》& J$ r+ v9 H( {' @# A* g: v. W5 \( ^
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片/ i5 O! g* i/ t# b! q$ a6 U
角色:朱元璋TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ R* h! q  W4 c6 @/ A

; {6 O( X# N+ e1 x$ d5 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 z% \4 I9 L% h$ s  \2 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《遭打死》
# r+ e  l, U# _) K4 J+ i) atvb now,tvbnow,bttvb6/4  21:30《女拳》 電視圖片公仔箱論壇$ s/ M3 o( O1 a
角色:莫平
! _2 }5 _2 r* q0 T5.39.217.76
2 H# p8 V# \4 k$ I# g% B$ `5.39.217.765.39.217.76& _- P3 H% f5 E; F
《失救而死》5.39.217.76! n$ r; P; F  ~, o# w: W
7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
0 e9 S; G. S+ @' ~3 q4 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。角色:孫全公仔箱論壇& N& |$ Q5 a* i2 \
5 a- R/ H: s+ O/ z) l: u" D

+ S4 l, h7 h  B6 b( Z5 y) M9 j3 y2 Z《嘔血死》
$ f+ |2 L4 c) X" E. h公仔箱論壇7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
5 x4 O# F( d0 f) i& X5.39.217.76角色:無相子tvb now,tvbnow,bttvb* M6 B' \3 C$ [: k. D
4 E( b. y# d" M) E

7 y4 o, _( {, B: Y4 S; G. q《病死》! f& Z1 u% w* u# Q& w
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
4 S. q. r2 h: p" z) j, r* |角色:金華公仔箱論壇) M9 c5 c8 L1 r, T7 H! h
公仔箱論壇! {/ z6 s; [# Y) l) ]' ^
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 F1 F8 z! _$ h" u, _
$ q% |6 v& c2 `  x+ o( ~, s( ~
TBB都搵返佢做專訪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) d" I6 h, n5 V2 j& Y) m
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘
& H1 q* Q+ T* k: r  ]/ fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast
+ ~6 A% b; G- z$ p7 o5 O9 oAnonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名? + h: H' l* J6 }2 R* t
HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
: i; M' T) J6 o2 |% _公仔箱論壇; Q6 g2 C; E  }! ?" b: G
4 c3 u$ Q& ?/ y, _  C
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
公仔箱論壇: w3 x+ I0 I1 G( |6 d1 f

# A! r( d( p3 j: G, H公仔箱論壇3 _3 K/ t- |% b' w: F9 Y( n
**** 本內容被作者隱藏 ****公仔箱論壇: q9 d9 @5 U7 P' n; D) u7 g
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
/ e2 n4 V4 D4 U3 r  j8 T! T! |tvb now,tvbnow,bttvbHIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 U6 o7 Z2 ]4 z
先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
$ Z+ d  s+ |- g1 W$ g1 _( E8 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔公仔箱論壇3 F6 e% _+ C2 N/ n4 {7 ^
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
6 p5 w* R. s& d. J9 h4 j# B5 ]6 _) kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~