返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' r0 ]+ K0 h' u. F" Z5 Y9 b- |
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
- P# ], U9 A4 u3 K  o公仔箱論壇
$ i  ?/ Y, j, n呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb4 _" }8 W1 }+ h0 z- l) C% E
5.39.217.76" O  J* c; x! H) d5 x5 a8 G* k
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
5 g5 q4 M0 i4 a, L2 h/ |0 s' w「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利% m- K! B) r4 m# V. k) `+ q. S7 j
7 m) K* E: M- ?: Z; b; y
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
2 ?) r1 g* ]7 C6 r, ~2 h

& I; g) v. l- |; |呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)% O& d$ h9 T& z1 ~- l9 j

, A# J6 r6 q/ U! ~2 t" O! ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb7 m' O9 |+ Q* E
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb: v4 A( ^( V& d( Q: ?' w
  t0 l) L% ?# N" {; u* T4 P
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
2 T; ]& m3 C9 h; B

$ ?& {) l5 Q1 P: o公仔箱論壇mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。( [6 D4 Y! ^$ ]) O) R; p
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
! G  U- w* a+ `: I9 v3 Umnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
公仔箱論壇! J6 P3 m, Q' T8 V4 ?' W+ h( }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 y9 C4 m8 M1 Z% n8 O
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
: L9 ~. D& ^; ?. E+ N5.39.217.76
+ y# z6 _% I0 ~$ I* S5.39.217.76睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ..." }- p, a7 W1 p7 @
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
3 R3 o3 I* O* ^: B; l3 B6 b2 Ntvb now,tvbnow,bttvb% y  g+ j. W2 `0 r4 g+ J5 Z) f6 `
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
7 g, e0 e4 {& V) e7 a8 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
; p" t4 [( _( D; s7 V5 @1 a6 H( q" `9 ]tvb now,tvbnow,bttvb
" |/ h) V* y; Q4 I$ w$ rtvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?). X9 Y4 m4 d& k; s! F7 z

3 i5 w" `! f' {; V5.39.217.76今晚恰巧8點幾 ...
' ~" s  n1 z! H. M" {- d. `5 z5.39.217.76tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( D! L  x9 I; v, e4 l! ]5 v$ Y

: u- ^3 V7 Q. X8 J' f# htvb now,tvbnow,bttvb* W0 f( m! ]  I- }% ^+ G
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
) f2 _& H5 S8 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
2 C6 R9 E' c4 J* G( \公仔箱論壇第二集就慢慢開始可以適應啦~ tvb now,tvbnow,bttvb# e/ D1 A  O+ A9 v% I; _+ j
期待今晚呢一集~ 4 v' O1 k& x' w
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
6 T6 v+ g8 b% P5 |& m公仔箱論壇6 Y4 a; _; Q4 q3 D* l' i
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
5 H: \. I: _# L) U. v- o/ ~% Atvb now,tvbnow,bttvb
4 _+ u4 X* x" R/ e. }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! : d& S+ H, u; H) n  J" F  \
tvb now,tvbnow,bttvb* f& h8 ^4 [* z$ `# e" E: L
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
7 K6 T- O* w/ @, X4 g8 L5.39.217.76
2 z. m: x% [# S  d, S另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!tvb now,tvbnow,bttvb$ M! G( t0 ?) I6 ^/ I( Y- _

3 W( x; O/ V/ a( G7 |& P公仔箱論壇雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...公仔箱論壇: m" G0 O' n- B& v: e* }0 e
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  N1 R2 T; ^+ |; }

! e) g" W6 t+ }* _$ V4 W! vtvb now,tvbnow,bttvb係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
; S/ x- O% {3 w  L+ A6 T. Dtvb now,tvbnow,bttvb

4 H4 t5 m7 ]8 V$ d1 v: ?" vtvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,9 b. p) |( s/ V, h2 M: }
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
% e4 Q7 K/ S9 h3 O. `# s其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb& S9 W# |- w  w; e
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇) J8 n! _4 f& l- Y* U7 X9 _
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
  o5 p+ `4 a. \+ k& n6 u+ A: E公仔箱論壇公仔箱論壇. g! w' ~5 [: U+ \/ ]
+ h! B; J! w3 Ntvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!5.39.217.768 }- P7 I* E' Q
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
8 K+ W5 b0 ~6 W7 r; Z/ |/ H" a公仔箱論壇對!  A* w) b, v0 t) g
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
) d2 h$ w/ x8 m& ?( Otvb now,tvbnow,bttvb另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

; }& Z/ ~, a) A; ~/ _  K. kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
除左關禮傑做得好好之外,5 a$ ^0 D2 f8 \; y+ s
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
- U; J& N6 Z3 z/ [5 M1 M' P5.39.217.76hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
& J7 n* T: v, p9 a8 v# ^0 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
- Q$ F5 c8 }$ A  l3 i5.39.217.76
( ]7 V3 Q, @" `; s! u. P" RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
4 R1 ?: r* U0 b; u5 Xtvb now,tvbnow,bttvb% k0 Y% L2 i  d) `
4 ?$ v. P! W8 y) C
公仔箱論壇5 E: J4 |2 |8 ~0 i+ e5 G9 S( }9 S
- f: l; s( J, T: S# @' u
. X% H+ M5 Q4 E- {
! @9 k1 k" v( g+ P. v嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。tvb now,tvbnow,bttvb4 \0 v- A) g9 A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! f( V+ g" [  }: ?: Q
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
: M+ L9 R- M, l. v9 {" q, ktvb now,tvbnow,bttvb2713145
4 `' t, x+ r6 C" hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 _' H; F, Y$ ]) T2 s! ^5.39.217.76, B- R: [$ ?4 Y+ w+ @! o
...5.39.217.760 ~% X- G# m0 d, j0 c/ a5 F9 l
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
" r' |* t/ }% N% k* k! atvb now,tvbnow,bttvb都係講事實o者~~
4 u  g4 c8 X# ~* B' [' N( k4 X( a我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
9 i- }) D& _4 Q/ C6 _9 z# b1 p$ c- `5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb& x9 Y' ]7 F4 i. T& }$ v
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
6 T. j9 o: i! H. a! U5.39.217.76]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數