返回列表 回復 發帖

[估估下] 邊個偷左陳老師d錢??

一日,陳老師突然間係教員室大叫:”我d錢呢???我d錢呢???”公仔箱論壇) A; ]8 M+ U: \# O4 Z# V7 r
呢件事驚動到校長,陳老師於是講出內情:”昨日我擺左d錢係個櫃到,其他老師都見到架,但係我今朝一返公仔箱論壇" b( e2 j0 O2 l2 g3 n8 ^& ~7 d  U
黎,d錢就唔見左喇!” 校長知道全部老師一定係5:00p.m.放工,於是當警察黎到學校既時候,就搵
% \  V/ C' g/ o* U- s4 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。到有三個人係5:00p.m.之後仲係學校,佢地分別係:學校園丁a先生,五年級學生b小朋友,校工c先5.39.217.766 {% O; G' c. F* `; t3 o& d
生。佢地既原因分別係:公仔箱論壇: [7 E: q3 t8 F  r3 N
a先生:”昨日我完成左d工作之後,就去左學校球場睇個班細路打波,當時係5:15p.m.,睇左半個5.39.217.76  ]3 k, I/ R+ A: N# ~/ z4 J* X
鐘,清潔工就黎打掃,咁我就係中環搭電車返北角,我返到屋企個陣,係5:55 p.m.% q$ ^4 ~! F/ R% x6 y) b; S: p/ V( u
b小朋友:”我地平時4:00 p.m..放學,昨日應該有人練足球但係個教練病左所以冇練,老師叫我留係學tvb now,tvbnow,bttvb7 Q# o: A7 [  M. a# }* K6 m
校做小小野,我做到4:45 p.m.就做完,但係行行下我記得我留左樣功課係學校,於是我跑返去,途中我見到c先生同一個男人傾緊計,我拎返樣功課之後就跑去地鐵站搭地鐵返屋企,我返到屋企個陣係6:00p.m.
, m; @' a/ c; d( L; Z# P+ s( [2 q7 B公仔箱論壇C先生:”我平時如果有足球訓練既話就6:00p.m.先放工既,但係昨日冇足球訓練,所以我提早左係5:05 p.m.放工,當我去到巴士站個陣,咁岩送車尾,突然有人叫我,原來係我一個好耐冇見既朋友,地傾左一陣,交換左地址同電話,我見咁耐都冇車,同佢講左88之後,就行返屋企,當我返到屋企個陣係5:45 p.m.我係屋企睇睇下電視,A先生就打黎,話比我知發生左件盜竊案。”5.39.217.76; T( r% L; `2 w+ Z! X

1 _5 D% |) _+ ^tvb now,tvbnow,bttvb問題:到底邊個偷左陳老師d錢??tvb now,tvbnow,bttvb% T& Q' e6 X* S9 P9 }/ N: c, K: I- O
P.S:全部老師都知道陳老師擺左d錢係個櫃到,仲有佢地係一齊放工既,而校長都係在同一時間放工
我估係學校園丁A先生
學校園丁a先生5.39.217.76! V3 g6 S* K2 C# p7 p
他說謊. b) g: j4 ]/ o1 T- o3 b: E& Z
10分鐘時間不能由中環搭電車返北角
I agree, a先生
MrA,
" s. @) W6 m- x; G& f公仔箱論壇  M" `; T* f$ A& b7 B  E1 S
both other 2 plp saying no football practise but that guy watching kid playing football.
mrA
I agree too. Mr.A stole it.
it was a
Mr. A...
硬係覺得冇咁易既=.="~" S: E1 U8 k( f
會唔會係校長呢?~
mr c2 b7 M  |, i1 K+ ?+ }

. k" P/ Q2 Y0 c. Q/ t& @5 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( H4 s# s6 O  B4 g7 ~6 L公仔箱論壇i think its Mr c becos he is the only 1 knew the money is stolen the day b4 every1 knows
I agree with CrAzY_FoG .5.39.217.762 e6 ~: A* ~1 c

9 n+ V2 b+ A0 T3 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Mr. C is the one
b
Mr.A 偷左陳老師d錢;佢話去球場睇個班細路打波,但係教練病左,跟本無人打波,佢講大話!
我想应该是MR C,因为只有他知道钱的所在地, 再说他说MR A 打电话告诉他發生左件盜竊案,可是, 这是第二天发生的事啊