返回列表 回復 發帖
見好就收! Z" {! u5 p+ a
TVB 續集死路一條
7 \  a3 K2 g1 `) f- nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
8 [, ^& ?. `3 e+ [2 |0 ]tvb now,tvbnow,bttvb我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
0 x& ]" q% w; c% x& Hmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
! }9 \+ N+ ]: G/ u( LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳公仔箱論壇, F$ c) d  W9 H) \* I6 e$ l% I
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
3 Z& E9 c8 X- o2 Q( y" h/ x7 Itvb now,tvbnow,bttvbmrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
9 ~* P1 U% f* _9 ?! @8 B3 tDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role./ N5 O  A0 e; d; e5 a
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...2 H: z# Z) @" [3 c* r* x5 X2 {4 R; Y! X
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
5.39.217.762 k, s* f3 n2 a+ ]7 @
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
( g6 j. s  P* g1 D% e! C5 ~大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
" C" U. F8 Q0 W  z5.39.217.76反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
5.39.217.76& L$ y: [. m/ d# f! S
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.公仔箱論壇! P6 ~# J* p5 X, {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  B( `5 C) S2 b
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...tvb now,tvbnow,bttvb( `% N0 w' X% E" B' o  p
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
- |: {0 D( C$ l% }( R+ d' |* Ctvb now,tvbnow,bttvb或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" M1 b1 n6 X7 _. ]& d5 ~7 s
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
9 o) @  c3 |6 v9 U
係呀,好橋呀。
3 c$ V* S% \( B9 g! U# b
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......tvb now,tvbnow,bttvb1 T; ]( I3 {0 i* [
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
( f  a2 s. o( v; w+ t1 p+ Y% k: h0 s2 u/ s; ^. C" _+ S0 S; c1 Q
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

+ [& k' P: S: S* [0 k: ^tvb now,tvbnow,bttvb或者拍電影版加重佢戲份呢.........
8 J  A& t; ]4 ?1 q' V公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% }2 p* W( R" f7 M5 Z  b
tvb now,tvbnow,bttvb0 p6 K; s9 k1 Y8 W; a
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 ^2 A# Q" C" o
公仔箱論壇" _# I5 F1 D; w5 H0 }4 W- b" ?3 E
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.tvb now,tvbnow,bttvb5 p5 O& M1 W* C! \
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
5 i( Y2 _5 d" F) R- ?' CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ j# |; M/ P7 u- Stvb now,tvbnow,bttvb都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後5.39.217.76/ ~& C9 _5 q3 ~% x+ F, V
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
5.39.217.76; K" ^" s, O: u& h# j" A4 U
我諗唔會喇啩。