返回列表 回復 發帖
- @9 N! N2 Z/ U9 u5 z0 T8 t0 A公仔箱論壇
) G# e3 t1 j4 Z5.39.217.76啱嘞! ! T8 \/ t: O  h

0 o8 v$ C$ D. O7 M我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  N& L2 L, X3 q3 U  \5 v
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb" p3 r2 _9 |$ K! l5 |) n. C8 F# j
tvb now,tvbnow,bttvb' ?* y) _4 B. g
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
. R; n$ i3 B7 m+ t# d$ }0 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Z( ?- G+ p! H' h. f$ N5 |

4 r7 Y* V2 A  K$ }啱嘞! tvb now,tvbnow,bttvb. K8 B; K/ z$ j5 t6 w
& I6 b, N" z- L+ l1 t: A  n
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?tvb now,tvbnow,bttvb0 _$ a3 f4 O6 B; l% {5 ~  B
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
% F& x& ~9 A: j! J: \" w5.39.217.76又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
5.39.217.76; ~/ g5 T+ \) D3 o: J

+ G  X6 P1 Q/ n: N2 N% p公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
. F: ?" j( a1 o; |& U- PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  H+ W1 i' G6 r3 N/ _0 @

( A7 T& \! Y& Q5.39.217.76係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。. Y) {" n3 T- Y
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住0 `( G& c* j: H7 `. j
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
# P% S9 s) N, e5.39.217.76
' ?( N! K% N8 q$ @0 R' F. {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Y* [6 [; N! c7 {
  C. d9 ~7 D7 N( O: t/ `' z* p! t
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
# x7 q2 i- U9 S7 u8 a- C$ ~, Dtvb now,tvbnow,bttvb
; x  j- D& |+ m* j  l( B" s' {你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
9 u) U8 N9 o9 Y6 Z! O# G6 c3 Y4 g, LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76+ Q0 r- A, |, D% E: }
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
# Q2 m4 N  b* t- e: eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, j% D" v; m0 o& e- s仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
8 @4 o; z0 T* Q# [! J# eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 , p- `5 j1 V3 u' O1 d, B2 @
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...; b" ^4 p1 ?9 b' Y' V/ H
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
5 T( }) m2 F9 |  n
公仔箱論壇/ [. b% @2 U2 R+ i) n
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
; s# q: Z3 j, g# L0 ?5.39.217.76又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
$ @9 M$ ?: x6 g# B公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" R! K# g& e) T+ T5 U3 j- J
5 b5 N- q* _6 b
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
% g2 D7 a6 T# v( L5 I公仔箱論壇
# X% N4 h! Z7 r. a0 c* J公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
: ?0 N# ?) K$ L- Q; g2 xtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb7 |( f* x; \0 q  S; l; W& F
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!5.39.217.76  E. ]9 Y0 F* U2 W2 w' @

* b7 n1 V$ f' a+ N" Q你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...& V- @4 A" ]6 Y# H/ W; W& V
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 R/ j& G  G5 L/ C! ~  Q% Q
論壇學嘢,平時真係冇時间
5.39.217.760 v' ?9 \, `- P
4 {( k2 m% M* E
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
0 n0 H3 O6 r  B8 h9 N# _公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
tvb now,tvbnow,bttvb, T6 I5 x; t! q, ^7 N

2 n8 x! V; L. c, l) Z2 L  Jtvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
0 S. L$ q+ a2 L6 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
9 Q, @, R7 k7 {/ j, o) R5.39.217.761 g; T) [& @- y0 H; t" Y
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加7 L7 _. Y* Y  }9 w: P+ U, Y
論壇學嘢,平時真係冇時间
) f2 e7 ]4 ^% y. u公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
) a+ k* T2 O0 }6 d9 ?6 t4 b1 e! |
得閒就多啲回帖啦。
2 a8 Z  P' @* H. k

, p, K* s2 X3 A+ d9 x& Y  V1 c. _7 x5.39.217.76香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
; p3 M) Q7 c9 d: E0 j$ Lleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
9 u- b7 F9 G. x" n  P# C" M5 O8 Q# W3 H6 d
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
% x  w  a" I" I3 S# g# `: I) T  pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( I# K6 L8 \0 x( d. P: p啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
1 t3 y" z+ g3 W5 N4 c2 s! f9 w大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
5.39.217.76, V* w3 y7 [4 r+ B; x+ d
tvb now,tvbnow,bttvb" X0 [9 `2 x7 a- @
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
; R0 d/ k) T% A. T% |2 b, N, ]公仔箱論壇
1 S9 Y, q" F6 V5.39.217.76唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型5.39.217.764 F. l% c8 A+ i: X3 O! S2 H$ z
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體