返回列表 回復 發帖
+ D/ s4 I: d  Z* [$ a$ T
  v" {) V+ _; Z+ u) Y公仔箱論壇啱嘞!
6 o8 @0 q! @8 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ [# M( I+ R% y; g5.39.217.76我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
6 }* K+ S# N  l8 l' i7 M* v; Fleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
3 j2 |9 @* f4 @) K$ ^' e2 t

( b. N6 f0 H) S1 J5 c' [. K6 b* l公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...8 D/ c7 S. }$ @; ?
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
tvb now,tvbnow,bttvb4 C4 }% L8 M5 P- b" v4 `0 Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) S" e; E% Q& y, X/ j) r
啱嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 K* N& J% Q, G  R# m* {, b  B

) }7 ^0 h& G3 T8 z& U6 K% x我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
' t* N- u% E* }leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb- g6 T& Q, m' s" {7 n8 D' R! W
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
" [' x6 P9 [$ M8 \) D4 h

4 V2 N! X4 W- @1 B% k# z5.39.217.76嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!5.39.217.76  H9 }( s7 c6 t( o# Q: U5 p
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
: Z7 c/ R* }  E5 E公仔箱論壇
, o; m6 q0 N' B; [tvb now,tvbnow,bttvb係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。' U5 F* f' [& s) @
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
% X% \$ L  ]. V8 F: {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
公仔箱論壇/ P) i7 a; Y! A) B, G
7 g0 G* l- u5 o0 b0 r7 V
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
8 B( ~! ^  ^$ w) u+ P  ^; Z+ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: I2 b. r, B6 ]/ w, ^5 C0 C仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!* D" g- v/ M) P4 p% I3 ]( R

) H7 H/ L% c( k, oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
tvb now,tvbnow,bttvb, }' L- V, Z+ G* U5 E0 T
5.39.217.76* M/ \; g# ^! m8 t  ]0 V/ S
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
' g; J- O& z+ {( o+ D5 {* u
+ v+ b$ g( n7 u. r! e仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
2 J: x! |5 g, R, s6 Vtvb now,tvbnow,bttvb 9 `/ |: x+ X8 `3 X$ y% ]( H( S( e
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...5.39.217.76! ]+ [7 ^0 V1 g# Z, }) A  k
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
( G  |/ x( B  y8 n- ^tvb now,tvbnow,bttvb
8 L1 q5 I' Z& }多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
7 f+ [) v+ Q/ F- G) J+ g公仔箱論壇又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住4 ~. [# w% n. V
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
: x# D' @5 @9 P+ M( S( itvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇% L% T6 n5 O6 O; Z4 _+ B6 V
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
- `& R! F9 J. B# C! G0 T8 [& K9 o5.39.217.76* z0 W; \% b( M! D# d% }! Q% a- X  k
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。; L( y9 |5 h7 ~( m

3 S" C! F$ k$ v( N3 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!! X3 k5 K/ R% f/ ]
公仔箱論壇: X; U! p2 y) T1 G& ]5 U
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
5 r3 l  D. B# _' Vleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
6 s( g; L% q: F2 v論壇學嘢,平時真係冇時间
8 P/ R' |4 K" q: NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb! ]# g1 p' ^# U( o5 b3 [+ R
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
: r( c  N  z6 f: ~/ y! f' L' etvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
tvb now,tvbnow,bttvb$ v. I! y1 d& x1 N( ]4 x) e: J+ y
tvb now,tvbnow,bttvb4 K( ^+ I* k7 r' ^4 Y
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
$ f, s/ N4 \& y8 j3 f; P1 O公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
公仔箱論壇- T1 x+ @3 y* w/ y. l
5.39.217.76: u1 s6 s1 B8 G9 P/ |& P
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
7 e% n8 V  f/ A+ Q" B3 N4 D公仔箱論壇論壇學嘢,平時真係冇時间
# r/ }% z2 F0 m+ GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
, M2 x" x! m5 G) @8 x公仔箱論壇得閒就多啲回帖啦。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% z! x( O, ~8 x+ a3 t9 L
" O9 ]# P- S0 ]8 ^  a
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?1 |  ?5 R+ a$ \
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
8 \& H: t+ l( ^0 {5.39.217.76- c6 o# i% q4 J( F4 p( K
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
5.39.217.765 y- D0 x2 o, B2 l& [
5.39.217.76: a( S' {9 a7 U5 S- K. P: D
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( {. R! s( W% W5 p: j
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
. e( ~0 M1 t9 K" I* @, f8 d3 ?

- g' Y- n( _' j0 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; I! s: [- Z; F0 X+ @1 N+ _! M% i, x

& T, O5 V7 ]7 {8 g唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 }/ C$ f- s8 ]8 q; E" S. Z
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體