返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
: _4 [: `4 ?" L( @1 ?公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
公仔箱論壇5 {+ }- ^8 d* `3 q2 `4 k8 u  c
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
/ q5 v! b. e/ \' n4 G: jhjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
7 ~; N0 h5 J, i; H6 X' Z% xtvb now,tvbnow,bttvb我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb% h1 k; s- H8 l# P# z: m6 |
公仔箱論壇1 m" b! F$ ]3 V1 B
/ Q% e3 ?( B6 ~8 G. {
公仔箱論壇; p* P9 U' j: z" J
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集8 o% X  e2 ]" Z
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
# _. ~0 U8 R: Z" {4 l& r
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
! c- S) v# n# \+ S公仔箱論壇唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
. X6 A* `+ l7 V# l! ^* I1 A/ Xtvb now,tvbnow,bttvb不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
) s) w3 Y# ~" S5 [6 }" m! ~0 g0 U
3 c$ m% D4 e" R4 w公仔箱論壇比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

$ g! N9 d# G* f. H: O1 f
2 k' m+ K% N% B3 n' \6 d公仔箱論壇「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。5.39.217.76: w! j4 W. N4 j/ ~( o
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

* [+ ]0 V) c2 ?$ Z9 @# R公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb0 T( q2 z5 R) u' E2 m# U5 @1 ^
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: }8 R1 [- e% x4 ]0 e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Q; m/ I: r% v6 _3 O/ {
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! tvb now,tvbnow,bttvb* |  \$ \3 E) U. I9 v  B2 b
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
9 r* a: @- b6 m1 D$ LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 t- {' G. q. W1 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
1 e0 Q& ?7 i# [& XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?公仔箱論壇8 J$ t! x; M! v) A; h, s9 Z

& G. F# F5 `: M3 e% q% y: b7 h公仔箱論壇
% X1 w% I3 r. f/ ctvb now,tvbnow,bttvb劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。+ Q( F! U; }+ T8 _: c2 A$ ~1 w
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......5.39.217.764 R& [  ~, e& k- C" [8 v
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

5 Q+ u# F9 K2 Y9 R8 {5 s( ^' `% {: k. U5.39.217.76細佬好嘢 , v8 I( E4 l% r- f- v7 F$ R
香香瘦咗好多
* w; S: V( n) S, b& O: J4 Btvb now,tvbnow,bttvbchy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
2 C0 C3 Q$ j$ b香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
5 U/ p: R/ h6 f( l+ xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....公仔箱論壇! j& n9 B& w$ l* |! d9 O2 {+ U8 F
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
' y+ T! V$ B6 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
9 ]: K( s/ l$ P4 e) K) |% V/ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* e1 ^' c* b! `, ~! q& ^# U* PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~5.39.217.76, u1 o1 ?$ k) v+ p; n& b
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 e8 P( A0 _8 W* A( j3 b1 f- v
另 ...
0 j( ~$ a: [  \molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
2 @3 I7 s2 ^1 F2 m( {tvb now,tvbnow,bttvb啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。. L9 Y5 K) X" d0 f( _: ?

" r$ _, L  Y8 _- v9 C* g
1# leekwoklam TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% g3 o7 k" x4 G, c7 ^* [! W
thank you very much,

評分次數