返回列表 回復 發帖
: E  S* u) ?  J6 _& n9 ~( V5.39.217.76雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉
" a# l, ^3 N, P) i& M- vtimmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
1 ?2 H. ~# h( Btvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇  Z' t+ M0 D% a1 [
3 K: {) h; m& Z5 Z9 H8 T+ G. {
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
, u2 d' a+ c9 k* g* Q. O- C7 f6 ~5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb: j* p& Y1 t3 b+ ^4 Z7 q% U, |  Y
tvb now,tvbnow,bttvb) R; p9 u. B  U! a
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
- l3 P; k% G+ \! q, T( d. J5 ]5.39.217.76LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
) P; g3 E" V' x" }9 p, I
所以有兩大寫筆守則:
. d4 V0 |. Q* {' a1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
, G' W# P; L/ E4 H& ~6 Ktvb now,tvbnow,bttvb2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
( Z" k- g. g& t8 O' \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* A. w- w3 J7 D1 q$ v5.39.217.76
tvb now,tvbnow,bttvb8 A* A& @5 y% A
5.39.217.766 D' z; A" V# X; m4 |$ [1 Q

5 S% e3 X  T0 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇食為奴就知,大結局好求其咋0 e- Y3 ^# z% I7 k: M2 h
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
7 [7 k! ?+ B) W

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持, v3 s8 A4 s  H' p( @
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( b/ D; w! v5 M' Y: c
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
$ B) N) D' L+ n: r  Y* L: T$ y2 M食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察/ g: Z5 g7 c( d/ D7 D* z* R  T) [' p
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 {# g4 M5 j4 K" U. O: E" X  V4 R2 i
5.39.217.764 D6 ^, j. N1 [$ X: `
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
3 U# A% r0 q4 b公仔箱論壇
# f% c; Q, G/ P+ q* H4 ?9 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。公仔箱論壇5 n+ \- [) Y- j1 H0 L

9 A2 X" ~  o! T: P8 P! g7 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
0 J$ b2 n' L8 u6 X. y9 ?& ?9 ltvb now,tvbnow,bttvbchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
5.39.217.76. g" K, h9 d8 d- T9 X- B
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
; s' a2 P. ]- O* x$ j$ y( R. l公仔箱論壇( X" q0 l; t: K3 h
5.39.217.768 f* O0 a$ Z9 e8 p4 U7 \3 n
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
( A1 k! I- Y2 t; mLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
! X& |6 [5 _) Y6 k1 W, Ltvb now,tvbnow,bttvb睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!, d1 o1 ?2 y( R4 l( N6 U1 M  \$ j
tvb now,tvbnow,bttvb" [. s2 O) O$ L* r( G! d# M6 h
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!/ }" H7 D5 z/ F4 f& G/ X

% c% R8 a! w% M' S! x' e希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 W, v- L( e) {1 ~

: z5 J) ?5 t3 ^/ f- D% O公仔箱論壇聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
5 J) j* |, k% g0 }* ^: Dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
9 ?2 x! Z4 p, r1 h# D8 r3 o
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
7 e  M( b5 e7 i: ]% |, j9 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
( v9 ^0 `2 {7 c; Z
* U3 Z! F! \. w) M4 B2 p9 {1 |3 A公仔箱論壇多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. tvb now,tvbnow,bttvb* L" F/ J3 I1 b" p
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉4 T, _8 v8 P4 T$ G8 \+ p( }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ A# ]9 F  E2 `5 C5 R" ?# n8 f2 W
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?