返回列表 回復 發帖
32歲新人
5 x, g/ J: L1 D) Z公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-15 12:20 PM
. E4 n0 x* q! Y- }5 L; J2 t公仔箱論壇
+ e; B, J; H$ p( c' O4 S: }( T公仔箱論壇32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
《使徒行者》歡喜哥講嘢-& [) ~* m) G  ^+ ]% ~; [0 e! \5 Z9 T

5 ^* `3 n/ k- |代代都有KK公仔箱論壇+ Y- I% u" w0 C" Q6 ^
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

$ P6 R: k3 B; N9 Q- h9 Ctvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
# v# b4 @& ?2 _5 M% l1 f

: [( Q/ v. O4 p* Q同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有異議,無論角色如何也落力演出,其樂天知命的性格亦令人敬佩,觀全文寫出對張國強kk的評語幾乎也是我想打出來的字,寫得真好。公仔箱論壇4 t4 O& _2 |, \  U; r8 J
5.39.217.76  [+ L( r" t( t5 R: }
男人唔壞, 女人唔愛嘛!.. 我先無咁蠢!
7 J+ I4 D: F' ^2 b% @3 c
- B& ^" a6 D% T2 p* o, |+ Gtvb now,tvbnow,bttvb32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
+ X1 t) o6 N  r! h8 Dtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
公仔箱論壇  e: u& ^( x4 J1 x$ q

7 r# G4 Y+ p; z& t2 b5 f公仔箱論壇佢真係唔似32歲呀
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ Y7 m2 g- t  {+ j) U/ M) ^
2939643公仔箱論壇1 _+ [+ W0 n3 n3 _( p8 t
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
' g/ U8 ^2 s4 e7 v- g5 n: Dleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
+ t! T4 o% a" Z  J; y0 l7 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。她的樣子和其他西人一樣容易老...  皮膚和體形好好多.
公仔箱論壇+ l0 _4 F5 A& D. m" s2 l
# x: I5 y4 d4 Z5 j8 t4 h; b
同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有 ...% K* a$ V& Y* I: t1 j# F- ^
金田Sam 發表於 2014-9-17 04:21 PM
5.39.217.76; M" V* t( N9 N6 V5 S
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
- V; z5 x( s+ f; G4 I, M. ~9 S& d公仔箱論壇5.39.217.760 j! @3 t4 Q1 w: v0 O: t: f
8 [0 `  Q0 `7 O! f" otvb now,tvbnow,bttvb5 L8 M  B. a9 R# C0 `
佢真係唔似32歲呀
1 Z0 X/ T4 M* \" E" n3 O大文細佬 發表於 2014-9-18 03:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# t& ?8 b: J6 A
係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。公仔箱論壇$ q% z" j7 u2 d
人靠外表,跟衣装,明星穿普通衫, 都会看到非常名贵~~
; e0 T  _" [. `) G7 p3 c0 N2 Wtvb now,tvbnow,bttvb多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
, q2 L! g1 ~9 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 L5 q5 m& j; W0 N2 F2 |- H& f5.39.217.762 u0 o. i2 u' [9 I+ F
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:53 PM
% X+ g8 y3 O/ ]1 [
5.39.217.76; v) R$ `9 L8 x- E. N' J* u
公仔箱論壇7 X) f! ]* f7 ]2 V+ V9 [' n% N
這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩,這次這麼難看的造型也肯做,而且戲中的角色更被愚弄至最後迅速地無厘頭被射殺,也不介意,真的是笨蛋嗎?
* T( v8 e$ L# P8 b- ^6 [' F) XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& D+ a# U" {4 R+ q
+ ]/ J! v* x! ]: D1 A* ]& `tvb now,tvbnow,bttvb 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...5.39.217.763 L3 k3 Q: {& |; I# H" q8 j5 |5 ]. g
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
+ [& Z) X( Z8 z: u
為生活, 為$$... 別無選擇
. J" j" h% c4 e3 `$ H公仔箱論壇
' y  ^- e! i3 N$ B& r) Q# L
, k! K5 ?; L( P! y2 ~4 s$ F* Y 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...tvb now,tvbnow,bttvb8 P; J/ K6 L" u
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
/ [  P/ U7 J0 t* o' u; y* T2 V
係囉,KK佢份人咁正能量,係一個健康藝人嘅icon,我諗無記如果番拍《430穿梭機》,佢都依然非常樂意「復岀」。公仔箱論壇3 F- q5 _; @5 u% Y0 @2 R
6 J; C! B6 z2 {9 T3 }( U! u& F$ Z
為生活, 為$$... 別無選擇 1 }. `5 A+ s$ j
Pedestrian_A 發表於 2014-9-19 04:31 AM
公仔箱論壇4 Q* |" u& x4 S. Z# c% i
哈哈,或者KK係為「理想」呢?
6 p% i6 u0 D; A/ ~+ J0 |9 D4 }但無論如何,KK每次嘅演出我都會用心用眼去欣賞,唔同某啲演員,有時我只係「聽」咗就算.......
thank

評分次數

• timmaxsing

thanks

評分次數

• timmaxsing

/ X1 R& B# ?0 B0 k係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。. R- ~/ z: B: G% q7 ^0 i$ }1 \' H
% n4 B4 \" z+ [$ C9 @, {5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:57 PM
3 M  G  R# g2 w. y9 _% x
8 N7 `) ?2 F5 ~# s' G( A4 [' Y" ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!