返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......2 q. A2 n0 F9 \. i' A$ O
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。; F! ^5 n2 Z: i6 `2 b2 Y- z
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
( x# |; i) T' S- Y1 y
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
7 L7 W' n# x" |' F4 H$ j, t馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。  q/ P: j- d2 V# S; h
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
* O3 ^3 O, i' O3 ]! ^! Vtvb now,tvbnow,bttvb都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
, N; p$ B0 @; R7 L$ ?tvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.767 \- K7 T5 N- m; z" C; M, a
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
1 U/ \$ R4 k$ ]. A; A0 R& h( |

+ y1 i* Z6 c+ {0 W細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。tvb now,tvbnow,bttvb- J! u. @7 N3 Y  u  _3 d" `: g
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
5.39.217.76. y( _7 {) \$ g' i4 C
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, 公仔箱論壇  F) [/ ~6 S6 }, n
好有以前d "故鄉" 味
& k0 l) P$ c8 ~, ~0 T公仔箱論壇5.39.217.760 z2 B% T+ j( k3 `5 E/ J& m
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...8 g+ b3 E0 I: _! V* A9 C

( @$ ~' g! _# j' Htvb now,tvbnow,bttvb支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- u8 d9 p7 B: F+ J0 y
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
0 ^9 C6 b! v* v
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 ; r! j; o5 h  W2 a

7 H* M# f5 E: m) r" \! C2 Ztvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb9 N/ [  T$ `) {
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?0 ?* F5 z; V. V% O
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 o4 m& S7 ~- G/ ]6 b' N) o; j
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。- {/ O$ Y. u2 ^: E. u& I. F
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
7 g8 m: L- Y( j; S  F5.39.217.76啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。5.39.217.76& G3 d2 n3 q% `$ T/ a. R; i
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
! {* {- J3 A5 H7 n; d" ^& a公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
% F$ b, C/ {. X我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
9 g% N+ T( T3 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! c4 g: t! `7 o  |% F# G
, E! l6 j' g7 P8 w2 @) K/ P我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
& \! O" M: u* e. F5.39.217.76luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
; B* l$ {0 W: e. D
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
7 ]4 d; }% H! t+ p! WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 R7 i. |4 @7 w. t
報載___________________________________________________________________________________________________
4 u! Y# J5 z8 F/ A# f! G公仔箱論壇出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
7 }; _% n; m: n- V6 i: Ytvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇& M+ L' B# X! [
_____________________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! W  f0 k2 ?: d, B1 ~$ F
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb/ l7 T0 d# c% C$ z! S% x* ]' h* C
% x5 l. \3 _* {" T. {8 ?
tvb now,tvbnow,bttvb% u! j) q" w5 H; r( O" Z
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb9 A  _9 _9 O8 a( W

! O3 `0 `  _- o9 n2 g7 Q公仔箱論壇報載___________________________________________________________________________________________________! b( H+ E' |" F5 y
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! b5 `/ H% c* d% U6 ~) D: b! |) [
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
" Z/ ]* g" e$ @1 x% V有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲% U: E- {$ P, i
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
公仔箱論壇, [8 _8 e1 X4 W7 q, k6 j
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 r& f4 T% X! I; \( a
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
+ t' X2 `& t) t. vluckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
  G( E, ]& k1 b+ d! N; ~4 Y5 {

! g+ ^1 i& x1 C1 W4 n係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。# q2 P' P. {& k6 `% L5 a2 m