返回列表 回復 發帖
支持馬浚偉
看演員演出,劇情加減看
; |* f+ W+ V# w5 a* c6 u' L
, G2 c  f6 {! Y. C, n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 z' M9 Y+ b8 \' s+ U6 R3 k

]. o+ e6 p9 D9 r# P/ l, f8 Q( i公仔箱論壇係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。公仔箱論壇2 i/ Z4 l& z( V) A, L5 X
7 q, q8 k2 @+ ?8 l  K7 Gleekwoklam 發表於 2014-3-12 01:22 PM
7 w1 ~0 w2 p7 z' }# \呢樣我又未留意到窩,馬仔真係唔開心俾人拍到好似僵尸?聽你講咗睇番又有少少似,但依然咁靚仔。嗰陣佢同tvb有啲爭執,最後仲決定唔續約,唔通因為咁被人玩?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; A4 z, t! C! ^% R4 Y- h& h5 e) D( J; S
馬仔今日更新微博,唔知係咪拍MV。。。
$ h+ A2 L( ^9 |8 h! R0 h
呢樣我又未留意到窩,馬仔真係唔開心俾人拍到好似僵尸?聽你講咗睇番又有少少似,但依然咁靚仔。嗰陣佢同tvb有啲爭執,最後仲決定唔續約,唔通因為咁被人玩?
1 @% H9 p/ _! H3 Z馬仔今日更新微博,唔知係咪拍MV。。。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ T6 l* U0 \* \6 H7 ^
luckyfish 發表於 2014-3-12 08:24 PM
公仔箱論壇* t* E9 _, w7 h% b: I* i
係?我又去八吓馬仔啲料先。多謝提示。
好过无!
當然是悶劇啦,如無楊怡頂住,一早便關機了
4# pziguo tvb now,tvbnow,bttvb4 R  c8 R1 a/ m  d
我也喜欢他
"橋係舊嘅,但演員演出較重要,都支持嘅。"
我本人都好鐘意馬仔
, Y# ]+ ^' C6 ]: m0 x. E+ q9 r1 Wtvb now,tvbnow,bttvb低橋賀係舊左d
今集講永祥故意讓永年知道村民在廠外鬧事,在永年房內大吵大嚷,要求由他代表永泰隆與四大廠商會會議。
4 ^7 w: f( n+ _* D% D8 S7 z5.39.217.76冰冰質問家揚是否知道此事……劇情可以這裡越本越成謎團呀
今集講永祥故意讓永年知道村民在廠外鬧事,在永年房內大吵大嚷,要求由他代表永泰隆與四大廠商會會議。9 s5 n% A* m' ?+ h" @7 N8 C
冰冰質問家揚是否知道此事……劇情可以這裡越本越成謎團呀 ...
# M7 d7 Z) F0 i" ]0 T' eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-3-18 05:50 AM
公仔箱論壇- M* m2 n& `2 u" `& D1 A7 w
哎吔!我開始以分心嘅狀態去睇本劇,真係有啲越睇越無心機......多謝你提一提劇情發展。
支持馬浚偉
琴晚一次過追睇番至23集, 之前嗰十幾二十集講嘅偵查兇手戲都唔係咁吸引.. 點講好呢?? 應該係話呢段比唔到我好想追睇嘅感覺. ) g5 o. A/ g' R' J6 I# B6 h2 Q/ A
6 i( r! |9 A& e" u3 ]
由二十三集開始講番楊怡馬仔感情線又好似比到我想思考當年民初時封建思想有幾無聊同埋幾咁唔人道, 無論係父母又或者啲三唔識七嘅人點樣打壓啲唔同階級戀人嘅手段.
  ^4 t4 m0 F- _4 I4 F- o5.39.217.76note: 我本人唔係咁鍾意睇愛情劇或者戲架, 但呢段戲好發人深醒, 唔知現今社會仲會唔會有類似人物或者遭遇架呢?' p' B6 z- z$ m6 k( c! u0 g

% x  Q8 m9 x6 b5 y: s2 C- t想提提麥包佢呢個角色幾慘, 我諗正常人都會變成性格走向極端, 一係會充滿仇恨, 一係會變成無晒自信負能量爆燈. 麥包演技好正!

評分次數

• timmaxsing

琴晚一次過追睇番至23集, 之前嗰十幾二十集講嘅偵查兇手戲都唔係咁吸引.. 點講好呢?? 應該係話呢段比唔到我好想追睇嘅感覺. 5.39.217.760 `# ~& x/ Z. H% M

2 N' `1 i, p% {% j由二十三集開始講番楊怡馬仔感情線又好似比到我想思考當年民初時封建思想有幾無聊同埋幾 ...
( K# }2 Y# Y% f8 v1 P大文細佬 發表於 2014-3-20 05:07 AM
/ s$ k6 A* S! h細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。
) E) D  k) [$ I: [6 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........tvb now,tvbnow,bttvb3 ~. h" j4 k3 S' O
啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.
tvb now,tvbnow,bttvb2 C3 i8 ^/ V8 T
細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。公仔箱論壇% N9 x$ U! ^* C& ]/ N
真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........
5 a' M7 s  O+ Q7 R( \2 {& @4 f; BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.公仔箱論壇) Q" n; }+ U0 m4 a9 k9 B
leekwoklam 發表於 2014-3-20 08:22 PM
9 Z" ^7 v' o; l2 o公仔箱論壇公仔箱論壇+ y- D" G8 L8 u5 C1 B' \$ Z* v& v
我一定唔會做自梳女喇! 佢地唔嫁咪得囉, 做老姑婆好過做自梳女喇, 比我就比多啲機會同唔同嘅男仔拍下拖喇! 不過我又真係唔係咁明以前啲人嘅心態. 5.39.217.76/ j/ o1 I" ~. m8 n5 ~/ g. o$ N: D* w
# h3 C# {& y- D8 t9 V6 c: ], j
睇套劇, 好似做低下階層嘅女仔仲慘, 以前就麥包同邵美琪, 跟住就馬仔同楊怡, 一樣比父母迫害要分開! 反抗喇! 家人抗命!