返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2013-3-5 11:58 AM 編輯 5.39.217.76* d7 A1 b; g- R8 k  k! @# u! e

5 Z6 Y5 _" m% s( {7 L& c* n* X2 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬對陳勉良有印象嗎?
3 N# p9 C2 G( z+ Q2 ?4 d& t我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
1 W1 p9 b( [% w4 q$ t/ Z+ z' r5.39.217.76我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
$ i8 }2 n! ^9 J5.39.217.76leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
公仔箱論壇$ M8 L& G5 J5 j7 T& X

7 v8 W$ f/ E* w5 R$ r公仔箱論壇食飽飽...
' Z, M7 f! n0 ?! I7 Chahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀* s! t9 V2 ]/ I/ i
嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 z  o/ P6 l4 j3 `7 ?
leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
6 Q! {% F. w7 f* x3 M2 l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 [; ~3 W5 {9 Y- B! Q# {
唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
" l+ H/ A* w8 Y8 D0 }+ ]- d大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T ( h  y6 b2 D8 u$ Y6 |5 ]
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD公仔箱論壇# X/ o! K% t- x/ `' v* B# L( J
电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
5.39.217.76" R8 Q- \8 F/ v( {2 @0 R+ e. s1 T

9 c$ Z$ c5 P8 x# Otvb now,tvbnow,bttvb因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...) h( ]7 J# b6 v" z
serrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
' j6 I  }9 g% w5 Z公仔箱論壇公仔箱論壇8 \% m! k# b. u9 b1 ]
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
5.39.217.769 u/ X" j0 c8 e

7 ~# I% k7 G- }+ b6 A: @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
/ b  w4 A, E$ v1 X% WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- w; _* J2 c; t8 f
公仔箱論壇% `! w9 p6 d+ }
投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..
1 j6 B5 n* I- yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 y1 A) r  u1 z# j* r6 Y1 u! F仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
7 e1 h; e$ |5 h9 J- @8 u1 O0 M( @
8 p; I3 @8 D- Q" g! V/ k' C. H: e
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho7 W3 W4 ^8 r' h% Y/ y7 [2 t
大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
公仔箱論壇. F: y. N1 U* z% u3 Q

) N6 k* s; t" C( Y+ e' Atvb now,tvbnow,bttvb系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
# b/ g3 d5 C  e; s/ g4 _" v: O5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb( l. S  W! `  V4 S: A
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
/ {8 O! Y, T1 \& r) @. m0 g2 \/ @4 ~
3 ~- \" i4 B" f! K/ m/ G) u- kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
" _8 `# |. t# R4 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 A$ d: E2 e3 _3 N# V  zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!' P: ?* w0 E9 ?# v( v. C6 S
电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 k& O8 {4 M, S9 X! Y, g0 U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: t( b% j  r* ?
hahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀