返回列表 回復 發帖

[討論] 你地點睇今次部HTC One

講外型, 今次部one真係好靚仔, 搞到我都想轉會有冇人係諗住入手
一個字 靚
( p& N& ^2 n. E公仔箱論壇但未用過htc機, 唔知好冇用
對佢部相機有保留.
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~
9 K; h3 u8 K1 y# C" U4 t8 V公仔箱論壇htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~公仔箱論壇5 n  x# K1 w' M/ \3 r" F5 l) _
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而samsung 很明显就是function 派的~
以前用過htc機, sense係幾好的, 但之後d款都冇咩新意, 所以轉左會, 今次部one我都好期待, 款真係靚仔左好多, 睇d科技網評測就唔錯, 可能都會入手
對佢部相機有保留.
: P0 c# s. {; f+ p0 k1 Fslnb2001 發表於 2013-3-31 01:42 PM
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架$ U! i2 r+ m/ k$ d& G
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~ tvb now,tvbnow,bttvb5 V& G6 ^+ T- O0 _
htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~tvb now,tvbnow,bttvb" b* j& \5 ]7 x3 Q" j/ ~4 i' L
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而s ...
7 L7 b* b  @; [; W+ c, o6 k( u& C. Y公仔箱論壇south_panda 發表於 2013-3-31 05:35 PM
; R" i& |6 P' B& ?( dtvb now,tvbnow,bttvb我見ONE係金屬機殼, 點都一定襟用過膠殼既, 而且個款仲靚仔D
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( N9 y3 s4 ]4 w
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: R- ^8 J$ p3 W
炸彈人 發表於 2013-4-1 07:49 AM
1 `$ o( B, x0 S. A1 n5.39.217.76我見D科技網比較過ONE同S4, ONE影出黎既相仲靚D: http://digital.sina.com.hk/news/-7-1347305/1.html?l=2165254
我諗住買呀,今次個mon好靚咁,有成468ppi
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
本帖最後由 炸彈人 於 2013-4-1 11:52 PM 編輯 1 C: d! p% ?$ B' P4 x, w2 k

" t- a( D" S9 e, Mtvb now,tvbnow,bttvb
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
6 Q- Y! f! ^5 |0 q1 ?+ d  @5.39.217.76大口佬 發表於 2013-4-1 10:33 PM
5 r4 J* u( q  K2 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢
% o' r& l% e! ?: D0 q, R不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z-GS3
8 Y. M' Q2 C4 Q4 b5 ^  ~% ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢
8 K# _$ g3 R$ G8 a) j( U" R" ~/ ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z- ...
9 A, @7 D2 f8 n, P4 `tvb now,tvbnow,bttvb炸彈人 發表於 2013-4-1 11:50 PM
5.39.217.76- \; H$ t& m5 ~2 ?1 G& a, o
如果係咁都買得過, 香港快d有就好, 可以試下實機
呢星期開始有機構攪試機會...希望早d出啦....# `0 H7 O% v7 q% ?7 e8 K
***出先..先機會盡失啦
http://chinese.engadget.com/2013/04/17/htc-one-preorder-china/tvb now,tvbnow,bttvb) B# ~: H9 X( e5 Z4 z

7 q2 w; u5 e% U7 D呢部HTC ONE國內版會唔會好D,不過好似無4G
呢部應該可以為HTC 搶返一啲市場~公仔箱論壇9 ]3 m! s3 \( `8 U1 C& [
整體性能不俗~3 N, c$ H; y" S+ A- p
但希望系統更新的速度快一點~