紅燒雙筍五花腩骨
+ k: B' L) |, n2 S% I0 W
8 @0 s) h) K8 t5 k- |) [. k utvb now,tvbnow,bttvb![](http://ent.i-cable.com/cook/cook_cooking_ladies_10a.jpg)
0 R0 |3 o0 O h4 @' }4 s# R( C# B
http://cook.i-cable.com/cook_video_page.php?video_id=1631
( g9 `' Q% m0 |) j6 p" G) X5 Q" B6 i材料: 五花腩連骨、八角、冬筍、春筍 公仔箱論壇5 ^, [% n" m5 K( I
調味料: 冰糖、生抽、麻油、胡椒粉
% \# S, e N1 Y) W0 z
2 O6 G7 `2 g) O0 N6 t; C* a$ U公仔箱論壇Bonnie姐教大家炮製家常小菜紅燒雙筍五花腩骨,爽口的春筍和冬筍,搭配酥嫩的花腩,口感非凡~
& X* e# }+ r" U* `0 k4 H4 ~家常小菜真係必不可少,學多D菜色,生活都多采多姿D~ |