返回列表 回復 發帖

[討論] 史高斯接班人? 要花錢買嗎??

Tom Cleverley 紀華利
出生日期  08-12-1989 (21)
身高/體重  1.75m/ 67 kg

今季的聯賽統計數據(韋根):
上陣次數 (後備): 4 (3)
入球/助攻:  1/1
射門(命中): 13/6
犯規/被侵犯:  1/3

在剛過去的周末(11/27/10)為韋根先搏得十二碼﹐ 再自己射入一球:

更多片段:

特別留意 - 1:55 的入球

*15歲加入曼聯; 08/09 協助李斯特城贏得英甲冠軍; 09/10 為屈福特在英冠上陣33次, 貢獻11個入球5次助攻.

*司職中場, 左中右皆能, 踢法實而不華, 感覺像朴智星, 但更快更壯, 射門觸覺-球感更好..

*目前仍身在韋根, 但傳聞費爵爺將提早於一月把他召回...

希望紀華利和韋碧克能為曼聯青訓重振聲威吧.................

評分次數

• HIDE

感覺同一隊實力差太遠,
一個字:嫩!

評分次數

Tom Cleverley 佢好似打翼位同史高斯打法有別

評分次數

• HIDE

感覺同一隊實力差太遠,
一個字:嫩!
HIDE 發表於 2010-11-30 04:58 AM
唔... 到底是只有數場頂級聯賽的經驗, 而隊友的級數又與曼聯有距離, 所以看起來比較稚嫩, 華倫西亞來到曼聯後的進步是有目共睹的, 相信紀華利回歸曼聯後可以很快有大幅進步. 不要小看這些小將, 巴爾 (Bale) 12個月前仍是水貨....

位置上我覺得他在前鋒身後, 支援/找尋破門機會較好...  ***是破門機會, 不只是射門機會 - 不要像基比臣, 只找龍門, 不找隊友.....

當然, 要紀華利今季有表現是有難度, 寄望來季較為實際. 但他總比安達臣的經歷/處境好, 後者實在已經浪費不少時日在適應英超/曼聯的比賽模式了...

評分次數

• HIDE

唔... 到底是只有數場頂級聯賽的經驗, 而隊友的級數又與曼聯有距離, 所以看起來比較稚嫩, 華倫西亞來到曼聯後的進步是有目共睹的, 相信紀華利回歸曼聯後可以很快有大幅進步. 不要小看這些小將, 巴爾 (Bale) 12個月 ...
ice_cap 發表於 2010-12-1 12:28 AM
如果打傳統442,
其實中場應該有一攻中一防中兩翼/兩防中兩翼,
但曼聯條中場兩翼,一攻一防又唔係,兩防又唔係。

卡域克,費查,史高斯,
唔知比費爵爺調教到攻定防中。

攻方面安達臣唔多得,
反而 Gibson 仲好少少咁。

無論史高斯拍邊個打雙中,
變相史高斯都係打防守中場多。

睇片好明顯見紀華利打係攻中/翼,
都唔可以話佢係史高斯既接班人人選,
只係可以話係進攻中場其中人選。

暫時我覺得史高斯拍費查最好,
不過好多時見費查都係前邊幫手進攻,
史高斯防守多d,長波派牌多d,
紀利華唔係呢一方面,似係費查接班人。

幾時先肯正正經經買個防中用?
加一個防中,曼聯條中場真係無敵架啦!

...唔知比費爵爺調教到攻定防中...

HIDE 發表於 2010-11-30 09:53 AM
LOL 最可憐的還是安達臣﹐ 熱愛進攻亦有天分的小將現在真的有點尷尬﹐ 幸好今季上陣機會多了﹐ 表現漸有可轉﹐ 傳送開始到位﹐ 希望在12月的連場大戰中能發揮潛藏實力吧﹐ 否則季尾難逃清洗命運..

今年的 Gibson 是令我最失望的球員﹐ 我覺得他的名字已經等於失球和浪射﹐可能真的是太少上陣機會﹐ 令他每次上場都急於求功﹐ 和未開竅時的蘭尼一樣..

其實史高斯和傑斯應該減少正選﹐ 讓年輕的球員磨一磨﹐ 看一看到底誰是可造之材..

今日又有傳聞曼聯會出價1200萬鎊求購小豬﹐ 這價錢太低了吧...
LOL 最可憐的還是安達臣﹐ 熱愛進攻亦有天分的小將現在真的有點尷尬﹐ 幸好今季上陣機會多了﹐ 表現漸有可轉﹐ 傳送開始到位﹐ 希望在12月的連場大戰中能發揮潛藏實力吧﹐ 否則季尾難逃清洗命運..

今年的 Gibson  ...
ice_cap 發表於 2010-12-1 06:27 AM
其實曼聯三線最多人用係中場,
但總是誰搭誰都沒有比較完美的組合。

又買個拜仁防中,不過小豬應該好用好多
費爵轉會方面咁醒,低價買入都唔出奇
個人感覺不太喜歡小豬!!