返回列表 回復 發帖

温格嘴硬阿森纳绝不改变风格

谁想改变教授的想法,门都没有!即使在阿森纳1-2输给了升班马之后,主教练温格在接受媒体采访时嘴仍然很硬,表示枪手不会改变自己的风格,会一如既往地传球、进攻。
在输给了富勒姆、胡尔城和斯托克城后,温格如坐针毡,但他仍认为攻势足球是赢得冠军的最佳方式,“谁在踢最出色的足球?巴西。这就是人们总是反对他们踢球风格的原因。”

当然,温格仍坚持认为阿森纳已然在竞争行列,尽管最近他们连遭受打击,但球队应该保持高昂的斗志继续按照自己的方式去完成比赛。同时,他对目前球队的阵容仍然有最大的信心,他也坚信他们依旧能够夺得冠军杯英超冠军。

阿森纳真的还有希望吗?从目前联赛积分的情况来看,形势非常险恶。切尔西、利物浦同积26分位居前两位,曼联在少赛一场的情况下积21分排名第三,阿森纳20分虽然相距不远,但是前11轮赛程有利,没有碰到一个真正豪门,但即使这样,枪手仍然在三大弱旅的身上分文未取,将大好前程拱手相让。

下轮阿森纳将对阵死敌曼联,红魔最近气势高昂,以年轻枪手之脆弱想要在其身上捞上一分半分,可能也是困难。不要说四大豪门争宠,即使像阿斯顿维拉这样的中产阶级,也要革阿森纳的命
,他们虽然现在和枪手同积20分,但和曼联一样少赛一场。温格信誓旦旦好言双冠王,但看目前形势,连明年的冠军杯资格都岌岌可危了。
一日枪手,永远枪手,终生枪手!!
Arsenal don't change = tough win
arsenal play not well this season!!
attack not pretty than last season!!
1 2 pass is not well!!
last season passing so pretty!!
this season is so bad!!
hope that eduardo and rosicky fast come out!!
我觉得唔改风格唔係问题… 继续踢进攻
足球都冇问题… 问题係你要搞好防守
先可以进攻丫嘛… 如果唔係… 你进
两粒人地进两粒或者以上… 有用
乜?就係白费心机咯… 如果真
係仍然咁坚持…
不如试下放10个前锋
落去踢啦

評分次數

• jacksonkua

原帖由 GQG 於 2008-11-3 11:24 AM 發表
我觉得唔改风格唔係问题… 继续踢进攻
足球都冇问题… 问题係你要搞好防守
先可以进攻丫嘛… 如果唔係… 你进
两粒人地进两粒或者以上… 有用
乜?就係白费心机咯… 如果真
係仍然咁坚持…
不如试下放10个前锋
...
Wenger有时候应该向现实低头。。。。
我本人觉得唔一定要不断进攻先可以赢波,
你遘得啱 阿仙奴目前必须搞好自己嘅防守,
Toure最近真係冇Form,
Mark人技术退步咗好多,
而四位后位当中嘅"定位球"处理睇嚟仲唔及车仔=后备后卫ALEX!
买Silvestre唔係明智嘅选择!
原帖由 jacksonkua 於 2008-11-3 09:59 PM 發表

Wenger有时候应该向现实低头。。。。
我本人觉得唔一定要不断进攻先可以赢波,
你遘得啱 阿仙奴目前必须搞好自己嘅防守,
Toure最近真係冇Form,
Mark人技术退步咗好多,
而四位后位当中嘅"定位球"处理睇嚟仲唔及车仔=后备后 ...
但系Silvestre好似打得五错波
原帖由 cheese-soup 於 2008-11-3 10:39 PM 發表

但系Silvestre好似打得五错波
我必须承认佢的确係有帮到手,
但长远利益 Wenger应该揾個比较后生而又能够担任唔同位置嘅后卫,
但可惜到依家都仲没有消息。。。。。
连续四季都无么成绩,球迷、管理层都无人出声
一个一d压力都无概教练未尚系一件好事
原帖由 我系一督屎 於 2008-11-3 11:02 PM 發表
连续四季都无么成绩,球迷、管理层都无人出声
一个一d压力都无概教练未尚系一件好事
其实球迷方面已经有所不满,
但都係反对无效,
而管理层梗係唔多声气啦。。。
因为Wenger年年都揾钱俾佢哋驶。。。
原帖由 jacksonkua 於 2008-11-3 10:48 PM 發表

我必须承认佢的确係有帮到手,
但长远利益 Wenger应该揾個比较后生而又能够担任唔同位置嘅后卫,
但可惜到依家都仲没有消息。。。。。
仲要係一个有返咁上下身高头球唔错嘎… 好重要啊!
如果唔係等阵又买一个矮仔返来…
到时结果都係一样…