返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇% D# C3 q7 b" c5 e+ l9 W" Z2 W4 y/ `
维基百科. j, [2 @: M3 Y% l# K6 z' g
觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留 ...4 G1 T6 e) S) D6 Z0 |+ R- A% f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:58 AM
4 _* I9 O9 B4 p5 k+ [唔該晒!
1 U3 x; R9 m6 Y; r  H公仔箱論壇細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
* n6 s# F3 u3 ^& d8 D5.39.217.7629442345.39.217.76; Y8 [6 O) c) i
; b5 y1 S! y- m* Y4 w. D5.39.217.76我再補充少少吖。
, V# K" [& h2 ~香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000 ..." k% Z* `1 o+ n# ~. y
leekwoklam 發表於 2014-9-23 01:04 PM
( ?0 ~5 r5 \0 G! D- a5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; w! Q- Y' S9 a( D( q3 ~- ]1 O
即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無!
其實唔用套.. 可以食藥架嘛
7 b, o( P, b: n  b5.39.217.76
, J/ G7 P+ p( {- }1 m; dtvb now,tvbnow,bttvb即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- n* a+ z. t- {/ y
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
/ C7 Z* N8 i8 O3 ^% P下一年買衣紙還. 寺廟或附近會有出售.  
. m) U2 G$ i+ S$ d" b5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
aftea
9 H# t2 r" w( K& B5 c5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb% t" R: C, l  m; ~. [7 l, C
十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning

after

pill

$ ?5 C2 |& {# k
; t/ w/ h. B) D! a/ X1 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無! ...8 I0 z9 ]$ M. |0 g! {; Q, j1 }) ]
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
- [: O( x4 j1 j- ~哈哈,還利息呢樣嘢真係有啲善信喺啲玄學節目問過啲師傅架,但係幾乎個個都係避而不談hea過就當答咗,幾不負責任呀真係。
aftea
& L$ `, Y; t; H  W
' V9 X" Z  R0 W' |0 n. H公仔箱論壇十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning after pill
+ y/ ?8 \6 e. ]% Vmnb1123 發表於 2014-9-24 11:15 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 @" l' @8 ^" t$ X/ t
O, Yeah, mnb兄好熟咁噃....你兩個搞嘢公仔好過癮
# w! V; r2 S1 ]- l& T/ x) ]. V. Y公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
5.39.217.769 g3 W; t. T) B/ e, ?: W
我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?tvb now,tvbnow,bttvb  o: K6 J% I8 l5 t

K" }$ f8 _/ {  n* n, _/ F
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
" K# ?) H  e( W8 H+ H2 |下一年買衣紙還. 寺廟或附近會有出售.  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 b0 r2 ?/ O& r# P7 ^
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 04:05 AM
# S9 A  A; C5 a1 Q/ s( p
, {" v: m# x3 }4 B1 k( l咁我知邊個諗出嚟架喇.. 一定係寺廟
& d9 f# ^, b. x1 ~0 y  n$ r4 E: \我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?5.39.217.76' Y* y: r$ K0 E5 B/ o/ p: Y; p8 C
tvb now,tvbnow,bttvb+ |1 d0 g' H9 ]1 ^( x
2945301tvb now,tvbnow,bttvb. R  c* O9 D& T  g
leekwoklam 發表於 2014-9-24 03:06 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ U; t/ Y2 T# {  c* o
5.39.217.763 _3 M9 S& N- ]* R8 e! x
仲要唔一定一次就咁易有BB架嘛.. 有咗咪仲好.. 世界人口老化... 我地呢啲嚟緊出身社會做事嘅人好慘.. 一個要養勁多個.... 生多啲好
aftea
- v0 R, ?* M+ u! S公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb+ q7 T3 [6 K" n* U  G
十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning after pill 公仔箱論壇1 L5 K1 M1 L  r
mnb1123 發表於 2014-9-24 11:15 AM
4 _; ?6 S. C4 s' S0 R% P公仔箱論壇  Q6 T% Y  I+ p. I) Z
真係好有經驗.. 但好似話食呢啲好傷身架喎.. 因為一次過拍好多粒.. 不過唔知一次過要幾多粒架呢???你知唔知呀?
! O  c; B; C3 m" S0 ^2 u1 Itvb now,tvbnow,bttvb哈哈,還利息呢樣嘢真係有啲善信喺啲玄學節目問過啲師傅架,但係幾乎個個都係避而不談hea過就當答咗,幾不負責任呀真係。
, s+ L; [4 o3 ^! z( fleekwoklam 發表於 2014-9-24 02:57 PM
5.39.217.761 e1 l# j7 E( O0 v; G0 C

7 k* J4 X+ @1 p# M7 V: I7 O. m5.39.217.76等我代寺廟答你.. 九出十三歸
6 U5 N3 P' e5 |' H/ ^& _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?
) \0 g, b4 \+ m' D5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb4 Q: C. m+ w! g
( _8 F. `+ s4 J! z) Mtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-24 03:06 PM
釘姐自己說怕有BB, 唔用套又唔食藥還有其他避孕方法但在這裡不能說.
tvb now,tvbnow,bttvb# U, l7 {* l; c- N/ E
公仔箱論壇* c# c& I/ y: \1 ^4 T6 l
仲要唔一定一次就咁易有BB架嘛.. 有咗咪仲好.. 世界人口老化... 我地呢啲嚟緊出身社會做事嘅人好慘.. 一個要養勁多個.... 生多啲好tvb now,tvbnow,bttvb; s; I/ l( H, ]! F7 q5 Q5 c$ ?
大文細佬 發表於 2014-9-25 02:03 AM
兩名臥底的BB用避孕產品比較好.
公仔箱論壇8 Z: G7 g; q) z- p' p5 C: g

7 L" Q; l& ?7 E! f真係好有經驗.. 但好似話食呢啲好傷身架喎.. 因為一次過拍好多粒.. 不過唔知一次過要幾多粒架呢???你知唔知呀?5.39.217.76% L- {" t# t6 e" n# X# g
大文細佬 發表於 2014-9-25 02:06 AM
' ^+ \; [$ L7 ^5 _3 f7 b3 k/ F2 d公仔箱論壇) p9 e! b) N) n- ^$ |  a$ e! x' r6 H
唉....响美帝國嘅公立中學有免費提供袋袋.藥丸同事後丸俾D中學生.而且就算搞出人命要落仔學校都會帮你而唔需要話俾屋企人知,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 R: ^& C5 X7 M+ _& B1 G( j
因為係人權同私隱。16歲以後醫生唔會俾佢嘅醫療報告你睇除非有佢簽名同意   
+ E1 c* R/ G; A& A0 K# D$ O話是話食呢D係好傷身架,因為成份係大劑量嘅hormone,一次食一粒,72小時內一粒搞掂

評分次數

• timmaxsing