返回列表 回復 發帖
原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:45 PM 發表
BTTVB 論壇 » 寵物討論區   

(版主: *空缺中* )

;P;P;P
皮利斯....你去做呀;P
原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:46 PM 發表

好..我要!!!:$
好....... 比你 ........喇:handshake
誦經超渡

小氣鬼的父親剛過世,按民間習俗,要找個道士超渡亡魂。

沒想到道士索價一千元,小氣鬼不改節儉本色,殺價八百元,道士只好無奈答應。

於是道士誦曰:『請魂上東天啊,上東天』

小氣鬼奇道:『為何不是上西天?』

道士解釋說:『一千元是上西天,八百元只能到東天。』

迫於無奈,小氣鬼只好同意付一千元。

道士馬上改口:『請魂上西天啊,上西天』。

這時棺材裏傳來小氣鬼父親的氣喘噓噓的罵聲:

『你這不孝子,為了區區兩百塊,害我跑得這麼累....』
☠ 聖騎士軍團 ☠ ~ 團長 ( 綽號: 判官 ☜♠☞ ) ^0^v ▄︻┴┬═一

原帖由 Q版雲佩斯 於 2006-7-31 05:47 PM 發表

X2
原帖由 彿印 於 2006-7-31 05:47 PM 發表

:victory::victory::victory:
從未如此開心過.......;P
☠ 聖騎士軍團 ☠ ~ 團長 ( 綽號: 判官 ☜♠☞ ) ^0^v ▄︻┴┬═一

原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:49 PM 發表
誦經超渡

小氣鬼的父親剛過世,按民間習俗,要找個道士超渡亡魂。

沒想到道士索價一千元,小氣鬼不改節儉本色,殺價八百元,道士只好無奈� ...
;P:lol
原帖由 Q版雲佩斯 於 2006-7-31 05:47 PM 發表

唔好.....我怕煩...自從係 UWANTS 做完版主之後...我重未從暗影中走出來.......;P

原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:50 PM 發表

從未如此開心過.......;P
民眾power , win :handshake:lol
原帖由 彿印 於 2006-7-31 05:49 PM 發表

好....... 比你 ........喇:handshake
威望 幾時先有用?!
:o

原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:52 PM 發表

唔好.....我怕煩...自從係 UWANTS 做完版主之後...我重未從暗影中走出來.......;P
agree.........very 煩:Q
原帖由 彿印 於 2006-7-31 05:52 PM 發表

民眾power , win :handshake:lol
都算公道.....

民主萬歲!!!;P

依度 果度 有人想申請版主.....我都支持.....
吹雞 出 U$ 都沒有問題.....

不過唔好叫我申請......;P

原帖由 彿印 於 2006-7-31 05:53 PM 發表

agree.........very 煩:Q
第一 足球版
第二 政治版

打死都不幹.....:victory::victory:

原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:54 PM 發表

都算公道.....

民主萬歲!!!;P
公道
pm

原帖由 Q版皮利斯 於 2006-7-31 05:57 PM 發表

第一 足球版
第二 政治版

打死都不幹.....:victory::victory:
and 宗教