返回列表 回復 發帖
; y& L: x  k6 @, O9 R# c4 c5.39.217.76細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。
3 k: M% {" l" ^9 v: ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........公仔箱論壇7 e3 X5 z4 v' R
啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.
% r# B& I: f" ?2 [tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-20 08:22 PM
1 Q% Y9 E, A/ B  R1 e8 v/ @& @
& X" R8 P" K5 A+ D% j. X! b5 a
我最多一路睇一路玩game
好像越看越闷。。。。
6 k5 P1 h/ n0 u5 j6 L2 H* f1 ?公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- g4 L, ?1 Q4 B6 {. _- O
我最多一路睇一路玩game
5 e; U$ T' o- m2 c9 k大文細佬 發表於 2014-3-21 01:15 AM
8 L# _8 g1 j* n' }% B
我而家係一路睇劇一路改功課,ZZZZZZZZ........又瞓著
2 S) L, W8 o* @1 b# X5.39.217.76) k) m8 @  ?/ J4 u
我一定唔會做自梳女喇! 佢地唔嫁咪得囉, 做老姑婆好過做自梳女喇, 比我就比多啲機會同唔同嘅男仔拍下拖喇! 不過我又真係唔係咁明以前啲人嘅心態.
  M* z1 {0 m7 ^1 [) |$ s6 }# ?4 U公仔箱論壇  |" q  U, V; d3 ?7 a% [/ f
睇套劇, 好似做低下階層嘅女仔仲慘, 以前就麥包同 ...9 [. T/ ]+ E0 R
大文細佬 發表於 2014-3-21 12:28 AM
5.39.217.76! a. s' X* W( i, c
你講得好啱,尤其是係家人抗命呢幾個字。睇完你回帖,我揾番啲舊嘢比你睇呀!不過你嗰陣可能未出世.......
% Q- ]4 q' _& F" }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ S/ H" d& S# ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) J5 S) ?9 ~9 x! v$ E0 c
以上係來自1990年無記舊劇《自梳》嘅cap圖,我睇番《自梳》嘅頭兩集,感覺雖然out咗啲,但係戲味依然濃郁。公仔箱論壇& t0 n1 r. |1 x2 V; d
同埋你睇吓,同陳秀雯合作嘅係好後生嘅邵美琪呀,而家對照番雲姐,感覺係咪好得意呢?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
很久没播乡土剧了,还可以
公仔箱論壇% i) ~0 |! ~; C4 }
細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。
! `  d0 _/ J& r: c+ J真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........
& r5 ]1 V9 E0 G% d- m4 g8 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.tvb now,tvbnow,bttvb3 U5 R$ }) g$ l* s: d! y
leekwoklam 發表於 2014-3-20 08:22 PM
2 J. j, P- h) H$ P5.39.217.76
. K3 q6 O  M; _- Ntvb now,tvbnow,bttvb
+ y0 [/ T* T; s  B0 ?$ v之前查案的劇情太長太悶, 個大奸角(KK張國強) 而家先出來, 都無咩興趣去追!
) m9 a0 H1 D% q# B- ?7 V你講得好啱,尤其是係家人抗命呢幾個字。睇完你回帖,我揾番啲舊嘢比你睇呀!不過你嗰陣可能未出世.......
% p/ ^2 x% [4 g9 z0 E0 L2701565
( F7 I1 x1 c5 W1 R  w
' b' C; H  o$ f以上係來自1990年無記舊劇《自梳》嘅cap圖,我睇番《自梳》嘅頭兩集,感覺雖然out咗啲,但係戲味 ...
' t& W+ y# G. W' Z, }tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-21 01:01 PM
tvb now,tvbnow,bttvb% j. f. z5 h% m/ Y

6 D( y5 `* u1 k公仔箱論壇居然有套劇專題講自梳架?? 邵美琪真係幾靚, 咁另外嗰個係邊個黎架?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" S' I  b/ j0 {2 z. a( V

5 i! \; x9 Y* M7 x5.39.217.76
% ^" r$ T$ U$ k/ [0 W* pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。之前查案的劇情太長太悶, 個大奸角(KK張國強) 而家先出來, 都無咩興趣去追!5.39.217.76. T( B/ k1 R4 C
tycn3320 發表於 2014-3-22 12:00 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 L0 N6 H' m- O3 l% l6 h3 d
tvb now,tvbnow,bttvb/ N- b2 ^6 W' m. M
咪就係囉, 話個細佬係殺人兇手好似好奇怪咁, 因為以個細佬嘅性格絕對唔會咁兇殘架嘛! 張國強同麥包應該無關係喇, 一睇就估到(當然講套劇喇)!
hahahaa, so true.
喜欢杨怡,守业者还不错
5.39.217.76/ C/ F2 G0 J/ R' t$ X

/ q9 [. o7 ~% q4 f. Q- J( pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。居然有套劇專題講自梳架?? 邵美琪真係幾靚, 咁另外嗰個係邊個黎架?3 W5 |* h; g3 H/ w2 G
大文細佬 發表於 2014-3-22 12:15 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 q! d! U2 U; {$ q4 ?3 P- P6 F

. c7 b' K4 V; u% L細佬,你就好啦青春無敵,你太後生所以唔會識啲前輩囉,其實我係最近番睇《自梳》架咋, 1990《自梳》初播時無睇過,企嗰位係陳秀雯,ATV一级花旦,但中間有幾年曾過檔TVB,坐嗰位真係唔識,相信當年都無乜人記得。
都幾好睇...因為馬浚偉先睇
《守業者》“蠶是故鄉肥、絲是故鄉柔”,大家仲喜歡追捧嗎?; v  u* a0 j2 P# d

& h! n: S7 \1 }tvb now,tvbnow,bttvb無記大家族+產業類形劇又回歸嘞!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( h* x1 ?$ W& k  d9 S2 s
大型產業加大家族加恩怨情仇係無記過往劇集必殺技,以前幾乎萬試萬靈,《守業者》再加上大時代(戰亂),今時今日大家仲 ...
$ V. r; {3 [4 }) uleekwoklam 發表於 2014-2-18 02:11 PM
0 }: H! X1 `0 u3 v' @1 D$ P) A
0 E0 U  _: ^( }2 }7 b- u( l, ?6 h/ s粥是故鄉綿”、“魚是故鄉鮮”、“豬是故鄉肥 <-- .... 到時都係有個帶病 ge 老爺, 奸奸地 ge 二叔, 戇真 ge 大佬, 長舌 ge 大嫂, 醒目 ge 妹仔 + 家族生意有危機
1 T  I, n" M& d* i  ?3 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ B9 z/ Q- Q( L& M6 J0 F9 t0 h, p" ?“粥是故鄉綿”、“魚是故鄉鮮”、“豬是故鄉肥”
' y; w9 ?: C+ j7 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。randomtkk 發表於 2014-3-23 01:13 PM
0 C: ]7 _+ G( Z$ f* a( z4 S& a  r5.39.217.76係呀!呢啲combinations係無記出品嘅標準成份。
5.39.217.76# i* R  A1 `4 N/ [; `
3 U, [+ H# i: y' o5 L/ X: J$ I
“粥是故鄉綿”、“魚是故鄉鮮”、“豬是故鄉肥”
$ w# L2 r" ]0 e+ p+ _3 G3 d5.39.217.76randomtkk 發表於 2014-3-23 01:13 PM
2 Y5 g5 P* }6 y

' J2 l/ e$ w& R* B* h- r& l' [公仔箱論壇你地個個都好勁, 乜都可以故鄉好啲.. 仲有無呀??