返回列表 回復 發帖
見好就收
7 _& o/ S, i$ ~- w7 _5 C9 q  Itvb now,tvbnow,bttvbTVB 續集死路一條tvb now,tvbnow,bttvb0 q) ~/ T2 s7 q( P- z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
) B7 m# s( M1 k5 L# |" m0 t, ?5.39.217.76我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高5.39.217.769 z2 M) Z  P' Q5 [- F
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
* o4 q$ P* n# zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
7 [5 X& \( A- ?$ y; S- J7 ~( \% a公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪." l) |3 C5 G& \
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
' e( s( u1 r& R0 s8 f& W- Btvb now,tvbnow,bttvbDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Q+ L+ {# o4 C! y' ~0 B  p
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
/ L! |% m' T3 Q: Y8 ]大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
! A  _) c5 ]7 V6 K5 }! zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
' `4 M9 K6 `4 N9 I& n! Ytvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) U$ I! W9 X( Y+ N
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
tvb now,tvbnow,bttvb2 \% D; g5 o9 _; F# Y. l
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
9 E; V6 p/ A) M% s8 r! K6 X+ k6 i# C# k
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
8 t# Y' Y' I+ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
4 c9 `& R: F4 _9 J" n- G9 o6 A
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ a% L0 K+ t7 q
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
  j- S9 b* @- `3 ]- e! ^% t係呀,好橋呀。
公仔箱論壇# Z4 U5 z) ?5 r1 ~& O6 H6 a) i
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......5.39.217.76* E, o/ @5 ~7 Z4 e+ G
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
' x5 a/ [* `7 b7 I5.39.217.76
0 [. ?( L3 Y/ I- i1 b9 a3 a! T5.39.217.76其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

1 t! b$ I1 U8 |% b& D% }8 ?3 g
或者拍電影版加重佢戲份呢.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 z* ^+ G3 ?0 X& M0 v
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
' w! V' q: x# M5.39.217.76
3 v( p! R" b' s. P: z5.39.217.76許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, x; [; v( E. m2 y- e3 z  x
5.39.217.760 n. j3 }/ x6 E" l; l% |
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
6 G) ~5 p4 v4 D! S5 M公仔箱論壇mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
公仔箱論壇& @  ^$ o$ c' B' R, x7 G, k- ~; _
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( U7 C- W) h1 _$ D- _- w0 G
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
9 _/ a4 e/ C6 x0 o3 L# ^) f+ V: hoskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
) V6 P$ j& s7 P3 x: b. F8 Z5 z+ ^% J我諗唔會喇啩。