返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......5.39.217.76) q0 w2 B( Q$ q9 C
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
2 w' k8 I# n" a2 U& t- S# e5.39.217.76近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。% C( E4 D! W2 O# U9 p; o+ w* G
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam 公仔箱論壇. `) @/ Z1 D# n: \/ S8 x
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。7 W9 F0 g! L. Q8 J6 [
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
! _# O  V1 _3 J+ K$ G4 e公仔箱論壇都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
8 R' H. W6 X- S9 y5 |9 Ftvb now,tvbnow,bttvb" }: @( u  C5 C: N0 @( w6 B: ?
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
1 t5 @3 J5 \( ^, f5 D) ]
4 S6 v' P' _: G0 Y  ~4 h; l公仔箱論壇細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 v# _! o: V0 ]) G
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
4 g8 v" N1 t' ~0 o% p0 @
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
& b1 ?( G5 s. [2 X: D& }1 X  a公仔箱論壇好有以前d "故鄉" 味
1 ?. o- S& D# R1 I8 N公仔箱論壇* G% p  n8 L) Y  W+ G! |* e
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
- n; T$ g5 z4 S: |( h- w7 W  N3 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, c1 O8 f  k5 Q2 S9 N1 y6 z7 w6 ~
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
! k" i0 r1 e; K% |. t  Z; L公仔箱論壇shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
1 b; i" [5 _! Y' i( Q2 R+ S套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
! W* R# P. j2 m" V
) M# W  c: L) ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
公仔箱論壇7 V+ o# b  Z: p% T- v; N
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
/ O' c4 v/ _  S  U公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
9 D. N9 }1 z+ P) a% a公仔箱論壇啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。公仔箱論壇9 w/ K) V5 _. U, ~
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
' i2 e* r% M2 x% M0 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
* `5 y! U% |' r% T' i  ltvb now,tvbnow,bttvbluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
; n* [* j9 k7 Q0 W4 j" I公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 V2 Y3 C7 s4 l8 [# w
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
, Z! F1 W7 ~0 r2 i$ l; D5.39.217.76% y  q7 c) H7 C( s+ X; S
2 t2 [+ g$ s/ j1 h3 p) {" u% p' M我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
  M8 @9 R; t5 d% l  }& p# ^# e  [5.39.217.76luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
tvb now,tvbnow,bttvb; ^0 @3 ?2 z% I
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
9 I, k, j+ g9 v  _; j; i公仔箱論壇( |% ~! X7 c0 O4 x
報載___________________________________________________________________________________________________5.39.217.760 Q2 I1 C/ o: D" b
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
; K! W. x5 ?: Y. R; p' ?: ~
- j7 t) r8 }) N9 a% q! Y- A公仔箱論壇
_____________________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Y0 D7 R! T- c6 Y# e- Q
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
; M; @; F7 m- d9 @- Y, G. otvb now,tvbnow,bttvb1 w" I" e' s8 ]$ h4 v9 \0 w) r
5.39.217.76/ F5 ]) K5 M) g
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。5.39.217.76# l2 I, D5 m1 W3 @5 w0 V! |* Q

; A7 j1 f3 ~% B  U  w5.39.217.76報載___________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Y4 z* F3 ^3 V; |$ _1 k& Y
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
# n- W6 w3 e4 D( Q$ ~" Jleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. k1 V% L+ h: J  L1 I* K. _
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
( l" p8 U& l# B7 y" J$ B  Ttvb now,tvbnow,bttvb另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
0 _& f( N$ K7 z. o+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲公仔箱論壇& x" x  a$ X1 q& N6 R. _, @* D
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...) V6 [. `' {. a+ J2 P, u. a; s3 j
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
: O5 y2 V9 H% o1 w. l5 ]) W
* ~! k# Z- h5 l3 p# |7 ?+ a$ ^係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。5.39.217.76- W, |+ ~/ F3 G  c