返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
' o# C6 x' e, E/ H1 ^7 f% nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
1 j' ?5 B8 l8 z5 ]近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
5 s( ^1 X" t8 d: _tvb now,tvbnow,bttvb
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam - Q# ~1 y4 @* f) S; v+ w
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。公仔箱論壇: I, h! f6 ^0 h6 x
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
7 C, t* g( T& Z3 Y3 W" x
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。8 _! ]* y! l) r5 A

4 x* ]. H, E/ z8 S- C, O. ?' N公仔箱論壇講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
; F) ~* w8 g6 _+ j! z8 itvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ c* h8 f4 I$ P; h
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。tvb now,tvbnow,bttvb* w. B" F) Z4 h, d
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
9 O2 t- f8 n. l/ j, z講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
, k) j9 U5 v& o, c5.39.217.76好有以前d "故鄉" 味
" }$ B5 k; {( L2 K& G6 W# l9 {5.39.217.76! X" s1 L8 F( G
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
* C5 {1 X& `5 g3 y) L* F% s% `2 {公仔箱論壇
# \( o3 w6 E8 Q1 E  \) k2 ]% g. L5.39.217.76支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
+ ~9 y* ~% }4 @, @tvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
7 W" a% W; D: X9 L. B, c4 c套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢

1 b& [6 V, v* T8 M% v3 N# j+ a6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, A$ f; a! H2 j3 _1 \2 Htvb now,tvbnow,bttvb講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?, G. A" x+ e( c
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
- U0 L4 A1 K4 ^# a6 j# ?" x5 n6 v9 p3 R啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
7 l; h2 G9 C$ S1 ?% `# XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
tvb now,tvbnow,bttvb5 B! K/ H5 g" e9 L
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。  W: {4 |& e4 k0 u, q
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。' j  J( Y% r, q! y
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
& Y8 T, j1 t' u8 A1 p6 p
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
# y6 {: `5 l4 Y( T( E5.39.217.765.39.217.76$ y8 p) J& h; H" I2 R, |; Y
- Y: u' F7 ~  {! l; h我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 O7 V) i- j$ Z* V) X7 P
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
5.39.217.767 k/ |  R& s* O/ C; ?
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。公仔箱論壇7 U& o+ i4 M# `9 \
tvb now,tvbnow,bttvb' W" R1 S- G- [2 z
報載___________________________________________________________________________________________________# x* c, ?) _, V; G
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
( x$ C9 d% P' m" F6 W7 B1 y' _ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! g2 I& Q! E& o/ H! |: d4 H0 }
_____________________________________________________________________________________________________________tvb now,tvbnow,bttvb2 |/ m: ?8 o) X9 B1 d' R
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' X  P, M2 b! c+ F+ m8 U! [4 L

: ~# R( J2 l1 q4 q) g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! s7 _( u, J+ y4 K
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; `% n# f5 t& ]) b7 L5 ?1 l
5.39.217.76* a# ]/ \3 {  s
報載___________________________________________________________________________________________________3 Z( k5 S$ Q& V8 x# ^- r
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
/ }; w: |1 }& N' j2 m" ^- I+ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
% [: U0 h) ]& G. KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: W- @% k5 S4 G9 ]$ X5 p% l9 P
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
  I2 O8 ?( @: U公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
. t+ F5 j8 h* G. K$ \5.39.217.76另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...5.39.217.76- P. ~+ K! G) ]3 t
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ i& H6 H; d1 M! ]! z/ [( {

\* Q# H" q- f3 }/ b. \; l# q: B# X係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。$ l/ P' B; j8 W3 A* K6 J