返回列表 回復 發帖
6 S0 P/ A: \) r& c& I& cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76' d' X  w; S: e; R  {& q& V
啱嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 F+ Q9 T6 Y; ^0 r* }
% B7 x6 l6 P7 @; T8 t# `
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇  ~5 B) ]3 ^8 t
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
! S# u8 S* ?" `! }0 T
5 I& b1 q8 y% t% |嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...5.39.217.76" \- W; y6 F  l( b* L! \
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
- f- V2 A" C. f4 a6 ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" X/ r! F$ C5 f) k7 ]
啱嘞! ( }; j: I! s* g' F

! A  }, {5 L/ a& s  U公仔箱論壇我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
9 G4 k$ N4 K8 ]. }( T* Ileekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 x7 Q; F7 p6 e/ k9 O8 {
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
0 q3 Z' O: i$ x( p! T# C: f
tvb now,tvbnow,bttvb  H3 [# l1 Y/ T' t
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
) J% }$ K+ S3 F# H公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
& U- t% Y% D4 |! y3 `8 a

, g8 ^9 B# n- u' ~  P係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇- H  w# r& Y' o' e' I; T9 X) u
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住9 q' N: ^+ o, y0 \
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
/ A- v( l4 g9 u' V6 f; J& j: K* W6 J3 V

0 r# k4 h) |0 S& a4 z: c! ~. V公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
# K/ T6 y; u% \- ~& ]+ M公仔箱論壇 公仔箱論壇2 o  f6 G1 r( s" @1 j/ O
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
/ }. e8 Q- H9 L2 s
$ J! I4 C- k0 T7 J8 c; \- |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
: P* f$ h& O" c4 Ztvb now,tvbnow,bttvb
& y( i4 l, O& {6 amnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。5.39.217.76  e3 z8 W$ C5 G) m
+ M% u0 `5 l& ~6 ]/ F8 [8 V
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
8 u! O* D+ ~; N5 f% d# [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇. F% p3 a6 @2 l7 l# C6 [( R! _
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
) s0 Z( ]5 K6 w  G" W- H/ E- U) r! bleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
$ [0 c* U3 V! U  m# a1 ^; ptvb now,tvbnow,bttvb
7 _9 i; @" r+ O. b公仔箱論壇多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇! v) [2 }# Z$ t" ?- y1 I. `4 z
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住5.39.217.765 d+ E+ I5 a3 C9 |( R7 x! H! m
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
% D' ~- k# j) _5 G- r& S# S- V
公仔箱論壇% Y7 m( Y6 d2 p9 E. a( k0 R% a# [
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# n& A8 Y% e7 @7 [2 F- Q0 c9 w
5.39.217.765 s+ M* @$ M& i" r
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
" H- Q; [) R8 }; ~, o; `2 Qtvb now,tvbnow,bttvb
/ Z8 l: x7 H) l4 c& ]- q% Atvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
9 a2 W/ X2 q6 P. ~4 U/ P: k% j
3 O' ?9 J8 ~7 T- J" l( ^5.39.217.76你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...tvb now,tvbnow,bttvb" f2 [$ ~, p' o9 e" p
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加公仔箱論壇/ d" e& `  {' W' j7 o+ ?
論壇學嘢,平時真係冇時间
5.39.217.763 O+ ]1 R  L2 S0 d/ f# e

, ^% }2 ^% O2 w) T1 V0 v5.39.217.76唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...7 _! b1 N6 U9 w+ \2 {# O3 W
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
! T3 K' I+ u; d  m0 D' U  `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: F+ l9 W! f  Z' E3 C" F8 F
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
' `) v2 E- ?( y+ L& u; c+ L大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( H0 I! |3 ?7 }0 U2 q  J3 [
tvb now,tvbnow,bttvb# W- L0 l! d8 J8 b4 D
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
6 k  E7 t5 m: z- Stvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
) ^& R. s, D  P- Ktvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
- T7 a9 Q5 u6 j) C
得閒就多啲回帖啦。
. r0 y6 `% a: a) c# o9 o公仔箱論壇
) d3 F5 E& c4 p3 m  x香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
' L3 s7 \; N9 K) t2 e& g% htvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
+ ~, T" Z# N  k. ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 }* ?& @: u6 Y- p+ S3 G啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
! A5 S* }# Q- R) j公仔箱論壇$ V% A4 I& A* W7 L: i2 l
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
! Z% ]& V- ]; ~7 y0 H: kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
% z& k" m7 U8 n" [tvb now,tvbnow,bttvb
4 u0 k) \6 D' J7 E5.39.217.76煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
! O3 _7 V# f0 J" @3 l0 I7 E. G; T tvb now,tvbnow,bttvb' @, ~* ?* Y3 x7 Q4 f$ E  H
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型! H+ w  ^' R) g. b7 Q
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體