返回列表 回復 發帖
马仔好啊!
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
8 Y$ c9 y; O& B- gtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Z" u4 Y9 ~" W: u' Z/ q

; _1 y3 S5 T3 ~: O2 N* s4 G$ v5 V, O公仔箱論壇未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
  x5 M, `% {& n" s. C5.39.217.76
3 W5 v# s/ b% R& {未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
' y  i0 Y$ P( e! G/ u; s& S) p! u大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
( L- h, e% }7 \5.39.217.76
' G- T% q5 u; L7 c% `, ?雪姐而家死埋,重感動呀
those are similar but really good
I think the story line is getting worse. People just die for stupid reason. I don't buy it.
十分支持。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-3-30 11:58 PM 編輯 2 V, W, Z8 S2 ]: Q( `7 M) W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! l, \% g  [0 K3 s
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........) x. B9 @& |/ L2 D
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
公仔箱論壇! s7 ^1 c2 h' x/ K+ y7 Q2 R  \2 V( q' x
" @4 n* V  e+ F8 e
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)' X( Q9 O7 @# C; N$ |+ w0 b9 t3 Y
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾集劇情都係去得太快tvb now,tvbnow,bttvb1 d% @+ h8 n! s; N& S" O
究竟係我地呢D觀眾挑剔? 定係電視劇集編劇們真係要改進下?

評分次數

• timmaxsing

5.39.217.763 I0 {/ X& r9 Q! T2 k  u4 Q

" @! F* t7 G% Itvb now,tvbnow,bttvb感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)公仔箱論壇0 K) \  k, d* |( P2 Y
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...9 h$ e! R+ g; n
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb2 u  \& b8 v! |3 f6 s9 ]2 x
tycn3320好有見地.7 O, }* X* z5 \( ^1 P/ E! E
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?公仔箱論壇6 ]. ~: T" |, I6 P# T& X& N7 k
公仔箱論壇3 T7 O# [! [- k7 E+ a7 ^
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。tvb now,tvbnow,bttvb$ Y, y/ m4 E) d* ^& `6 N
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
thank you for sharing

評分次數

• timmaxsing

本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
. ^- ]5 ^% j* {* F( ftvb now,tvbnow,bttvb重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
I think, so far in 2014,  this is the best TVB drama.
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。, e& _& Q* h8 @: J
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心 ...' t+ w% w. `7 Y; g, ^
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:14 PM
' e3 K( g/ D7 {6 Z! I+ s公仔箱論壇
4 _# O: v& h% d) w9 I0 B8 r3 ?如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
The last episode ruin the whole drama!
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!公仔箱論壇, v; J  w4 m) S0 |0 B
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
( ?" t" q2 `; J$ d" J3 c7 s: I個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板), 滴汗~~~~ ==" 家掦無死到, 但失左億....吾知佢想點, 吾通想出續集? 講家掦點樣搵返D記億?