返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
8 A  }' p7 {$ b5 o( `3 p4 s+ a& Q9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
. U% s2 z. q9 n8 W8 z: G6 m1 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, C" F8 j' F; ?0 K8 A8 H! i
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
% Y' R( l/ n  n4 y5 y5.39.217.76iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
5.39.217.76. C- l* g9 E, ]  R
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
tvb now,tvbnow,bttvb& j% {$ U# H& a6 G
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?5.39.217.76+ A: N# c' _6 T
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% Z: e1 n  R5 k6 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
, O7 r: V! W$ X" W
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎. c  i: p6 b+ O
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
3 _2 N* S- Y9 z, @唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
5 k" p* |5 {5 d, _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇) z5 `/ u6 I7 {2 z+ H! D
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
$ P+ c) ^' S- L5 M  o" k但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
: \( A; ^& m+ W7 i4 i公仔箱論壇唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
8 s6 p$ L! b* b' L5.39.217.76仲要配合埋鏡頭等等架
- y+ T' }( j& B% C- \1 M公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
( Q* E0 C4 L; [7 |% d0 x+ g9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
) ^) x% _  j/ m6 \; p) d  r0 t+ ^" i
又好似幾有道理..哈哈
# Y( ?6 z2 _4 G4 J; x  z$ K3 J+ }tvb now,tvbnow,bttvb想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
; \* I0 n5 @5 h/ Otvb now,tvbnow,bttvb但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
1 O2 ^: K5 W+ B" @tvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
! ^' V9 U2 @$ ]" O/ Qtvb now,tvbnow,bttvb嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
0 I: a* C7 t* H; l+ d" C嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?. K- p1 K. F5 P0 v* C8 G4 P
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
5.39.217.76/ {5 q! W- S2 k8 u+ \* ?% v: e( G
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
4 m( i1 b( k% T! X" PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈
) w# J# O0 v" z  P' f' T: j" _- H5.39.217.76想知呢部ONE影相多唔多野玩架??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ B. g' {/ Z; h. N
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! y: J# F4 ]' @+ F+ |9 ~
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
公仔箱論壇0 P3 l% d4 ?: l
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb& }+ \4 l: I  c) }# J
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
- Q' h, N8 n2 m- b公仔箱論壇係呀, 我以前用s3試過燒左
+ U! ^4 b  q; o公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
3 s; q/ x" K0 Y% ?, ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
* N0 l. N6 G) q# Z. W, c4 Ftvb now,tvbnow,bttvbic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
! ^: |2 d1 w; U1 V: ]0 D6 F% l% C* utvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
+ t* ?" R" ~" y2 z% E2 G9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
% C) k) {4 d- P# a" I- n  A
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget