返回列表 回復 發帖
你忘了很多HKTV員工來自TxB!  以前已經製作低質素電視劇, 在新電視台只會繼續製作低質素電視劇...
看了2集童話戀曲201314, 演員ok, 挺搞笑
我就淨係睇咗"選戰"和"警界線"兩套.
1 a. e2 C4 @: K# t3 j5.39.217.76
0 J6 S! p: c/ c/ w"警界線"9 r! i* l/ _! w0 J% ~
開頭個幾集都仲有一集一集睇落去. 直到pandora出現嫁禍將軍起, 真係覺得唔知拍緊勿. 啲劇情越來越離譜, 方藻晴可以冒认佢家姊方藻文起警署自出自入放炸彈, 見方藻文個 ...4 L# p$ A5 ]1 J3 X
pknoface 發表於 2015-1-26 07:06 AM
大廚,貓貓和我看並討論警界線時你去了哪裡!!??
) V/ c! y& F5 ?) u5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb/ Q. f. y! O/ }2 {1 b* u
童話戀曲201314看了六集, 故事普通演員不差但出來效果不錯
估吾到A生有睇呢出戀曲哦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 N& ~5 G' ^7 z$ U/ R) q) H) y
聽聞香港果邊因為呢套劇
3 J" e, q, }5 v: WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HKTV的收視已經去到臨界點了# M! ?/ @. [2 Q4 y+ k$ z
吾明為咩吾將選戰提出來連續播挽救下
& i0 o9 m9 l4 Z) Olhy92725 發表於 2015-2-4 03:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- y6 s3 u1 u' l6 W3 l, K
又叫我A生. i# B* i4 @( v& Y8 {' X

0 p$ h7 q( E1 v/ B5.39.217.76童話戀曲201314我可以舒服看不易說這樣或那樣! 還是那句話整部劇麻麻地但出來結果好...公仔箱論壇/ J. A+ x8 ]3 q" `/ L* j% A# b/ B
4 ?. e2 h0 O* n% x
選戰&警界線很多無厘頭的東西... 特別是選戰用文字交代劇情
: H; [- u- @% Z+ u& S; A公仔箱論壇5 U/ @4 F3 A1 ]' T5 t
收視問題是你期望HKTV過高! 香港人仍然會投訴並繼續看TxB...
問題是大多數人習慣了TxB劇集形式
老爺(=路爵爺)講開慣性收視,令我記起我阿爸、阿媽以前係香港争電視睇。一個話亞視都幾好:《變色龍》、公仔箱論壇0 g& i" p) y+ A$ v1 W6 F+ ], q
《大地恩情》、《天蠶變》.......另一個就算唔睇都要霸住睇無記,唔得閑睇一聽轉台馬上要轉噃無記。咁就 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* g6 A& [$ L7 Q' p) ^. e
mnb1123 發表於 2015-2-6 02:32 PM
請叫我路人甲5.39.217.766 q: T( H- Z( K  N4 G' m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! p5 V" ^7 M/ [% e9 G4 v
香港人習慣很難改變
最近好似無曬聲氣!真系有D可惜TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" q$ r" z' W! @6 a
lhy92725 發表於 2015-2-27 07:01 PM
這種品質沒有可惜
我阿媽係黑玫瑰故事主題新鮮但出來結果... 低B!  最後幾集故事很倉促...
; O( O# b& C4 A% B+ c: W第二人生頭5集不錯, 之後不知道因為我還沒有看  故事主題改變和遺憾... 有趣
最近呢出好睇麼?仲有無甘低B啊
2 P; M1 @" z! Z! C: b! oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。lhy92725 發表於 2015-3-5 05:32 PM
故事很好! 當然細節有一點小問題...
第二人生我睇佐三集 ,演員問題依然無改善: Z4 ~8 y9 O2 e$ f' S. g/ P7 f
lhy92725 發表於 2015-3-16 11:13 PM
改善?兩到三年以前拍攝, 一直沒有提供意見.  
4 \, @7 c' b$ m/ r" L0 |0 V5.39.217.76公仔箱論壇; ]! A4 q& R* E# H7 C; j! x) P
如果hktv沒有關門, 兩到三年會有改善!
真係唔知捱唔捱到2-3年,如果亞視關門大吉hktv就機會大D,真係阻住地球轉!' o* v1 g) t) w$ G5 R: A& M
mnb1123 發表於 2015-3-17 09:48 AM
沒有資源生產更多電視劇還有一些倉底電視劇要播

評分次數

• timmaxsing

- ]" N& c% M" G  Y7 itvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb; |" O# B6 \+ h7 b
王生最終都會敗在錢果方面; t% Z. l' b* G: V
lhy92725 發表於 2015-3-17 09:47 PM
因為他製作的東西不比TxB.好太多
其實如果不是被打壓無得領牌
( A% U8 u+ p. n+ Z* N) @& e" x9 g5 itvb now,tvbnow,bttvb大家一齊用免費頻道,都未必不能形成競爭嘅
0 y3 U& D0 f+ M- q. W9 t公仔箱論壇lhy92725 發表於 2015-3-20 10:01 PM
另一個ATV
又吾至於嘅,D劇唔系話完全無質素嘅
/ @1 {, Z2 W: T. N$ ~9 Q. C, yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。lhy92725 發表於 2015-3-21 10:19 PM
香港人不懂如何轉台
" a3 N: n7 }: M1 O另一個角度睇,D人忠心不二 我就邊個節目好睇就睇邊個。有套叫《導火新聞線》唔知路人甲大哥、猫姐有冇收睇,聽聞唔錯。
+ a0 P' |6 Y3 W0 D) kmnb1123 發表於 2015-3-22 09:25 AM
想看但下星期開始忙