返回列表 回復 發帖
你想黎法國啊? ^^
h2o 發表於 2009-8-4 02:04 AM
我係對語言有興趣
我讀過翻譯
原來你中意玩監視
h2o 發表於 2009-8-4 02:06 AM
冤枉呀大老爺
小女子冇咁嘅癖好
唔好咁灰啦
h2o 發表於 2009-8-4 02:07 AM
呢個係事實
大家都以為可以出國留學嘅
屋企一定好有米
不過你點解要去日本讀?
咁啱有機會出國
老豆想我去澳洲
因為我家姐係果度
不過我原本就識日文
所以揀左日本
我估你都係HK人啦...
h2o 發表於 2009-8-4 02:13 AM
錯啦
我係大馬人
哦...你好好學啊 ^^
朋友話我係嚟日本收集畢業證書嘅
你識講幾多種語言架??
h2o 發表於 2009-8-4 02:14 AM
如果廣東話都算一種嘅話
我總共識五種
係大馬嚟講應該唔算多 ^^
係咩??
真定假啊
h2o 發表於 2009-8-4 02:33 AM
當然係真嘅
trust me
你好似好犀利咁喎..............
其實都唔係好犀利遮
我估錯左........
h2o 發表於 2009-8-4 02:35 AM
點解會估我係HK人??
多D證書係件好事

果然好勁....
我得法文識寫,讀,講..........其他就..........哈哈哈

中文=麻麻...識認字...唔識寫....只識講廣大話 D國語屎到唔屎....
英文=仲衰...講英文有好重法國口音... ...
h2o 發表於 2009-8-4 02:43 AM

咁你勁過我
我而家識講嘅除左英文之外
其他嘅都係亞洲語言

法文, 西班牙文同意大利文我都好有興趣
真好
it's quite hard to trust you xD
your 收風 skill is too powerful xD
h2o 發表於 2009-8-4 02:44 AM
起碼我唔知cck嘅野
雖然見過下佢....
我覺得你好叻女啦 ^^

唔知啊...我覺得大馬人寫中文比較正中D&多數都係簡體字 xD
h2o 發表於 2009-8-4 02:48 AM
叻女 = HK人??
小心比永遠佢地打

我會用繁體字係因為身邊D朋友好多都係台灣人
再加上我唔鍾意microsoft嘅簡體輸入法
所以咪固定用繁體囉 ^^

你要我寫正中D嘅中文我都OK架
我用廣東話係因為呢度係HK嘅論壇
入鄉隨俗遮
其實你係移左民去法國 or
係法國出世 or
去法國讀書啊??
冇話我勁過你/你勁過我啦
你住亞洲所以學亞洲語言 我住歐洲所以學歐洲語言J麻...
講真...我都係每樣半桶水ja... 得法文先ok...由細到大都係講佢....其他都係返學學架 (左耳入右耳出果隻)

我都對日文好有興 ...
h2o 發表於 2009-8-4 03:00 AM
咁我地嚟交換吓自己嘅知識
haha come often and u will know him more ga la ^^
h2o 發表於 2009-8-4 03:03 AM
i will
叻女 = HK人??
小心比永遠佢地打 <================= don't misunderstand my words o_o'! i say you are clever girl because u seem to know many things and know many languages, didn't say because of the "HK girl" x_x
xD i'm using NJStar to type chinese ga........ i prefer traditional chinese lool grow with it la..
oh, NJStar
好耐冇用佢啦
不過比較上嚟
microsoft嘅好用D
since little my family rent tvb drama and have subtitle so just learn to recognize the word by myself lor... and come here blow water also can upgrade my chinese lvl ^^
咁你都幾犀利架啵
不過我D廣東話原本都只係識講唔知道字
好多都係亂撞或亂猜嘅
係度可以順便練習吓廣東話
type cantonese chinese la ^^ i feel more 親切
h2o 發表於 2009-8-4 03:08 AM
sure i will ^^
我係french born chinese...法國出世...所以D中文好屎
h2o 發表於 2009-8-4 03:10 AM
我係malaysia born chinese...大馬出世...D中文都係好屎