返回列表 回復 發帖
it's a funny thing when u mix the language... ppl around u will be like "o_O" they can't understand u haha
h2o 發表於 2009-8-4 06:26 AM
咁就唔會
因為我有個好習慣
就係只會講對方聽得明嘅語言
比如我唔會對住台灣人講廣東話
唔會對日本人講英文
除非我要講佢地壞話
when u will be back in msia will say "kon'nichiwa"
h2o 發表於 2009-8-4 06:27 AM
仲可能見到新朋友會鞠躬 & 講"請多多指教"
hehe you are a good girl wor...
i'm not like you.... i'm naughty guy
h2o 發表於 2009-8-4 06:40 AM
因為講D對方唔明嘅野
要解釋好麻煩
我唔鍾意做D麻煩嘅野

咁請你唔好對住我講法文 or 西班牙文 or 意大利文
鞠躬 and they will say "choiii!! i'm not die yet!!"
h2o 發表於 2009-8-4 06:42 AM
哈哈
唔會咁誇張呱??
我要去眠返一下
晏D等冇咁多人搭車嘅時候返自己屋企 + 食飯
你果度應該都好夜左, 係嗎?
早點訓 ^^

oyasumi
ok~~ bonne nuit (goodnight in french)
gambatte for your hardworking day la ^^
woke up
i will ^^
yup my side almost 1am.. xD i just realize we chat a lot omg...................... jessie will be very surprised when back home
1st time chat so long at tvb x_o
i think so
hey big sis' you should give some reward wor~i'm sooo nice to take care of our guest.. ^o^
h2o 發表於 2009-8-4 06:59 AM
又有人係度打我D錢嘅主意
大家早安
ForeverEver 發表於 2009-8-4 09:52 AM
早晨~~~
不要误会 他是跟我讲啊。。不是打你的钱主意
你好像没起清楚我和他的关系哦。。
ForeverEver 發表於 2009-8-4 09:51 AM
英文差, 睇錯

"私底下"嘅關係我起唔到呀
海妹妹早安 你有没有睡觉啊??
ForeverEver 發表於 2009-8-4 10:03 AM
我生活日夜顛倒
日頭訓覺
夜晚活動

不過今晚妳唔會見到我
因為我要去做兼職
讲笑啊。。别太认真。。不关英文的事。。。。
我们没有私底下的关系。。只有公开关系。。他就是我的 little brother
ForeverEver 發表於 2009-8-4 10:06 AM
我知道你地係"姐弟"關係
我冇留意到佢頭先係同妳呢個"big sis"講緊野
所以搞錯
你要多休息啊。。日夜颠倒很不健康
一个星期做几天兼职??
ForeverEver 發表於 2009-8-4 10:15 AM
本來一個星期三日
不過而家放緊暑假
加到一個星期四~五日
海妹妹别太在意啊。。。。。
我只是要帮他解释,他不是打你的钱主意。。他是很好的 little bro
ForeverEver 發表於 2009-8-4 10:18 AM
哈哈
yes ma'am
不认识你的,我是新人... 不过我以前在别的论坛有个朋友和你名字几乎一样...
lovelyjeff 發表於 2009-8-4 10:22 AM

我叫海
點稱呼??

邊個論壇
話唔埋係我
永远早晨
海姐姐都系度啵
lhy92725 發表於 2009-8-4 10:25 AM
貓貓早晨~~
放暑假没事做会很无聊下。。做兼职又有多点钱用也不错
最重要是要有休息时间哦。。别熬坏了
我写的华语,你应该明白吧?? 我不会写广东话 ...
ForeverEver 發表於 2009-8-4 10:27 AM
OK啊
話曬我都係大馬華人
點可能睇唔明中文??