返回列表 回復 發帖
Dennis Viollet - 32 goal
傑斯-威爾斯

90年開始踢都依家,擁有曼聯最多上陣記錄

原踢左翼,年老後轉踢中場中,亦擅打副鋒

99年足總杯對阿仙奴加時嗰球一過四仍讓人回味 (全年最佳入球)

現任副隊長,應屆PFA Player of the Year
原帖由 tshek 於 2009-5-7 11:17 PM 發表
傑斯-威爾斯

90年開始踢都依家,擁有曼聯最多上陣記錄

原踢左翼,年老後轉踢中場中,亦擅打副鋒

99年足總杯對阿仙奴加時嗰球一過四仍讓人回味 (全年最佳入球)

現任副隊長,應屆PFA Player of the Year ...
啱啱先睇到原來有人答咗傑斯,咁我答過第二個啦

我咁抵死,我講個小人識嫁啦

Keith Gillespie 基利士比

曾帶領球隊贏得1992年青年足總盃

基利士比在1995年曼聯羅致高爾時被換至紐卡素,其後效力過布力般、韋根、李斯特城,現時在英冠球隊錫菲聯發展。

在曼聯期間上陣9次,並有一個入球
原帖由 kmt9313 於 2009-5-8 05:32 AM 發表
Philips Neville~~~
加里仔的弟弟……
等我補充小小資料啦

原本好似著12號波衫,艾雲退休後佢就改著3號

菲臘尼維利係曼聯上一代嘅通天老倌

可勝任中場任何位置及左右兩閘

零五年轉會到愛華頓並擔任隊長
誰是首位曼聯隊長並不是來自英國或北愛爾蘭??

註:英國包括英格蘭、蘇格蘭同威爾斯

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的帖子被 tok 評分。
引用:
誰是首位曼聯隊長並不是來自英國或北愛爾蘭??

註:英國包括英格蘭、蘇格蘭同威爾斯

發表時間: 2009-5-10 04:58 AM
所在論壇: 曼聯俱樂部
所在主題: 曼聯俱樂部加功勳送獎金大行動 (現已推出)

評分分數: 功勳 +15 點
操作理由: 多既你既問題!
你既問題為你賺取15功勳!

大家幫幫手,
我有太多功勳送唔出,
你地問得多,我先可以送比你架嘛!

評分次數

• tok

除咗 C7 之外,曼聯還有邊三位球員曾獲得由《法國足球》(France Football) 選出的金球獎 (Ballon d'Or) 呢?

既然有三個,每位答一個啦,勿重複

積分用戶名時間理由
TVB +15 元HIDE2009-5-10 11:18 AM多謝你發表問題 =]
功勳 +15 點HIDE2009-5-10 11:18 AM多謝你發表問題 =]

評分次數

• HIDE

舒寧咸- 右脚
蘇斯克查- 右脚
我們的聖地,奧脫福球場是在哪年哪月哪日竣工使用呢??

積分用戶名時間理由
TVB +15 元HIDE2009-5-11 05:08 PM多謝發問 =]
功勳 +15 點HIDE2009-5-11 05:08 PM多謝發問 =]

評分次數

• HIDE

整多題奧脫福

Sir Bobby Charlton 曾經為奧脫福球場起了一個別名 (Nickname),究竟是什麼別名?

評分分數: TVB +15 元 / 功勳 +15 點
操作理由: 多謝發問 =]
ByTok

評分次數

• tok

奧脫福球場東看台外有一銅像,此銅像是紀念一位為曼聯付出了很多的爵士,究竟他是誰??而他又為曼聯做過什麼呢??

積分用戶名時間理由
TVB +15 元HIDE2009-5-12 12:22 AM多謝發問 =]
功勳 +15 點HIDE2009-5-12 12:22 AM多謝發問 =]

評分次數

• HIDE

原帖由 tshek 於 2009-5-11 10:48 PM 發表
奧脫福球場東看台外有一銅像,此銅像是紀念一位為曼聯付出了很多的爵士,究竟他是誰??而他又為曼聯做過什麼呢??
睇清楚問題!!!
曼聯7號一直係一個傳奇號碼,有哪五位曼聯7號仔響徹雲霄呢?而他們又是在什麼年度效力曼聯呢?

積分用戶名時間理由
TVB +15 元HIDE2009-5-12 09:54 AM多謝發問 =]
功勳 +15 點HIDE2009-5-12 09:54 AM多謝發問 =]

評分次數

• HIDE

is this the right one??

根據曼聯官方資料,傑斯同Stan Pearson平排第九
最近 Tevez 問題鬧得熱烘烘,來一條關於 Tevez 的問題

至今日為止,Tevez 為曼聯射入了多少球呢?

評分次數

• HIDE