返回列表 回復 發帖
講懲教署嘅劇較少再加上係台慶劇應該唔錯呱,睇下點
- S% I; Y$ Y+ B# Y公仔箱論壇係呀,監獄劇向來都好睇嘅。5.39.217.769 g$ u. h0 e0 t
噢,又令我想起經典美劇Prison Break,雖然《再戰明天》應該冇越獄嘅橋段,當年Prison Break熱播時mnb1123你可有追看?1 Z; E( X3 K) J0 x" N$ G
5 r) i( B+ I- T& xtvb now,tvbnow,bttvb2951021$ S/ p2 s2 ~( b' P& h. X
2951022 ...公仔箱論壇7 m& z7 S# a- U
leekwoklam 發表於 2014-10-2 04:10 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. B$ d+ Z" L2 y( c
冇啊,淨係睇過几集啫。記得好似5-6年前嘅事。當時几乎日日做足10個鐘,加上揸2個鐘頭車响來回交通上 ,返到屋企己散晒。好彩鬼佬公司每星期做五日,
# M% R+ J1 X  r' x" O公仔箱論壇超遇四十個鐘,每個鐘X1.5都几和味 希望《再戰明天》就算冇Prison Brea咁正但都唔好令人失望,期待著
嘩!睇你啲資料, 原來套劇咁多人架.. 有朱小姐都OK喎, 雖然佢演技仲嫩, 但佢有天然美, 唔似依家咁多膠人!
+ d; @2 J& Z4 J) l公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-7 02:10 AM
公仔箱論壇% @. ?& C4 T* F
仲有心穎BB阿大佬
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 a: n1 c4 r0 L0 i
29543555.39.217.76! B: z( L  Y5 l# X" i
咁mnb1123兄唔會失望,心穎BB第一集就出場囉。tvb now,tvbnow,bttvb6 u& A0 Q: F+ Z% x, f( s
leekwoklam 發表於 2014-10-7 01:03 PM
% O* G+ g. |% c- @# Z$ a9 w% u公仔箱論壇係啊,不過劇中係一個完全冇主見嘅女仔, 暫時冇勿機會發揮,要再睇多幾集先
2951828 你戰佢戰,個個都在戰
6 t& {0 X* j0 d( u0 i" a! \tvb now,tvbnow,bttvb
9 ^. C7 z% C$ a7 P8 E5.39.217.7614/10/214  「忘年戀」太多,削弱有趣劇情 [1/2]
: z" Y; W9 b6 p( ~" Q/ F; g/ m6 {2 C公仔箱論壇啱啱喺隔離話完《大藥坊》只係copy過往《茶是故鄉濃》系列成功嘅方程式但越睇越悶。
. q* f, M0 q5 v5 \; g$ O' u& g5.39.217.76. G( f+ z7 A/ o2 R: {* m6 t1 R
呢種感覺好快蔓延到《再戰明天》,唔係話本劇抄 ...tvb now,tvbnow,bttvb, p# q5 a+ [; ?3 ^/ {
leekwoklam 發表於 2014-9-29 01:37 PM
: Y9 F# @  |0 z2 ]4 ]; q  b+ T企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
監倉戲,環境太新淨,地方太乾淨,空氣又流通,自由自在有間房可以擺吓私人嘢,定時定候有人派飯,得閒可以睇吓書,照道理監房仲會有電視睇,獨立廁所,如果中五重讀生想搵個靜靜地的地方讀書,戲中的監獄係一個唔錯的選擇,唔 ...公仔箱論壇- n* ~  {8 t* a" }( o& G6 f
金田Sam 發表於 2014-10-15 02:51 AM
公仔箱論壇$ a: k5 b* N2 Y6 w+ `& p
金田兄一語道出呢套劇嘅`精彩'之處。我諗呢套劇應改名為:「忘年戀之一一畸戀明天」
1 R) R$ U: R, x# c8 M% W9 h4 S

0 a, G( A' m4 v* j; \& H7 K: F7 M話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑
0 E3 v2 Y$ Y2 A公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
0 O" y- }5 I5 v$ E公仔箱論壇BB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇
9 u; S. m1 K, ]2 Y' L* g# w
* K) k/ \% N7 N  C: _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。! T! e$ c. D+ o" q. A
29617685.39.217.76+ J7 c4 a) }$ t
leekwoklam 發表於 2014-10-17 03:50 PM
! V4 t7 i2 ?& c" v3 @9 C5.39.217.76肯定係《學是學非》train得多。記得四個是非精上森美、小儀嘅千奇百趣玩HIGH D做嘉賓搞到我笑到眼水都標埋

評分次數

• timmaxsing

8 Z# ?5 G3 q) Z* e: e7 P1 `

6 K$ y5 E, S$ ^* m8 s0 rtvb now,tvbnow,bttvb我都好鍾意佢地四個女仔
5 t) K% b* V1 ~- s8 btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
公仔箱論壇( R( x% v. d( s/ u: e4 N
睇第十集心穎被Q記罰完在雨中同哥哥文上升果段對話真係好感動,雖然仲有進步空間,對一個新人來講已非常之好,起碼感動到我
本帖最後由 mnb1123 於 2014-10-22 01:44 PM 編輯 5.39.217.76/ `+ ?9 T9 N' V% `# W

. }3 x) h" g8 _5.39.217.76
+ Y- Z# C- a2 X6 L* A: a8 G; H+ a0 btvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.767 R2 M" v: j0 L
不過呢套劇開始好似無乜好講添.. 希望跟住會好啲喇... 老表好好笑呀, @/ J. h6 E& M/ k: @( ~' a
大文細佬 發表於 2014-10-22 12:57 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& E3 g# t+ r4 W0 F7 K
係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫
5 C9 s5 }0 d% A# S5 b! H: B5.39.217.76& {7 f' o6 f3 q0 x  ^; T( `: Z- S

6 r* Y- ?: j+ g1 q. k, z, i咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?

評分次數

• timmaxsing

近排比較忙,有几集仲沒睇,看來呢個周末要追返晒