返回列表 回復 發帖

中國原創拼裝模型 - 呂布

今日行街見到佢,我就被佢吸引住(因為我本人就覺得好靚) ,拿上手再睇真d佢話係‘中國原創拼裝模型’!
初時個心都15、16買唔買好呢?因為中國裝d質量一向都係差d!問吓價錢,老細話HK110,我心想HK110,外型OK(仲要係有骨架嘅設計)都OK喎!於是就買咗返屋企!
返到屋企開盒細閱,估唔到呢盒嘢嘅零件數量都幾多吓,有成256件,仲有埋局成品示支架。
不過呢個模型個原模就差d啦!攪到做出來的零件表面唔得光滑(有排打磨)!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

4# 子鷺
此模型的關節位是用了人型figure的設計!所以我估機動性都幾高嫁!因為我仲未開始組裝!
參考圖片如下
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
8# 足不出戶
旺角"皆旺商場"3樓

15# james23661
皆旺3樓,一出扶手梯左面嗰間,要走入去先會見到,老細將佢放在近收銀處地下。
又或者可能已買完了,因為我買完後,間玩具店只餘下大約3~4盒貨,因為這類模型好小見、價錢平而且買相又吸引ma!
23# karrll
期待你的作品發報,我嗰個有排都未會攪住!
32# vespahk
無問題!我已經安排好2013年,第一個就會砌佢!
不错哦。。很漂亮。。。哪里可以买?想送一个给我老公
lexilye 發表於 2012-12-20 12:01 AM
旺角‘皆旺商場’3樓,一出扶手梯左面嗰間有得買。
除左呂布,好似仲有其他
hakuryuma 發表於 2012-12-31 11:49 PM
仲有乜?正唔正嘅先?
如果見到就話聲我聽,等我帶埋佢返屋企!

已開工!砌落至知,原來組件無分色,勁多夾口!
感覺就好似一隻1:100嘅SD高達!
買國貨最能鍛煉自己的手藝,光是打磨都夠你練就一身好功夫!
sllls 發表於 2013-3-10 04:09 AM
絕對認同!
砌完後不單打磨技術大有進步,連分色上色技巧都有大躍進!