返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
% [8 I8 h( V, Z0 D6 {8 s% @+ v( btvb now,tvbnow,bttvb
7 z7 b4 V1 d3 u1 ^# `+ O" R公仔箱論壇未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...4 C& d2 d4 b9 x, A
大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
公仔箱論壇3 `. V: s& u9 _1 Y2 d2 J6 V

( A) |. ~7 G6 \/ k% c  d雪姐而家死埋,重感動呀
tvb now,tvbnow,bttvb1 k. G8 A- c% z# e' p

- ^; _) ~8 U, f( V* G9 m5 u/ u9 J感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)/ `3 W3 K' e# |5 M7 I2 \- Y5 s
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
3 W) |) H  L4 I1 f2 W8 X8 ~tvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
公仔箱論壇0 V' p% D, u5 G- e' E. J, ?
tycn3320好有見地.1 G& ~7 L! Q! N) j. a! ~8 A' k
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?tvb now,tvbnow,bttvb3 \" ?2 z+ T9 r& I4 z# x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ~: S) n1 P1 s( T- V
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
5 P! J  g% b/ A* ?, T% w
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
" l& B' _5 S- `! M2 D! a0 g( Y重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
tvb now,tvbnow,bttvb" Z# `2 F* h: t

8 Q+ ~4 ?- T% z3 S4 b! a. q如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.5.39.217.76: }! f$ X) z1 D8 x
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
* V  g2 n: t, s5.39.217.76. q/ R0 g. l) |
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!, S: d  k3 @  F% M$ `& u$ i
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
( u2 {4 g. K% q8 R公仔箱論壇個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; V9 _! h7 R2 I8 C
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
公仔箱論壇8 a) n# _9 E+ Y# B! N3 s0 h

( V. y! H3 Y6 j+ e9 h哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
! I( e6 z% X; m' Z8 O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ~& I; P' K9 A' J$ n
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
! q- p& V. e5 B8 r9 f6 a5.39.217.76

1 S: g/ K7 u2 m7 U) A2 M& ]8 [" eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...6 I7 p, u9 H- h( \7 N/ C2 d
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
5.39.217.76& Y; X4 _* u6 J
" P; [. q) i1 G' X" O
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
( `$ C  S) l1 k# _/ N! Mtvb now,tvbnow,bttvb
5 y$ `3 k9 }& U+ o! t9 e! btvb now,tvbnow,bttvb【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
6 ~( d, c7 f$ g" h: U. a$ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
5 G! `' `# R, Y9 H# k' Gtvb now,tvbnow,bttvb
' V$ e' B' E  d6 L7 |4 v9 V' H不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?; |# l$ t# Z+ ?) }/ u
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!  u- c. O2 Q" [3 O( O( I

}5 f0 H1 c& q& BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb# F4 K& Y8 z$ u! w8 g
但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!公仔箱論壇5 ?' r; L( B; p* }0 z: T
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD/ o# W  t4 |8 z. S/ j' |' n: z( u
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...5.39.217.76" d$ m$ H3 I) P5 T
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 E" U/ i% k  |+ ~8 U- d, V6 a
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...5.39.217.76  ~+ |+ H( O! R& @
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
公仔箱論壇' d+ O4 u. T9 o; J% P: M/ _

+ L* h/ `1 m( M) I公仔箱論壇如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。