返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
1 a( F- O. k! S; F, [公仔箱論壇Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  X, T, x) z  Z. z: _4 G
係哩,我都話佢明抄架啦。
/ r( P8 D, D0 Utvb now,tvbnow,bttvb
! C- W5 g. s& L1 ~6 B嘩.. 你揾到佢咁多資料! p' \' v% d% [( S) o
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
6 j: l+ _/ ~- ^7 x$ C- k2 Z2 ]公仔箱論壇用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 s3 @/ z8 a' }6 ?

, C' g3 |, b! y% [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!9 U3 A1 h9 v4 J; R4 [& y
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  m6 |  W% L, ]8 p7 y0 O+ O  j
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
2 @* z6 Z4 n- l3 e) P. `! C" K
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...  z  B$ E0 H0 D0 k4 E, P+ f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Q+ n0 Q/ a3 }5 O
編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
$ \3 E' B& Q; |! t' L* A1 \& Z$ GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 ~9 B& ~5 [1 O' m5.39.217.76可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  v' f$ f* V3 c6 v
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
公仔箱論壇) {9 Q( m, |* [
其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- _# S9 o0 j3 W& v1 \" a
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
* N# e& D. E* ?4 a) z- }" t# {' a公仔箱論壇
3 n7 z1 e+ A8 _8 [) [4 V爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) G+ x& f% f+ t/ O8 \1 q5 Y
5.39.217.76% _+ Q: c+ e$ {6 A5 a* r% f
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
- ^) v# S! M# I% S) I: w: {4 mPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
9 D3 B+ g! L- Vtvb now,tvbnow,bttvb我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....

4 E* b( Q1 a. C6 C) u$ S/ P% u我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  公仔箱論壇# w) ]9 Z! N0 ^

' L6 h" Z/ D9 i" ?# q! \tvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!! / h2 W) r6 r! w1 b
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
! d/ M% x- D$ |, c  `- p/ g
我開始想放棄睇本劇大結局啦。tvb now,tvbnow,bttvb; I, {  U) D* J9 O
以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
2 i: t* v: H, J+ r" s$ G& p
公仔箱論壇, t2 L( N0 O& j- r
差勁! 太多野要插..% F, g; j( R% Y. q* a1 u
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
: q2 D8 n  f7 ^6 B! d7 u& N你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
1 K1 o' s0 i* s" T4 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
公仔箱論壇) G- Z, o3 L, K& o0 u9 k
tvb now,tvbnow,bttvb3 ^/ z4 O7 V( P8 _
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。公仔箱論壇: U- t$ w1 n1 H. q2 B
公仔箱論壇& h9 c" K1 }1 b" I3 I
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
5 w8 G) T7 C+ M/ ^( `: _( u5.39.217.76  [# N1 j& u" u. d/ n+ P
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
( `" U! b' d/ U8 B" R" r- ?# pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 @# l3 s) W* K$ z5.39.217.76其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
" S8 p3 K) M2 m$ l' j/ L" I) KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb( k7 t3 @( [! x; F- Z
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~4 R) g. y* `- B( R6 N/ I
最尾歡喜哥??公仔箱論壇& O! X# K5 O% i2 C( v, t
stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
1 Y0 l+ Y& h9 g9 _% K  b' [做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多....
) n+ b- m% S: }* O公仔箱論壇# B9 ^0 ?4 J# v  U" G+ [( T

6 c) @9 F: G6 h% ?: x5.39.217.76(我無抄帖)
$ q3 o! e7 v; u! RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
5.39.217.76: |$ j# \7 h$ k
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
8 E* a2 |/ @; Z5.39.217.76公仔箱論壇$ O" d& c/ h/ L$ t
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添
. M$ J. Q2 L6 Ctvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
公仔箱論壇/ j2 `3 \0 l+ \# K" N3 Y1 I
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
$ ~0 I; L! g# e4 y: k* f- v+ d
2 r! K7 j% w0 l# M. v, d0 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...5.39.217.76  {& j  _0 W/ |
感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...
# E2 v, `& s* E( C: v$ ~& z5.39.217.76金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
7 x  v; h3 a9 b公仔箱論壇再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。