返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?
  n+ k  V8 @8 @0 X0 ~. V即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。

3 E7 A) k; I! e+ o# n$ N
$ Y7 Q. V& w: K% L4 T5.39.217.76
  `$ G5 x# C  {7 j" A% F5.39.217.76
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。
6 F, M+ y" `" i tvb now,tvbnow,bttvb7 }7 n# V) C, k! j( ~
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
- A9 h  g. B  N, \( a$ Ltvb now,tvbnow,bttvb

( E+ U' S. L/ |& x' K# v公仔箱論壇不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?
! @$ a5 m& Z4 \, p2 h  I: Z5 O, m & H; J5 M$ j$ R5 r2 l4 u$ S
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃
7 y( a7 p9 f7 A; q  R5 p8 `) V: w& i 公仔箱論壇! j: N+ U9 y: s8 U
但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?
5 j' D' a0 D2 k% D' gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。投完票後請分享一吓意見。" \' _: ^) {5 ^# `0 u
tvb now,tvbnow,bttvb! E; E' |3 C% B$ G
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收
6 S% G% C5 e0 X) e0 ]. nTVB 續集死路一條5.39.217.763 _0 u' f8 R6 h' ?3 p' ]
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
, G3 F& [4 o+ `- Q- F' Z8 x6 l4 U公仔箱論壇我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高公仔箱論壇  z1 n1 Z  B& @1 Q
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
) Y2 \. m3 i# s) I! B4 }
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...tvb now,tvbnow,bttvb2 H( J" B9 O8 e. v9 f" E) I
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: E4 Z' U+ B& L3 N: S, F  R2 O
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( f. z5 w  p8 K3 v7 ]! p# |
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ R- Z& }; v" q: [, y) B. T/ k

6 Y& d5 h: u& B/ N9 X  r公仔箱論壇可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
) ]0 y3 l' H& u6 k, N公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
% g  a& J% p0 a1 S6 M
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
  g7 {" }( x" |) F+ S; ^limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
* D4 W7 ?7 a. a! j6 I4 etvb now,tvbnow,bttvb係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後
, d4 d3 i1 W2 Q' [; loskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Y1 m7 s! A5 s0 J# }- p/ M. i
我諗唔會喇啩。
5 \  x) W2 U% `* {' Z
tvb now,tvbnow,bttvb  u. m9 p- p. [( B" t) W
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係qualitytvb now,tvbnow,bttvb: J' W  L7 z7 C$ B* c- E3 K0 p
大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
公仔箱論壇  V4 u, `6 f; B* i2 `; u
你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?tvb now,tvbnow,bttvb6 K: O/ o5 f0 `. D& A# a
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
- J) O, }: F: xtvb now,tvbnow,bttvb巢皮同皺紋...7 d5 M: ]0 u. a# ?( ^' j
所有老人都是這個樣!
  m+ j* j; c- t/ c6 n  G, o5.39.217.76Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
2 k2 n& Z0 d3 p) [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
  {7 ^  h% H. a* n, }) c公仔箱論壇公仔箱論壇; W3 n" Z, M! ~) v( j/ _. S; v
咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉公仔箱論壇% U# T( Y+ T3 r0 g0 a0 X6 l
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
) Y3 I& h6 i7 k哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。5.39.217.76$ j+ ?6 W. l4 p) h: H. m
我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端
' V/ d7 w) T; ?5.39.217.76留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
% B( T9 C$ {, v( p  b/ |tvb now,tvbnow,bttvb咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...
5 e$ i! e! _2 r2 |  R5 P% ?tvb now,tvbnow,bttvb7 L+ p1 x! P, E8 N) a