返回列表 回復 發帖
" d" i$ F- C8 ^5.39.217.76都係講事實o者~~2 i+ Y. V- Q- L4 C  _& S; K3 I) N+ C
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.; B# X6 v6 I1 C! [  ^7 q2 U

( y+ p1 J$ c9 }/ H' k8 D8 ?5.39.217.76Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb& D$ A' e+ {3 ]( N3 N  s8 ]  _* F$ S+ V
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( U; }) E1 P! i9 c7 m
hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.tvb now,tvbnow,bttvb# E5 ~+ d8 b0 {. q' L) s: o8 T
5.39.217.76- h, [, @; ~% V; v8 k8 i2 E$ J
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。公仔箱論壇7 o- @6 Y+ h1 Z" @2 D
第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業
# I% _4 I/ S5 `* ^( o3 _: M5 \tvb now,tvbnow,bttvb 5.39.217.76! R8 g$ d. m$ W) m/ h* L( F7 j9 X5 }
Sa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
: s( u( ?  H8 }4 z% E公仔箱論壇
8 I5 w, h* u4 s% q0 L公仔箱論壇劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
. B0 S  K$ U/ X1 I) O其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...
& N8 I0 k4 Y+ m, Z3 H  NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
# N; ?7 U1 B, ~
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
公仔箱論壇! V( V, M& j9 j! p
第1集 天下無雙
4 Y" @/ K8 l3 H公仔箱論壇第5集 每一個明天   黑夜不再來* P0 I, F3 x: Q7 U+ c$ M
第6集 人來人往tvb now,tvbnow,bttvb1 D1 o1 Q8 ?7 N; [2 ~! }6 R  K
第7集 每一個明天
# m; R3 S- n& X) I" g公仔箱論壇第8集 每一個明天
, p1 L! `' w. o, x
- S2 u) _3 }1 `' K" ]5 Y$ m公仔箱論壇真係好好聽~
5 J! b3 q  E' p; y! J8 \! }公仔箱論壇zzleezz 發表於 2014-4-10 07:36 PM
, Z1 i: O7 U, x4 I& @/ q公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb$ S4 ]! b# }9 C2 Z1 |/ e/ }* n
咁啲歌手嘅歌算係本劇嘅甜品囉,唔喜歡睇劇情都有第二個選擇,幾好......
* \/ e' m- X# \; a9 E* ~; }2 G! Q公仔箱論壇
$ A7 C2 o1 l4 p$ k, A唔知係咪姚子羚個喊樣慘樣真係非常令人難忘,所以成日都遇上各種悲慘角色。就算喺《女警愛作戰》做癲婆蘇星佩,戲份少但一樣悲慘,睇完都有啲心酸。5.39.217.761 m( l1 K5 y9 N- h  h; b
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我愛姚子羚 。請大家留意佢雙喊眼。同係喊戲,但由Elaine演譯真係悲苦百倍,真架!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( m( d* \1 p4 @* {
tvb now,tvbnow,bttvb5 G5 h8 `* A( W
不過佢真人咁靚女,所以貼番啲靚相平衡一下。
& P1 c3 \) H/ `" s9 _

) s% Z% a6 W. W1 t" T$ T- yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。隻009响梳化企响度勁可愛呀!5.39.217.76" Z* R. f0 S% @: l" Y$ u
大文細佬 發表於 2014-4-15 02:23 AM
9 u! M3 V( J: h$ G% iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# j- u. k. x) x, d; r% o
細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
9 z% z: K, R; L5 Y' |公仔箱論壇
- R5 @/ Z5 b5 |1 x5 k所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?公仔箱論壇( [" v2 Z* w8 N8 @1 n9 C& b- o. ?
+ v& k$ m- d" n: e. |
劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀 tvb now,tvbnow,bttvb$ s5 O$ n6 s) k2 }
2719101tvb now,tvbnow,bttvb) F3 s; M; t/ p6 O+ [' G! T
timmaxsing 發表於 2014-4-12 01:11 PM
5.39.217.76$ f; y# v: m* k- ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 c# }: m8 S# J& t/ f) u
J-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。
# N- r' F9 Z& [4 S" O1 C0 s/ l5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb/ \% f2 U7 Q+ S3 ^( ?
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
7 i2 ~8 Y4 a7 |$ z8 u  o2 r5 Ltvb now,tvbnow,bttvb
0 H3 G* e5 Q. n1 w5.39.217.76係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟tvb now,tvbnow,bttvb! o# T0 ?& K1 y! D6 J9 f' Y/ [; r
大文細佬 發表於 2014-4-16 06:02 AM
* A8 r0 \3 l6 D慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好! ...tvb now,tvbnow,bttvb' M# H2 r( {& d; u5 Q5 l4 v0 z7 g
大文細佬 發表於 2014-4-17 03:37 AM
. V1 G/ r' b5 ~5 H公仔箱論壇第三畬個原因未放棄本劇就係d歌.
$ e1 C0 b' V( z! J  {6 Q7 V公仔箱論壇現附上名單:
- J4 e# h. Q) t9 r公仔箱論壇
多謝樓主大大用咁生動有趣的對白介紹《愛我請留言》
, x/ ?# r, c. D* ^9 Z, [9 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。k.lau 發表於 2014-4-19 05:40 PM
* [+ Q- F! }4 l) ?公仔箱論壇我都多謝你欣賞,請支持M-Club俱樂部吖.......
6 Q2 z, \. W* A- fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 H3 ?& ~  l+ H+ E! N公仔箱論壇點解你咁叻, 全部歌都知歌名同時知邊個唱嘅?? 佩服!& f) }' Y. O; k5 x' ?% ]- l
大文細佬 發表於 2014-4-18 05:17 AM
# q1 `* B* a  g' Z8 w( ~' i7 C0 k& y/ @tvb now,tvbnow,bttvb唔敢富當呀細佬,係鐘意聽歌嘅屋企人提供資料比我架......
愛是永恆同感冒
& l8 M/ I, O$ M7 `+ _5.39.217.76hello12324 發表於 2014-4-19 02:25 PM
' W0 V7 L) _( u8 u5 S; y
多謝hello12324補充資料........
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
% r/ ?) m2 h( `' K% v( ?" s+ ^tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
) L. _: p1 |) a5 z, L/ @( i6 a5.39.217.763 r6 B/ B. K1 u: n+ Y
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。公仔箱論壇6 \* G6 E! q+ F4 }0 b& M. K; y
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

+ S; U4 d8 O; |3 i% B0 l5.39.217.76 * ~+ V! q& i# z* K  y' W4 Q
大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。5.39.217.76* `5 g. W! [0 \  i; j, j
大佬,你好醒呀。
初期我講遊過洪永城個張日熙趕客指數高,但其實有人同佢差唔多,佢就係樂天送。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* g$ A' s: o: G
真係煩到呢...唔識用正常文字形容(唔可以粗言穢語吖嘛),船頭驚鬼船尾驚賊,我係女仔一定費事采佢。

9 D3 F- y' C. P+ V; Jtvb now,tvbnow,bttvb
好耐無睇過呢D小品劇。SO FAR 係今年最想追的
  ]8 h  P( h6 M% T3 Ytvb now,tvbnow,bttvbsuesanmi 發表於 2014-4-26 01:40 PM
0 Y+ E, A0 f  J5 E$ V咁你係咪未開始睇呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- n1 M$ Z# C/ F! R3 r- F' V, ]
希望我哋的評論無影響你。