返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關5.39.217.76$ @. ?0 s& Q; \" z
一見TVB出品先知唔關事公仔箱論壇3 U* D# z9 n. f) a+ |
睇左幾集都幾好tvb now,tvbnow,bttvb0 Z# ~& ~8 w) W* X" _' J$ [
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 |' e2 i! k0 s" t- e. M

! j8 M7 O& U4 H5.39.217.76播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
" Y# Y3 j8 E+ F. Y: TPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
公仔箱論壇9 A* c; j1 u$ v! I& e8 Q

4 _4 T4 }: u+ g8 l$ I# v! r5.39.217.76高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
  J7 s4 y/ }3 y" w9 n0 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
, y5 J( J3 Y6 J' b4 m: [9 I4 w' b4 B2 x1 i  |7 M* j* R) N) @' N
當然, 此劇演員也發揮出色 tvb now,tvbnow,bttvb4 t# i: k- W: S- h7 t9 \
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...* U& I9 V* _% I) I
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! ~/ a  z* `: j  H2 B# A. V3 y  a

& p! J! @4 ~, \6 W8 y公仔箱論壇好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
' ?* B3 I' o$ A3 Y% OKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪公仔箱論壇% G6 n: u$ c9 }, u/ c/ h
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
9 @' z! O+ j+ L' ]5.39.217.76Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
! r5 [: H% i; F( B9 _0 U1 X1 h" P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 i  _- l1 `- C$ N
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
5 n' ~8 T0 r8 ~+ w/ N1 A
8 j1 \! d7 I3 n& `  z# ?! Q6 dtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
% C6 ~1 _7 P4 S+ |Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
8 y" z# l7 C" t  K公仔箱論壇他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...& a. q7 Q( x+ M4 U( y% @) B6 i
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
- Y4 }9 ^4 C: ^' R

! T' \3 F4 n: q1 m我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
+ f- n. Y; z+ y6 }" ]: |: \5 C, kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2945865
0 w( L% S- m& x1 H: J. [5 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
5 N& o) T2 V0 F* \5 o/ Otvb now,tvbnow,bttvb我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r6 [. I+ I9 y- p: G# L! x, x) a
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p! }$ w' M% v
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
1 \8 e' k; |, a4 Q6 _; i5 x5.39.217.764 O  n% k6 ~% X% b' @9 P
嘩.. 你揾到佢咁多資料
% v# u, V. B! Q/ I" \5.39.217.76
' G3 w2 k- r) |5 R) K4 @$ U我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾5 K" v( T* C+ [" G3 \, a0 f
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...公仔箱論壇, K3 c) }% g& Q/ F" s8 e
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
, s1 @" V1 m6 s3 ]: O; X* X2 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 H0 ?( y8 b; E7 [0 z7 `
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇7 o" u2 ~/ t3 y7 N* r
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb* _& i+ T% K+ P# Y6 x

1 ^) D, v; W( P( ~' ntvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... 公仔箱論壇5 p* @' U8 Z) L0 ^
tvb now,tvbnow,bttvb) z& s- i7 ^; R3 B* q
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
8 ^" c  K' q% [; V$ ~# _0 aPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 P& [, R# u# b2 H% A

8 o% s6 L  r( n6 r0 l7 A可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
9 m) j* j2 o; k8 S( u5.39.217.76
+ {6 T0 L" ?  \' H公仔箱論壇20集後不知所謂!!! 1 C( O# B6 T2 F
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
( {8 L& G0 @; N, i" t0 Q. b& {  u公仔箱論壇
" D# x8 _5 Z# ~* a9 K& F1 M差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
$ Y0 a5 l" k8 \1 I
5.39.217.76) o0 G" ?  S% d& n$ @, M( _
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。tvb now,tvbnow,bttvb' k0 G4 p, N5 y* g1 q* E. n
5.39.217.76- r! ]  B( X. _0 g4 y8 d$ Q3 T7 S
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 [0 t+ H" A6 r  \2 o8 j8 h# f
5.39.217.76" s1 u! u3 a9 Y
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 C; ~" T( V. B2 N# ~- ^2 s

' g8 ^( T; V! k: Q- G! X- I: V+ m公仔箱論壇其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
! `1 z3 M" i1 I3 z& S& r: F. z, Y5 o公仔箱論壇4 e" g; L8 n. i. Z+ y# {) h5 y
《再戰明天 ...
9 j& R8 v. ?$ \3 Y- F, b5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
. t3 V3 v) F* B' F5 n  ?* x2 V% s

, c8 ]5 e8 R- X& Z1 L9 q( B) aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添