返回列表 回復 發帖
leekwoklam, 你太好喇.. 唔洗睇tvb website都可以知跟住做乜... 呢套之前嗰套載得有情人一集都未睇呀.. 不過我會睇呢套先.. 你話大長針港版喎.. 一定要睇!
- E( k; k" J5 b6 e3 P* [. `5 F) Gtvb now,tvbnow,bttvb
公仔箱論壇! }# H8 D! o/ h8 r
2932314tvb now,tvbnow,bttvb: k$ K' A' c" J1 G2 V0 Q: x
我都唔識點形容......希望套戲裡便唔係咁啦.......9 {/ g( O5 z/ C) V6 s
leekwoklam 發表於 2014-9-6 01:48 PM
; k2 i4 @4 v* {5 A6 S5.39.217.765.39.217.767 i1 R1 l; d- B# q( ^) ~
佢好似無乜頭髮咁囉.. out out 地
思琦媽做嘉欣阿(細)媽有根據架。公仔箱論壇5 _# d/ l! |3 Q% S0 h, n
因為思琦係2001年冠軍港姐,嘉欣係2004年國陳際華裔小姐,前者輩份高吖嘛 , ,哈哈.
3 |" C; Q6 O# j$ g0 K$ ntvb now,tvbnow,bttvb2932322
- @( a& I, w' _2 h% A! Q2 G  a1 k% Ntvb now,tvbnow,bttvb ! C) p) {! h! _) I* P2 T$ S

% U, e( b- L* b/ [6 h6 M/ Itvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-6 02:20 PM
+ A$ c. c, d: R- D4 P% Otvb now,tvbnow,bttvb
2 k, ]$ j0 l0 `4 Z+ N' ~公仔箱論壇不過男人嘅嘢.. 女人越後生越好架喇... 好多時啲細媽仲細過個女架...好得人驚...
點解咁多人啲comments唔想睇嘅?? 不過如果唔係傳似港版大長針.. 我諗我都唔會想睇!
看第一集後... 不會追這劇tvb now,tvbnow,bttvb/ k/ S! u3 w0 T; _$ {9 j8 d6 k2 ~
將來無聊可能會看
2 K7 d; C2 S+ A! L公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-9 02:45 PM
1 ~  d+ a0 z, L7 A# G公仔箱論壇
. c) x( j" ]$ @% M有同感!.. 可能峰哥同阿佘呢套有睇頭啲!... 不過我都想知.. 最後嘉欣會同邊個男角一齊... 我當然想係黃浩然喇.. 靚仔啲嘛
0 I6 D( E3 T" Y- V- P: P公仔箱論壇哈哈,連細佬你都唔buy,本劇真係so陰功。, o9 ], Y4 j6 ^8 k4 L. g+ o
不過好快有杜參父女玩針灸,佳期又替一元施「艾炙」療法,不如睇埋先吖。
4 p; Y, f6 l% f5 T1 a' ~6 f公仔箱論壇公仔箱論壇( N' g! Q3 a- M
% b! Y; O5 S# c
6 {( f! Y( T/ @2 @; k6 r  v+ ytvb now,tvbnow,bttvb2934218公仔箱論壇  p5 ^0 K- w+ q4 O) m% W
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:23 PM
$ T) Z8 b$ z. l/ m# ]# f& @9 V
/ v, |$ t. @  x8 C6 p睇多兩集先... 睇下會唔會好啲...
& q6 O8 I# ]2 h0 N- f* q. n
2934800公仔箱論壇! \& n, o) Y7 k
丁一元机會大啩啲。
& {2 ]! K. |; r' U: R& H$ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:24 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" O. b! ?3 h8 k( U5 g
( q* u8 H) C& l5 o. }
乜唔係黃浩然係主角咩?.. 唔like陳生
( a. d; Q) l0 d3 }3 N% f公仔箱論壇陳生個主角好似重要啲啲....
) T4 }$ ]% B( Btvb now,tvbnow,bttvb
; C- C) I1 U% W( f5 P3 N我同你一樣,但係真係唔好問我點解我麻麻哋支持陳展鵬。
' k! {# l$ O) a# K% D0 c公仔箱論壇Er......Er.....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. }# x" ~0 C/ r( G* g4 s# a7 w
可能一直忘記唔到以前佢喺ATV啲演出,但最好笑嘅係,我只係睇咗幾集之嘛,影響又會咁大嘅?* |$ v$ b& c6 h) B' j& S0 x0 M
2935583 ...
  l2 [; f! Z0 o1 ^7 m; g5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-9-11 04:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* T$ i! I: J; }% l4 b: t
公仔箱論壇! ^* P0 E1 W5 ^: c( G7 I+ h% f- }: m
各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..
3 N0 k  i% m) |9 D9 N公仔箱論壇講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太舊... hea住睇會好啲
1 R) ~8 b' D) _8 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........# z5 W- ^" f: F+ J* b
唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。( I4 Z/ u" v# q9 ?) |
leekwoklam 發表於 2014-9-12 01:31 PM
6 j4 d5 [( }3 [6 R$ P# rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ ^1 ^& d2 _5 ~1 s9 t) Btvb now,tvbnow,bttvb咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩??
/ ~- ]3 z: Q% pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。
1 W5 i# z5 B% ?' W' {2 h你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒。
/ g' l/ q) w+ i1 ?& a2938071 ...6 @. Q' I+ x/ ]( D
leekwoklam 發表於 2014-9-15 11:43 AM
; Q5 s" p1 c" K2 U  N5.39.217.762 q3 j/ a! q# ^  w5 O" p# ^0 m+ }5 p, n
我都係上年睇大長針架.. 勁好睇.. 睇到一晚睇幾集... 綠豆本身都好有益架網上講
上化学课的时候,老师说重金属盐中毒能用豆浆来解毒,是因为重金属盐与喝下去的豆浆中的蛋白质反应,能达到解毒的目的。当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶 ...公仔箱論壇9 H0 w0 [0 l0 l4 ?( r/ {
hajime112 發表於 2014-9-15 08:43 PM
5.39.217.76) C$ q2 v9 v. t% J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, j. D+ J6 `4 z" j8 L0 ?+ d2 F9 k7 b
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!... 5.39.217.762 T2 P! q/ _8 p2 l- `
但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用綠豆呢?? .. 不過都係傾下啫.. 唔洗咁認真.. 多謝你啲咁正嘅資料!
dont take it too serious, its only a dramaTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( j7 E" Q& Z8 k. A6 ~" `
wakeup99 發表於 2014-9-15 09:21 PM
: t2 U. F7 k$ {8 qtvb now,tvbnow,bttvb
# x7 i* x4 @; Z+ ]# K" S係呀.. 唔洗太認真... 不過咁都可以學到野喎.. 原來金屬中毒可以飲奶或者豆漿解毒架
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
4 [! @* K' B/ A" x, P5 C3 e5.39.217.765.39.217.766 j" B, r8 F9 f3 q2 @
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明有幾奸.. 佢地有乜理由心底裡仲會覺得佢個女許君約對佢地咁忠誠呢?? 更何況莊繼宗同表妹相處時應該知道個表妹係幾有機心先至得架嘛... 人性根本無可能會分得咁清楚... 爸爸奸.. 係人都唔會太接受佢啲仔女係忠嘅.. 除非佢啲仔女表現真正為人係正直喇! 但許君約表現得唔係喎! 就好似香港警察入職前都要check埋家庭背景喇!