返回列表 回復 發帖
原来系甘,吾怪得你地学几种语言都无问题啦
lhy92725 發表於 2013-10-18 11:53 PM
我地識幾種語言係生活所逼大馬政府注重馬來文,國際注重英文,身為華人又唔可以唔識華語,家鄉話更加係家族嘅特徵,出黎交朋友又會遇到唔同嘅家鄉話,好奇之下又學埋
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
我係睇英文新聞見到
chan200308 發表於 2013-10-18 11:53 PM
不過我對依d冇興趣
生活所逼嗻我都想好癡強國,日本,韓國咁,學自己嘅本地話就足夠生存,國家又繁榮
訓覺,大家晚安
基基早早
lckiong 發表於 2013-10-19 07:02 AM
小强早晨
KK未蒲头喔
lhy92725 發表於 2013-10-19 10:57 AM
蒲头咗啦懒猫早晨
KK早晨.
pknoface 發表於 2013-10-19 11:03 AM
ken兄晚上好
老基基 早晨

chan200308 發表於 2013-10-19 11:14 AM
靓女早晨
老基基 午安

chan200308 發表於 2013-10-19 12:27 PM
老陈午安
我都忙佐成朝咯
lhy92725 發表於 2013-10-19 12:30 PM
我都諗咗成朝吃乜嘢
甘最终食佐D咩啊
lhy92725 發表於 2013-10-19 01:53 PM
雜菜飯
KK周末好

luke168 發表於 2013-10-19 04:26 PM
靚女
何谓杂菜呢?你都食斋嘅咩
lhy92725 發表於 2013-10-19 05:24 PM
自己拎菜嘅飯,你個度叫乜嘢
基基好,帶個靚女嚟同你打招呼
lckiong 發表於 2013-10-19 09:09 PM
真係夠嗮靚
系米即系饭合啊,自己可以选三个餸果种?
lhy92725 發表於 2013-10-19 09:23 PM
係啊,不過餸係自己選,自己拎,錢就佢地亂咁計