返回列表 回復 發帖
果粉好鬼死得意架
成日串其他品牌用膠殼
自己就買個膠套套住部iphone
又話金屬好手感
包住手咩感呀
金屬跌一跌又花又凹
唔用套又唔得
真係唔知佢哋想點?

咁鍾意摸金屬,去五金舖買舊摸餐飽啦

真係莫非用iphone ...
perfectman 發表於 2014-5-9 10:52 PM
唔止電話架,手提電腦都係架,日日話MacBook幾好打幾好,你又裝windows落去
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
装到嘅咩?要破解啊?
lhy92725 發表於 2014-5-9 11:10 PM
當然得啦,MacBook入邊嘅零件仲其他牌子係一樣嘅,佢係貴係個系統Mac OS,d人嗮咁多錢黎買個Mac OS,之後又裝Windows落去,依d咪有錢冇掟洗囉。都係果句啦,咬咗一談嘅蘋果,帶出街威水d呱
甘呢个系统装其他软件系米吾得架?
lhy92725 發表於 2014-5-9 11:39 PM
只可以支持自己嘅軟件,大部份軟件都唔得
唔識用/唔慣用OSX,又要扮高級啲
lckiong 發表於 2014-5-10 12:09 AM
冇錯啦
HDD format 唔一樣,唔可以兼容,要安裝Mac 版 Window(parallel Windows)
lckiong 發表於 2014-5-10 12:14 AM
依架好多windows機都行SSD,行SSD價錢自然就高,但係都不比MacBook高,d人就接受唔到啦!始終都係Apple好
[quore]只可以支持自己嘅軟件,大部份軟件都唔得

冇錯啦
tvbkk123 發表於 10/5/2014 12:12 AM

Parallel windows 係寫定咗啲一個好似Windows既 軟 ...
lckiong 發表於 2014-5-10 12:25 AM
有乜嘢分別
kk bro早,好起身喇
金石良 發表於 2014-5-10 12:26 AM
言兄搞乜鬼,半夜三更吵住人訓覺
唔多覺威水喎
chan200308 發表於 2014-5-10 02:24 AM
d人覺得威水就得囉,永遠覺得攞個蘋果出黎放係咖啡店度上網,比其他人唔同,d威水樣咪出嗮黎囉
kk 成日扮高級
chan200308 發表於 2014-5-10 02:25 AM
我直頭就低級啦
12000頁 派錢
chan200308 發表於 2014-5-10 02:26 AM
夜d先
楼主复出当然要派钱
b1991 發表於 2014-5-10 03:28 AM
依個當然
Mac機如果唔可以裝windows,會有人買咩?
執9世啦
淨係講Mac機隻滑鼠就已經係超級垃圾啦
perfectman 發表於 2014-5-10 03:53 AM
更本就係搵笨嘅,佢就係貴係個系統,d白癡咁貴買個系統返黎,又去裝d大眾化系統落去
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2014-5-10 07:07 AM
ken兄晚上好
有排未到喎, 点派呀?
pknoface 發表於 2014-5-10 07:08 AM
到咗啦
呃多一帖
lckiong 發表於 2014-5-10 12:16 AM
恭喜 小強 踩中 17999 金樓
lckiong3 秒前TVB 5000000 元
積分轉出
尋晚幾個夜鬼蒲頭
KK今日甘早,仲未使返工啊
lhy92725 發表於 2014-5-10 09:27 AM
未咁早返工
唔返工就等炒魷魚
lckiong 發表於 2014-5-10 10:34 AM
冇錯
當Windows全世界通行嘅時候
Mac幾勁都係少眾
仲學玩自閉玩性格
咪盞死快D
iPhone個iOS咪比人插到反艇囉
perfectman 發表於 2014-5-10 11:15 AM
MacBook可以流行返,絕對係iphone嘅功勞
不过老实讲,window自己都好多问题,都几乎是一台独大甘滞了
lhy92725 發表於 2014-5-10 11:17 AM
佢支持咁多軟件,自然就會有問題架啦
我會恥笑用Mac個班傻仔
咁貴買部電腦返嚟
下下綁手綁腳

由其係iphone
每次大班人出去玩
影完相
大家Android機鍾意點分享就點分享
藍牙又得
NFC又得
AirDroid又得
iPhone就乜都唔得
下下要經電腦 ...
perfectman 發表於 2014-5-10 11:27 AM
iphone都可以架,wechat囉
早D
chan200308 發表於 2014-5-10 11:31 AM
得閒先
我用緊Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 ver)
睇片聽歌爽爆
同朋友分享
就咁將SD咭比朋友
copy完比返我就攪掂
咩格式都開到

iPad喇喎......
呵呵呵呵呵呵呵呵 ...
perfectman 發表於 2014-5-10 11:58 AM
恭喜 完美俠 回帖量達到 1000帖
perfectman2 秒前TVB 10000000 元積分轉出
我有5千帖啦~
lckiong 發表於 2014-5-10 01:38 PM
你得1554帖如果冇玩匿名應該有2000帖
自我放逐中~
lckiong 發表於 2014-5-10 01:39 PM
失戀啊
小强失恋?不是吧?
lhy92725 發表於 2014-5-10 01:45 PM
問佢咪知囉
我唔得閒
chan200308 發表於 2014-5-10 03:19 PM
唔關我事
冇玩匿名應該有10000帖
chan200308 發表於 2014-5-10 03:21 PM
冇咁誇張
我中意ios系統吾中意iphone,不過iphone就算再流行,10年或者幾年後都會淘汰,iphone除了ios就一無是處啦
b1991 發表於 2014-5-10 03:33 PM
我就仲你調轉,我鍾意iphone,唔中意IOS
KK兄及各位週末愉快!
巧開來 發表於 2014-5-10 05:48 PM
来来兄下午好
We chat?
咪即係要安裝軟件
又要開acc, 又要用數據,麻煩咗d囉
同埋個像數會壓低晒架
你自己留下
放大會打格仔架
perfectman 發表於 2014-5-10 06:11 PM
有邊個用smart phone唔用wechat架像數會壓低就緊架啦,如果要傳足嘅話都需要d時間
iPhone 我唔鍾意, iOS 我更唔鍾意, 但係更唔鍾意goh嗰dmo無腦嘅果粉,講唔贏永遠只會話人買唔起,話人打手,蘋果永遠唔會有問題,有問題就係用戶問題,
...
perfectman 發表於 2014-5-10 06:23 PM
極端嘅人周圍都有,當年android未咁好用果陣,都係有好多android白癡話android永遠唔會有問題,有問題就係用戶問題,依架改善咗好多,用戶自然多咗,先到蘋果嗻
我下午比人點佐出街做野啊,好彩無落雨
lhy92725 發表於 2014-5-10 06:35 PM
冇落雨咪好咯
我又咁耐都未遇過android白癡喎,可能我好彩啦

我近呢三年先用smartphone
第一部係3GS,最新嗰部係5S
(朋友喺Apple裡面做,有8折,之前無呢D優惠架,可想而知蘋果咩環境啦)
諗住女友會鍾意,幫女友過資料嗰陣, ...
perfectman 發表於 2014-5-10 09:49 PM
我買Iphone4 果陣,無可否認當時嘅IOS的確係smart phone入邊最好嘅,如你所說,Apple一直自閉嘅性格,導致IOS越黎越唔大眾化,所以先咁失敗嗻
我D朋友仲厲害呀
Galaxy Mega (6.3吋)
Galaxy Note 8.0
一樣當電話用呀

有時我都會將 Note 10.1開speaker當電話用
perfectman 發表於 2014-5-10 10:09 PM
我接受到Galaxy S嘅尺寸,接受唔到Note嘅
KK又话放几张出游的相黎望下嘅
lhy92725 發表於 2014-5-10 11:27 PM
唔係講笑,今次旅遊我影咗700++張相,連認真睇嘅時間都冇,所以你要我放上黎,真係有排

學野喇
5分鐘前發生架咋
iPhone電死人就係山寨火牛問題,唔關蘋果事
但係Samsung爆傷人大脾,就係嚴重,就係讓人憂心
電死人就可以,燒傷人大脾就死罪 ...
perfectman 發表於 2014-5-10 11:34 PM
我親身經歷,好多時候走電係插製嘅問題,我之前嘅webcam & 桌面電腦都試過,摸果陣個手竟然會麻痹,換咗插製就冇事
祝各位母亲: 母亲节快乐!!!
han2013 發表於 2014-5-11 12:05 AM
han母親節快樂
KK兄早晨.
祝各位
pknoface 發表於 2014-5-11 08:31 AM
ken兄早晨母親節快樂
KK起身練功啦,你就黎吾記得D招式咯
lhy92725 發表於 2014-5-11 09:18 AM
點會唔記得啊今早家姐返黎,所以今日練第二堂