返回列表 回復 發帖
KK你返黎啦
我都啱啱返到公司咋
lhy92725 發表於 2014-3-31 01:25 PM
咁安樂
食飯
chan200308 發表於 2014-3-31 01:27 PM
慢用
讀過下書喎
知道係"無可厚非"
香港人超過大半會以為係"無可口非"架

我都話我唔係D咩老細架啦,只係係將心比己嘅心態
perfectman 發表於 2014-3-31 01:40 PM
之前會錯係d人真係咁講,我先咁寫,如果d人講啱音我一定寫啱
KK好高学历架,点会是读过下书甘简单喔
lhy92725 發表於 2014-3-31 01:54 PM
我學歷好低咋
讀到語無倫次
lckiong 發表於 2014-3-31 01:56 PM
一朝得志,語無倫次
失敬失敬
perfectman 發表於 2014-3-31 02:00 PM
拜服拜服
我真係好替香港嘅未來擔心

蘋果粉絲:APPLE 一出大MON 搶一定數量3叔過來.
               簡單易用,無中毒機會,安全放心上任何網址

究竟呢個人係真弱智?
定係比蘋果導致佢變低能? ...
perfectman 發表於 2014-3-31 02:02 PM
講真我都打算買iphone 6原因當然冇咁白癡啦
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
我唔會斷定話買iphone好定唔好

不過每逢有人問我買iphone好唔好
我都係答:天作孽,猶可違;自作孽,不可活
iphone4嘅年代,無得選擇,用iphone真係無可厚非
但如今Android除咗個反應慢幾毫秒之外,其他一齊都係A ...
perfectman 發表於 2014-3-31 02:51 PM
其實都冇乜嘢吸引我,主要係我用唔慣android再加上我都冇用電話聽歌或睇戲,我依架嘅電話一首歌或一套戲都冇我換android嘅話只會換samsung,但係Samsung嘅價錢仲iphone咁上下,可能係大馬嘅問題,所以話android平d對我黎講係唔成立嘅之前用過下朋友嘅android,入私人嘢個方面可能方便過iphone,不過對我黎講亦冇咁簡單(少玩電話係咁架啦),如果堅持話有嘢吸引我,只可以話我比較鍾意iphone嘅款式囉
一朝得痣,語無倫次
chan200308 發表於 2014-3-31 02:56 PM
係依個字咩
淨係個食咗一埮既蘋果都已經值60%手機價
lckiong 發表於 2014-3-31 03:06 PM
好多人都咁講,不過我自己就唔係好認同
照你嘅情況,跟本就唔需要用智能電話。如果只係whatapps同上下網,是但搵部Android, iphone 1/4 價錢就攪掂啦
至於個款,而家D智能電話部部都差唔多架啦,都係四四方方,係金屬同塑膠嘅分別姐。 ...
perfectman 發表於 2014-3-31 03:08 PM
iphone6冇邊架嘛仲埋影相有3D
有邊冇邊有咩分別

點睇有3D

係咪咁:
TV9F63AExd0
lckiong 發表於 2014-3-31 03:22 PM
唔知架,佢話有我咪話有囉
所以我咪點醒下唔好再做品牌奴隸囉
除非可以講得出點解鍾意啦

不過錢就喺你哋自己手上
D錢點用旁人又唔可以講D咩嘅

不過唔提醒下又好似於心不忍
再眼見D蘋果粉絲係咁水平
我就絕對唔會用蘋果,亦唔會比屋企人同 ...
perfectman 發表於 2014-3-31 03:23 PM
係大馬都冇乜品牌可以選啦,得iphone仲Samsung,價錢又咁上下。
冇邊係賣點?

咁無邊對使用有咩好處?

有無諗過無邊會帶來咩後果?
如果你唔小心跌機,有邊都可以卸下力,無邊就個mon受哂。
成部機最貴就係個mon,雖然而家都唔知真唔真
但係我已經預計到iphone6嘅問題

如果大 ...
perfectman 發表於 2014-3-31 04:10 PM
廣告話個鏡用咗d好次鑽石咁硬嘅材料wor,在加上市面上都有鋼製鏡紙。在加上我返而睇Samsung爆鏡多
乜機放袋坐襯都爆鏡啦~

(咁我部K810i爆個鏡都係Rm20蚊換個殼嗟)
lckiong 發表於 2014-3-31 04:38 PM
唔係架,跌爆乜嘢牌子都有,坐爆我暫時黎講只睇過samsung,身邊幾個朋友都係咁
手机通常买黎是跌嘅
lhy92725 發表於 2014-3-31 05:45 PM
我架iphone 4,日敲夜敲都唔爛,當然係有殼啦
KK兄傍晚好!
巧開來 發表於 2014-3-31 05:46 PM
來來兄晚上好
甘加佐个壳就系好D嘅
lhy92725 發表於 2014-3-31 05:58 PM
好多人加咗殼斗唔敢好次我咁敲架
KK兄我要下班了,下次再聊!
巧開來 發表於 2014-3-31 05:59 PM
好的,拜拜
試下敲個鏡面仲要大力啲個只
lckiong 發表於 2014-3-31 06:31 PM
我嘅rubber殼保護咗我嘅框,敲鏡面方向都冇事架除非係凸出嘅地方
廣告靠得住,豬乸會上樹啦

如果Apple話跌爛包免費維修你先信啦

呢個現象其實好容易理解
1) 大mon爆mon嘅機會比細mon機大,因為可撞擊面大好多
2) Samsung市場佔有率多iphone咁多,當Samsung1000部爆5部,iphon ...
perfectman 發表於 2014-3-31 07:17 PM
都話係我身邊嘅朋友囉你係咪俾d蘋果粉絲搞到對蘋果有偏見啊我雖然用蘋果,但係我都睇唔起d明明自己唔識用蘋果,但係就贊到蘋果天上有地下冇嘅粉絲但係你對蘋果嘅諗法極端咗些少wor,我用蘋果我都唔會對samsung咁大偏見啦
kk bro早!禮尚往來,丿
金石良 發表於 2014-3-31 07:28 PM
點解一定要禮尚往來
禮貌囉
金石良 發表於 2014-3-31 07:50 PM
話咗丿,又返轉頭添
再丿
金石良 發表於 2014-3-31 07:51 PM
咁快閃
各位 晚上好
chan200308 發表於 2014-3-31 08:29 PM
老陳晚上好
kk bro早!禮尚往來,丿
金石良 發表於 2014-3-31 07:28 PM
恭喜言兄踩中 15555 金樓(15555係我本人,下一位係匿名,所以將會轉俾第二位)
金石良2 秒前TVB 10000000 元積分轉出
偏見係指只憑先入為主嘅成見,沒有任何證據支持嘅。

但係我都研究過咁多代嘅iphone同ios,我嗰D應該唔係叫偏見,因為有證據加理據支持。
perfectman 發表於 2014-3-31 09:07 PM
咁乜嘢牌子都緊有d問題嘅samsung我都聽唔少,但係唔可以代表samsung有問題架,我屋企d電器專用samsung架,遲d打算買佢嘅洗衣機添
其实电话嘅野,用得顺手就OK啦
牌子是罗黎比人睇嘅嗻
lhy92725 發表於 2014-3-31 09:20 PM
冇錯啦最緊要買咗唔好叫後悔就得啦
匿名小強
chan200308 發表於 2014-3-31 10:11 PM
唔知,總之匿名冇份就係啦