返回列表 回復 發帖
甘就真是计得几尽喔
农历年都甘计较
不过可能你地D人工好笋啦
否则真是几吾平衡啦
lhy92725 發表於 2014-2-3 11:19 PM
如果計入工,的確高過office工嘅,但係做耐咗,我依然揸住咁嘅人工,但係office已經加到高過我好多咗囉
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
KK 晚安。
SweetLemon 發表於 2014-2-3 11:23 PM
凍檸姐好
KK收工可能挂住打返几野沙包先训
lhy92725 發表於 2014-2-3 11:24 PM
睇緊running man嗻
未啊乜嘢事掛住我啊
12205# tvbkk123
傻佬壹個...
55173 發表於 2014-2-4 04:01 AM
邊個
running man 好睇咩?
pknoface 發表於 2014-2-4 01:23 AM
超好睇
KK早晨,今日接财神喔,所以开工大吉啦
lhy92725 發表於 2014-2-4 09:07 AM
我從來未接過財神
我都做過office工超渡過10年
日日對住電腦同文件
好悶架
perfectman 發表於 2014-2-4 09:17 AM
十年嘅話,底薪都加咗唔少唔知香港係點
KK早晨.
pknoface 發表於 2014-2-4 09:20 AM
ken兄晚上好
KK  New Year 就來 over 啦。。。。
SweetLemon 發表於 2014-2-4 09:47 AM
對我黎講已經over咗
未到新十五仲有利是逗
lhy92725 發表於 2014-2-4 09:52 AM
開工咗我都冇乜機會可以逗利是啦
對我來講未over,好多檔口都仲未開,好唔方便啊。。。
SweetLemon 發表於 2014-2-4 09:53 AM
你台灣果邊放比較長,大馬依邊今日都開咗好多
估计初八就会开返晒啦
lhy92725 發表於 2014-2-4 09:56 AM
睇情況囉,通常技工會放比較耐,快嘅話今日開工,慢嘅到初十
今日好多都開,到初九又會休息兩三日,15又休息。。。要到年17之正常。
SweetLemon 發表於 2014-2-4 10:02 AM
台灣人真係幸福
基本上商业同大型餐饮就无停
但小面馆果D就起码去到初八啦
专业D嘅行业就差不多是要去到新十五
lhy92725 發表於 2014-2-4 10:09 AM
我地依邊都係咁上下