返回列表 回復 發帖
甘即系买股票或者基金嗻,成日整个甘嘅名迷惑人喔
lhy92725 發表於 2014-1-8 02:27 PM
咁上下啦,不過依個仲危險,因為所有嘢都係係網絡過數,冇任何證明架,一消失就冇都冇架啦
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
其實詳細我都唔係好清楚都係大概知道下嗻
緊係冇邊有多餘錢啊
唔使錢

搵幾十架電腦安裝掘Bitcoin軟件就得咗,(要至top既硬件)
lckiong 發表於 2014-1-8 03:30 PM
十架電腦唔使錢啊
掘到会点啊
lhy92725 發表於 2014-1-8 03:35 PM
有錢呱
依架d人都係比較沉迷云端上d嘢嘅
來來兄下午好
沉迷云端无问题,我都好多剧在云端
问题是果D投资就要有收入先得架嘛
lhy92725 發表於 2014-1-8 05:11 PM
收入唔多唔少緊有嘅,驚係驚d云端突然間消失嗻
內裏太複雜喇,不過以我所了解係同一般股票或者基金好唔同
股票或者基金都有間公司作基本,bitcoin係無架,其實bitcoin係無任何資產作抵押。
簡單講解下
世界所有國家要發行貨幣,都需要有想對嘅黃金作保證,先可 ...
perfectman 發表於 2014-1-8 05:16 PM
所以我咪話有人專登抄上黎乜嘢抵押都冇,憑空製造出黎嘅嘢竟然咁值錢?仲唔係有心人做嘢
Bitcoin 存在于一个庞大的 p2p 网络中。使用 Bitcoin 的群体公认了一种算法,这种算法在现今的条件下,每小时只会新产生大约 6 组新的 BTC ,目前一组是 50 个。也就是说,这个世界上,每个小时大约只会产生 300  ...
lckiong 發表於 2014-1-8 06:16 PM
小強
網絡抄返嚟既

不過都知道要開機安裝軟件去發掘Bitcoin,差唔多等同ip一樣每架電腦都有獨一無二既密碼
lckiong 發表於 2014-1-8 06:39 PM
其實我好唔相信依d唔係實物嘅嘢
以下只是解說,唔好做犯法行為呀

bitcoin嘅風潮,其實係dark web - "tor(The Onion Router/洋蔥)"/"silk road" 引起嘅

現在可以從搜尋器(雅虎/谷歌等等)
可以搜尋到的網頁是大約是全世界網頁的8%左右
其餘有 ...
perfectman 發表於 2014-1-8 06:53 PM
原來係咁
真係咁大影響力,聽講好多國家都唔承認依樣嘢嘅wor,因為實在太虛擬啦
我听完都悟系好明
lhy92725 發表於 2014-1-8 09:33 PM
既系網上金幣,但係依個金幣冇人可以複製到兼一個小時只會製造300個,然后依d金幣可以買任何嘢,包括犯法嘅,列如槍械。買咗都冇人知道你嘅身份,因為擁有依d金幣係唔需要任何身份,所以冇人捉到你或查到你,意思係咁上下啦
甘呢D币都是用真金白银去买的啦
买果阵都有记录架
使用果阵又有记录嘅喔
lhy92725 發表於 2014-1-8 11:47 PM
買果陣冇任何記錄,只有ID,但係ID入邊冇任何資料
大致上係咁啦

不過bitcoin係有期限嘅
只可以用到2040年
之後就會終止
perfectman 發表於 2014-1-8 11:51 PM
我咁講比較容易明白
KK 早晨
chan200308 發表於 2014-1-9 06:51 AM
老陳早晨今日咁早嘅
KK早晨.
pknoface 發表於 2014-1-9 07:39 AM
ken兄晚上好其實你算唔算係美國公民
KK无甘早餐嘅
lhy92725 發表於 2014-1-9 10:37 AM
早餐
各位
早晨
perfectman 發表於 2014-1-9 10:44 AM
完美俠早晨