返回列表 回復 發帖
无咩计有薪定无薪,总之就得政府规定放的假(除了农历年的假,农历年的假老细话事放几多日)
不过如果你不是请好多日的长假的话,基本上是不扣人工嘅
lhy92725 發表於 2013-12-25 05:02 PM
咁好嘅我公司乜嘢都計到足
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
你地有年假啊嘛,好好多架
我地细细公司,比较灵活D而已
lhy92725 發表於 2013-12-25 05:47 PM
得過10日,有幾好
諗住趁早同女友去商場嘅餐廳食飯,廢事同人爭位啦,食完行出商場,短短100米,竟然塞咗10分鐘先出到門口,痴痴地線
perfectman 發表於 2013-12-25 07:54 PM
10分鐘都算耐我去過香港嘅朋友話係香港吃早餐至少等半個鐘嘅wor
你朋友係等位,
我係離開,
唔同架喎

香港就係咁衰架喇,越係多人排隊嘅餐廳越係多人等,越係無人排隊嘅就越係無人,
我個人取向,幾好食都好,要我等?noway!我零願唔食 ...
perfectman 發表於 2013-12-25 08:38 PM
哦!我仲你一樣,要我等請我吃龍肉都唔好除非你霸定位等我啦
KK晚上好, 聖誕快樂!
pknoface 發表於 2013-12-25 09:10 PM
仲黎唔会再派架
仲有樣好衰嘅,就係限時,
我接受放題或者自助餐限時,
但係現在香港好多出名嘅食市都會限時,
未坐低先通知你要個半鐘內食完,討厭!
perfectman 發表於 2013-12-25 09:26 PM
限时就未听过,不过一吃完都未喊埋单,d伙计就走过黎拾嗮d嘢,搞到个感覺好次白坐咁
KK返黎啦,早D训啦
我都要去训了,流埋鼻水添
lhy92725 發表於 2013-12-25 11:03 PM
除咗同病相憐,我都唔知可以講乜,等我飲買d涼茶就訓架啦
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2013-12-26 08:03 AM
ken兄晚上好
香港人就係咁:無所不用其極,加上有風就會駛盡利
perfectman 發表於 2013-12-26 09:36 AM
冇變啦,香港節奏咁快,慢d都賺少好多架
KK早晨,你好D未啊
我就好似仲严重佐甘
lhy92725 發表於 2013-12-26 10:12 AM
懶貓好今朝吃咗兩粒藥,打咗幾套詠春流汗,返工果陣車入邊冇嘅冷氣焗咗一身汗,好咗dd啦
今日都几冻,无汗出,所以几大锅
lhy92725 發表於 2013-12-26 11:34 AM
我係吃咗藥先識出汗,尋晚整日冇開風扇訓,一滴汗都冇
我怕食西药眼训到做悟到野
lhy92725 發表於 2013-12-26 11:49 AM
寧願捱眼訓都唔好捱辛苦
KK 早晨
chan200308 發表於 2013-12-26 02:32 PM
老陳晚上好
錢,係賺唔哂嘅
人最緊要知足
perfectman 發表於 2013-12-26 03:12 PM
個個都好次你咁諗,香港就安樂嗮啦
揾食甘艰难,都好难知足啦
lhy92725 發表於 2013-12-26 04:16 PM
唔係我地唔知足,係社會唔俾我地知足