返回列表 回復 發帖
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: x  C% w9 B2 |; T) R
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
4 s. @' N1 |; [0 o* i, G7 Y) Zspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
0 y/ C- C5 b# w2 o" n+ a" j
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
6 t# Q' V" b8 M9 y公仔箱論壇
0 g. u* f; O% a8 g! D6 z7 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
3 r, e1 H: w! X# K0 P$ c' _& u! lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 x2 V( {+ ~% S/ S( L4 g
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
) ]3 N  `- I# ]5 S* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
公仔箱論壇* ?. }( j) c# ?
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
8 X6 l$ @* f% ?& G7 H) r% bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好有以前d "故鄉" 味# w0 L4 w5 U) Y7 G5 D% o1 P" j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 }- m+ i5 J' v% K+ Y
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
- ?# H2 |$ |1 B' a7 a  a$ A" p& @1 f- o
, F/ H/ v0 L: ~4 `+ Q0 e( a0 a! \5.39.217.76支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.5.39.217.76: k2 P% q) ?5 _4 [; G
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
( H6 T' n5 y( Z套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 @+ W' x* T- n/ h& \
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
* Z$ j! \+ M2 S3 Q; otvb now,tvbnow,bttvbluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。5.39.217.76; g; g5 i; G! N6 O/ E: E
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
: Y- v% A: j6 O7 {8 ~我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
+ E/ T. f% @6 T: A' d+ x1 |
5 x/ c" r0 G) X/ v+ E/ U$ [' k, n' A
5.39.217.76; T$ E5 l" C+ n! {+ _
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。. |& R' b+ g+ p6 h4 x( _

( O- w3 v% k, F5 @5 m2 V5 e6 ?報載___________________________________________________________________________________________________tvb now,tvbnow,bttvb( e- @. j9 z2 l& u% _3 G# z
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
8 @0 n" f* ^: ^" o- V/ H2 v7 \leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
1 f; d! s# R* ~9 D4 H& t  i
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
4 H, C4 a$ _. E7 m, @) t+ B另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-12 08:31 PM 編輯 公仔箱論壇! T9 J0 k# N' F1 V6 O* z9 Z7 a
5.39.217.76* a( r2 u/ ^5 C* \5 }7 ]) V% y' O  ^
7 b1 X2 J' w# V& bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ ?6 M% ^! U: E7 O係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。& @: {! @1 x7 v! [' p0 M
' w9 R7 w; ~, e公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-12 01:22 PM
9 R4 V7 a& h' |: ^6 O呢樣我又未留意到窩,馬仔真係唔開心俾人拍到好似僵尸?聽你講咗睇番又有少少似,但依然咁靚仔。嗰陣佢同tvb有啲爭執,最後仲決定唔續約,唔通因為咁被人玩?
8 M) [' {, P! u$ S2 Atvb now,tvbnow,bttvb馬仔今日更新微博,唔知係咪拍MV。。。
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我