返回列表 回復 發帖
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
6 p% v- q6 X" B. p5 T: `- B馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. L" @9 J0 k1 ?2 q9 ^
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
3 K- O# Z" i& n! b; ^, stvb now,tvbnow,bttvb都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。" B/ e8 x/ o3 ]; }5 K
5.39.217.761 E; Z4 E1 I( r
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
公仔箱論壇' V! f4 u3 \  M' \5 v& q

o1 z1 W( Z7 l" N9 ]細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。. l6 o/ U' }+ F, w4 i( C
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
4 v5 i( x! j" D1 U# b講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
' f5 ?* \; P' _$ L好有以前d "故鄉" 味% m; F" ~  g/ u* I% R) |
5.39.217.76" ?3 }- q4 v% e+ }  _
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...% {' l& l: {" k8 p# x& y% w

5 C* P1 h4 r' Q: I9 d' D* |/ B0 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.$ l# V: e' ^8 m8 P
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
/ j) ?! W" q9 M$ W& z- Gtvb now,tvbnow,bttvb套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
5.39.217.76+ O6 k& ^1 `0 P
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
& q1 h' y0 g' C7 Itvb now,tvbnow,bttvbluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
% f# V! j0 V: z6 p" l8 _5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
$ B8 M5 ?% C4 O. a3 k3 d# g我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 公仔箱論壇1 M" f' U, p' @& d; p

4 l+ c* R( {% s4 o: y公仔箱論壇
  k$ W5 E# ?5 X) D! h' w, Jtvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
7 T+ }- |8 b3 J; T公仔箱論壇
3 M& G( N) G7 ^% Y& Q0 m報載___________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇: a, l* c# I( o9 L$ _0 p/ z
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
7 V  h6 o/ g& q/ i. c3 h/ C$ ]leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
0 r5 [) v& o; h2 S3 G5.39.217.76有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
8 H/ U9 k1 {' {; ?9 K' r; I$ S+ h' Ltvb now,tvbnow,bttvb另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-12 08:31 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb, ]( g8 d9 G' e# c4 l5 x
5.39.217.76  x- J0 {: H7 P/ U8 Z
$ N. Y0 W' d, z' U
; p  d5 o0 @' Z- w5 D# Q4 @: h% j係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
9 J3 l8 p! j+ r/ l* W5.39.217.762693574TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ?0 R9 p* T* Y; X" h
leekwoklam 發表於 2014-3-12 01:22 PM
) M8 Y4 ~$ f$ N1 y" v' c; mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢樣我又未留意到窩,馬仔真係唔開心俾人拍到好似僵尸?聽你講咗睇番又有少少似,但依然咁靚仔。嗰陣佢同tvb有啲爭執,最後仲決定唔續約,唔通因為咁被人玩?
; e7 e" ?5 J, Q3 I3 K4 H& f馬仔今日更新微博,唔知係咪拍MV。。。
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我