返回列表 回復 發帖
可以貨到付款嗎
lhy92725 發表於 2018-11-22 09:18 PM
eBay 过佐数先致发货。
今日就要求回水,收到货数量系原来的五分一,卖家最新eBay货物的二分一。
貓E

BeiDouChef 發表於 2018-11-22 10:18 PM
鸳鸯火锅,剩系三包面都食道变肥猫啦
乜加拿大D人甘粗鲁架,闹两句好啦,仲做埋动作
lhy92725 發表於 2018-11-23 10:34 AM
听讲美国D驾车 好思文, 点知道比你闹果位有无带枪噶?
今日加拿大 黑色星期五, 差不多間間舖頭都大減價 ! 我半價買左個 instant pot !

manyiu 發表於 2018-11-23 11:00 AM
之前买佐个半价$ 60.oo 澳币。 呢D 煲好似都一样不过贴佐唔同牌子。
ebay係咁做, 買家收到貨, 識做嗱嗱臨俾嗰 positive feedback 佢, 好快收到錢, 否則需要等一段时间, 倘若买家无投诉和 feedback, 卖家才有钱收 ! =预留一些时间俾买家, 作为买主的保障 ! ...
manyiu 發表於 2018-11-23 10:58 AM
我试过钱货双失。 去邮局查过的确有签收又肯定送错地址,但卖家收佐钱唔帮手追,无计
大马也有搞活动,小弟没败家
4461 發表於 2018-11-23 11:11 AM
每个星期都check 住有乜野减价
上網買東西真係有些冒險㗎 ! 所以我通常係買十來元以下貨品 ! 如果係大公司, such as B&H (美國) Vistek(加拿大)我會放心買貴少許 ! 我d鏡頭和腳架係呢兩間網購, 因為佢忽然減價時, 平盡天下 !
...
manyiu 發表於 2018-11-24 12:00 PM
上eBay 多数买外国货 依家政府under $1000.00 收10%gst 消费税, 甘米要计清楚先致买
帶咗咪大家駁火咯,好似拍戲咁
lhy92725 發表於 2018-11-23 09:36 PM
所以美国警察随时会开枪,。澳洲有个女在美国劝邻居吵架,结果比差佬射死佐
me too...日日 check ! 幾年之前買左嗰聖誕樹, 左減價, 到聖誕節正日再減, 我囉張收據去match 番個新價=減左兩次 ! (30日之內可以咁做)
manyiu 發表於 2018-11-24 12:07 PM
有人去大shop 买套老西,唔剪lable 就去party, 去完第日米refund 咯。 7日内可以refund 噶
咁點做生意
CC517 發表於 2018-11-24 05:56 PM
羊毛出在羊身上,都系消费者睇数
做乜咁傻去勸吵架?
lhy92725 發表於 2018-11-25 09:06 AM
纯朴啊嘛
文化咁似既....我個鄰居買左嗰工具, 用完囉番去 refund...
manyiu 發表於 2018-11-25 11:21 AM
真系高招
我都唔知到, 我見過有一個女人, 囉幾個梨去超市 refund, 理由係唔甜, 仲有離譜d, 飲左一半嗰瓶豆漿囉去換, 理由係 "變" 喎 ! 坐左十個月的椅子囉去換, 理由係顏色唔靚 ! 講出黎無人相信, 實在不合理, 但我親眼見  ...
manyiu 發表於 2018-11-25 11:18 AM
移佐民D大妈打开各盒鸡蛋捡大果D 装埋一盒买添,  鸡蛋通常12 只一盒,600g 、700g 、800g 重量一盒
望下唔放入口都可以忍忍忍
CC517 發表於 2018-11-25 11:18 AM
会饿坏 难忍
失禮人
CC517 發表於 2018-11-25 08:57 PM
有D仲搣柑搣橙食添,食完就转身走人