返回列表 回復 發帖
主要系物流的问题未解决到
lhy92725 發表於 2018-11-19 12:57 PM
寄去外国就邮局独大,  国内就有好多间投入市场
真係血淚吏喎
CC517 發表於 2018-11-19 06:41 PM
呢句系真噶。
人生地不熟语言唔通,一起打工D 华人又唔一定要帮你。挨过就得米啦,挨唔过就揾老虎机做朋友啰
點解入唔到唐人街?
又話悉尼嘅唐人多過鬼佬咁滯嘅
lhy92725 發表於 2018-11-19 09:11 PM
要埋堆噶 唔系跟大厨就要跟楼面经理
Amazon 而家擴充得好快呀 ! 比較少內地野賣, ebay 最多又平, 但係超過一個月, 3個月都試過, 我有一些懷疑係海關查驗..問題 ..!
manyiu 發表於 2018-11-20 11:05 AM
ebay 美国海关有时会折货,最后要退款。 唔知道系米邮资问题
哇...我度西厨好高人工㗎 !
manyiu 發表於 2018-11-20 11:07 AM
coffee and restaurant 遮,在悉尼塔附近。 依家栋楼都拆佐重起啰
代價
BeiDouChef 發表於 2018-11-20 12:02 PM

同感!
咁邊個蝕
CC517 發表於 2018-11-20 10:45 PM
卖家蚀。 第二位卖家问我乜事,我米照直讲同类物品在美国入过几次都无事,系新邮寄方法出事。
唔出奇,都有寫明如果海關抽檢或者唔過關系會交易不成功嘅
lhy92725 發表於 2018-11-20 09:57 PM
私下邮寄或者挂号都无事,当时eBay出佐新邮寄方法就出事嘞
加拿大海關都有折货測試, 我收過一張寄我的合照, 被攪到爛容容, 散哂.....! 一張相片可以藏乜野呀....? R 晒頭 !
manyiu 發表於 2018-11-21 11:07 AM
可能当佐未来高科技
如果系ebay, 多數係賣家蝕 ! 買家俾錢係經 Paypal. 如果買家投訴收唔到貨, 對賣家信譽有影響 ! 所以買家通常都寧願 refund !
manyiu 發表於 2018-11-21 11:17 AM
如果收唔货又比PayPal过数,追唔返噶。 特别系挂好签收寄错收件人。
我張相片變左爛紙 ! 一千0一張都被摧毀....了..
manyiu 發表於 2018-11-21 01:41 PM
讲句:小喇叭
告它
4461 發表於 2018-11-21 05:29 PM
告海关?有花钱噶
可以同卖方交涉的吧
lhy92725 發表於 2018-11-22 12:56 PM
反正未收货之前,一定唔能够过数啦。 其它都系废话,因为收货之前,卖家系货主,有权做野
放上网,给它压力
4461 發表於 2018-11-22 01:01 PM
都唔知道点摆上网啦
早晨各位
底衫五粒鈕 發表於 2018-11-22 10:18 AM
姑姑 晚安!