標題: 今日咁好太陽帶佢去曬太陽玩下先 [打印本頁]

作者: 曉晴    時間: 2010-1-16 02:08 PM     標題: 今日咁好太陽帶佢去曬太陽玩下先

見阿朦呢兩日心情唔多好..帶佢出去開心下先..5郎真係祗死.攪阿朦個傷口.俾阿朦打呢..
作者: dxb    時間: 2010-1-16 06:54 PM

5郎大個仔左好多..可能我鍾經佢嘴仔嘅白色毛所以覺得佢越大越靚
阿朦傷口係邊啊..點整傷o架??
係呢發唔發現到阿朦有BB呀?
作者: 曉晴    時間: 2010-1-16 07:36 PM

阿矇近panpan度.都唔知佢幾時正傷..睇傷口就好似燒傷咁..但佢出親街我都係拖住就算放左蠅佢都係我視線範圍都唔知道係點正親..摸下佢都痛到想咬我..而家搽左藥好左小小..佢有無bb就真係唔知..因為佢個肚又大..摸下又有硬既野似係bb..如果有到係呢幾日生得..又驚佢係假懷孕..星期一睇下佢傷口點先..如果無好轉就帶佢睇醫生兼檢查下有無bb..
原來5郎真係叻狗一名識得聽我講野仲識回應..好過引..佢個鼻俾其他貴婦靈敏好多..可惜我唔識訓練澳門又無人訓練狗狗..如果唔係我一定俾人訓練下佢..
作者: dxb    時間: 2010-1-17 02:55 AM

阿矇近panpan度.都唔知佢幾時正傷..睇傷口就好似燒傷咁..但佢出親街我都係拖住就算放左蠅佢都係我視線範圍都唔知道係點正親..摸下佢都痛到想咬我..而家搽左藥好左小小..佢有無bb就真係唔知..因為佢個肚又大..摸下又 ...
曉晴 發表於 2010-1-16 07:36 PM
會唔會係俾細菌感染到嘅皮膚病啊?如果假懷孕會唔會有危險o架?唔好等喇不如早D同佢睇醫生檢查下安心D嘛
5郎的確係幾醒目嘅..不過就爛玩D我諗佢再大D可能會乖D嘅..而家5郎長住係你度哪?
作者: 曉晴    時間: 2010-1-17 11:12 AM

會唔會係俾細菌感染到嘅皮膚病啊?如果假懷孕會唔會有危險o架?唔好等喇不如早D同佢睇醫生檢查下安心D嘛
5郎的確係幾醒目嘅..不過就爛玩D我諗佢再大D可能會乖D嘅..而家5郎長住係你度哪? ...
dxb 發表於 2010-1-17 02:55 AM
如果細菌感染應該唔會咁痛..似俾野燒親咁..無哂皮同毛..而家佢已經開始好緊..假懷孕無危險既..佢上次都係過左發情期就會無事

5郎其實都已經算係乖..大左我先驚睇佢應該幾惡..俾狗打佢都心心不憤照吠佢.仲要不停咁走埋去吠..佢原身既主人放棄佢..俾返我養.
作者: dxb    時間: 2010-1-18 08:21 AM

咁奇怪會唔會你屋企有暖爐啊?5郎咁惡再大D咪分分鐘連呀矇都唔怕..咁就要諗下辦法教下佢先得喇
作者: 曉晴    時間: 2010-1-18 10:50 AM

反而我覺得佢大左可能會無咁惡都未定..因為佢父母大左都好乖.希望佢似父母喇

我屋企無暖爐..
作者: dxb    時間: 2010-1-19 09:45 AM

反而我覺得佢大左可能會無咁惡都未定..因為佢父母大左都好乖.希望佢似父母喇

我屋企無暖爐..
曉晴 發表於 2010-1-18 10:50 AM
希望佢乖D喇..我諗在過幾個月佢應該有呀矇咁大隻喇
如果呀朦真係有左記住話俾我知等我都分享下呢份開心呀
作者: 曉晴    時間: 2010-1-20 03:14 AM

希望佢乖D喇..我諗在過幾個月佢應該有呀矇咁大隻喇
如果呀朦真係有左記住話俾我知等我都分享下呢份開心呀
dxb 發表於 2010-1-19 09:45 AM
5郎應該無阿朦咁大隻..阿朦我正實佢係有左..睇黎係呢兩日生得..今晚開始佢心瘁不靈.應該作動..尋日佢係高處跳落地.仲嘔左兩次黃色液體..希望無事喇
作者: beckyken    時間: 2010-1-21 02:44 AM

It seems to have 3 dogs pictures, one is for Ah Moom, and Ah Ching, what is the other?  Is PanPan?  You have 3 dogs?  How can you take care of them?
作者: dxb    時間: 2010-1-21 09:01 AM

5郎應該無阿朦咁大隻..阿朦我正實佢係有左..睇黎係呢兩日生得..今晚開始佢心瘁不靈.應該作動..尋日佢係高處跳落地.仲嘔左兩次黃色液體..希望無事喇 ...
曉晴 發表於 2010-1-20 03:14 AM
無血或水流出應該冇事嘅...今次摸唔摸到有幾多隻呀?
好嘢..就快有BB睇可惜冇得玩..
但係我諗你淨係幫佢地揾主人都有排忙喇

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0